Ahoj ženy, budu sem přihazovat různé recepty co se mi osvědčili na tekuté stravě (jsem druhý týden po op.) Avizuju že nemůžu maso, nedělalo mi nikdy moc dobře na žaludek a teď ho nejím vůbec. Jím, tedy spíš piju pouze čistý masový vývar. Dá se říct že teď na tekuté stravě jsem odkázaná na mléčné nápoje, jogurty, čaj a pár druhů zeleniny. Všechno ostatní mě buď nadýmá nebo nedělá dobře na žaludek.
Dnes jsem vykouzlila výbornou zeleninovou polévku, takový dietní Boršč. Podělím se tedy o první recept. Ingredience použijte v libovolném množstvý dle vlastní chuti a uvážení.
Mrkev, celer, petržel, brambory, červená řepa, cuketa, rajčata loupaná sekaná z plechovky, kdo nemá může dát protlak, sůl, trocha cukru (kvůli kyselosti rajčat) a zeleninový bujón (dávám ten želatinový ne kostku), kdo má může přidat nějakou bylinku, já dala libeček.
Všechno to umyju, co je třeba oloupu a nakrájím na menší kostky, zaleju rajčaty z plechovky, trochou vody s bujónem a uvařím do měkka, vyndám svazek bylinek. Poté rozmixuju do hladka a když je potřeba dochutím cukrem a solí. Na talíři na polévku ještě přidám kopeček jogurtu, zakysané smetany nebo krémového sýra (Gervais, Lučina). To je všechno. Udělala jsem toho asi 3 litry takže mrazák to jistí. Bohužel neumím vařit málo

.
Když budu už moci jíst pečivo, umím si to docela dobře představit s česnekovými krutonky z celozrnného chleba a posypané třeba opraženými dýńovými anebo slunečnicovými semínky, k tomu pažitku na posypání aby jídlo lahodilo i oku.
Jistě, vím že do Boršče patří i maso a zelí, kdo chce a může ať si dá.

Únor 2017 první konzultace, počáteční míry 125kg a 173cm.
Březen 2017 kolečko vyšetření.
Květen 2017 Sleeve resekce Prostějov.