fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 05 zář 2025 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 07:50 

Katynko, já nebudu operována v Porubě, ale ve Vítkovicích u doc.Holéczyho. Čekám od 10.5.2011. Ten den jsem své obezitoložce řekla, že chci tubu. Pak jsem absolvovala všechny vyšetření - spiro - gastro - konzultace u chirurga - sono - psycho - odběry - no, a naposled jsem byla u nutriční terapeautky, která se mnou probírala jídelníček po operaci. Na tu mám nástup 7.9.2011 a operovat mě budou druhý den 8.září. Takže suma sumárum celkem 4 měsíce času :wink:

PříspěvekNapsal: 23 črc 2011 10:31 

Katynko vítej, já jdu taky na operaci do FN Ostrava, teda už jsem tam teď ležela týden, kdy jsem měla 14.7. podstoupit bypass, ale měla jsem malé komplikace, takže mi to docent odložil na konec srpna. Já byla na první konzultaci v polovině května, takže ty čekací doby nejsou až tak hrozné. Přeju ti mnoho úspěchů.

PŘI NÁSTUPU 131KG
[url=http://lilypie.com]Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 10:55 

Ahoj holky, tak jsem volala do gastroenterochirurgické ambulance k MUDr Foltysovi (FN Poruba) a mám tam přijít 15.8.. Chci se zeptat, má s tímto lékařem někdo tady zkušenosti? Vzhledem k tomu, že se za sebe stydím, mám problémy se svléci apod...doufám, že není příliš mladý, to bych asi nedala. :-) Má velmi milou sestřičku a snad bude tak vstřícný i on. Nevím, co od té návštěvy mám očekávat. jsem ze všeho strašně nervozní, ale vím, že jiné cesty není.

Předmět příspěvku: xxx
PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 11:19 

xxx

Naposledy upravil Jeník dne 20 pro 2012 15:22, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 11:23 

katynko přesně tak - vím moc dobře, jak se cítíš, také jsem ten pocit měla..ale věř, že nejsi jediná, naopak jsi dokázala, co mnozí ne - začít svojí váhu řešit !! Takže žádné strachy a hurá za doktůrkem :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 14:44 

Katynko vůbec ničeho se neboj, dr. Foltys je takový málomluvný, něco okolo 40 let bych řekla. Já jsem se nesvlíkala, jen vestoje mu ukázala holé břicho, je to úplně v pohodě.

PŘI NÁSTUPU 131KG

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 14:54 

Beruska81 píše:
Katynko vůbec ničeho se neboj, dr. Foltys je takový málomluvný, něco okolo 40 let bych řekla. Já jsem se nesvlíkala, jen vestoje mu ukázala holé břicho, je to úplně v pohodě.

Beruško ahoj, já mám taky zájem o bypass žaludku, proto by mě zajímalo, zda jsi tento druh operace navrhla přímo Ty, nebo Ti byl dopourčen jako nejideálnější? Řekla bych, že naše výchozí pozice jsou skoro stejné, tak jsem zvědavá...no ale zatím je čas.

Jak vnímá manžel Tvou obezitu? Je sám obézní? Přítel si někdy neodpustí nějaké poznámky, které občas fakt zabolí, ale je fakt, že už jsem s tím mohla dávno začít něco dělat. Každý chlap chce mít vedle sebe, když už ne přímo krasavici, tak aspoň normálně vypadající ženskou a ne mastodonta. :mrgreen: zas na druhou stranu mi říkal, že býval hodně na své partnerky (ty bývalé) žárlivý, ale u mě ho žárlivost přešla, tak máme takový klidný ten vztah. 8)

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 15:36 

Katynko já jsem pro bypass byla rozhodnutá už když jsem k němu šla a tak jsem mu to i řekla a on říkal, že vzhledem k tomu, že jsem od malička tlustá, mám za sebou lázně, akupunktury, stovky diet tak mi to doporučil taky. Já už byla minulý týden v nemocnici na operaci, ale vzhledem k hodnotám mé cukrovky si mě tam nechali týden, snižovali cukr. Jinak bych už byla po operaci. Bypass v Porubě dělá jen docent Dostalík, ale ten teď někam odjíždí a bude až v srpnu, takže mám další termín 23. 8. Od 22. 8. tam budu ležet, tak pokud chceš, klidně se za mnou můžeš stavit, budu jen ráda.
Co na to můj muž? Mám skvělého chlapa, poznal mě, když jsem měla asi tak jako teď, předtím měl samé modelky, ale prý jsem ho očarovala, no a jsme spolu už 12 let. On obézní není, nechtěla bych tlustého chlapa. Má sice kolem 100kg, ale hodně kdysi cvičil, tak je spíš takový vypracovaný. Teď zrovna trochu hubne, prý aby vedle mě nevypadal pak blbě. Pro něj jsem ta nekrásnější holka na světe, i když ráno vstanu anebo po hodinovém upravování před zrcadlem. Nikdy mě nějak neurážel, já si ze své tloušťky dělám srandu, snažím se nad tím povznést, i když je to někdy obtížné. Zrovna včera jsme byli v Olomouci v aquaparku a třeba moje švagrová, která je normální ženská tak se styděla a mě obdivovala, že se nestydím, ale to tak nemůžu brát, protože bych v tom případě nemohla vylézt nikde.
Moc ráda bych tě poznala, tak pokud budeš chtít tak se za mnou opravdu stav. Pokud tě zajímá ještě něco, klidně se ptej. :)

PŘI NÁSTUPU 131KG

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 16:32 

Katynka
taky jsem měla tyhle obavy, ale pak jsem si řekla, no a co - chci to a tak musím - já byla u prof.Kasalického v Praze - myslela jsem si, že když profesor, že to bude nějaký starší pán a on je to takový sympatický čtyřicátník - a bylo to v pohodě
ničeho se neboj a i kdyby byl mladší, tak co - však jsme všechny stejné, když jdeme na první konzultaci
moje zkušenost z Prahy je, že se tihle doktoři chovají velice pěkně - o to víc to holky naší váhové kategorie překvapí :))

45 let. tubu 20.4.2011 ÚVN Praha

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 16:36 

Beruska81 je určitě fajn mít podporu partnera - ten můj mi taky se vším pomohl a podržel ve správné chvíli, jsem moc ráda - jsem zvědavá, jak s ním zamává až budu měnit šatník :lol:

PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 18:28 

Vojtechsa na to jsem zvědavá taky a moc, ale doufám, že to bude ok.

PŘI NÁSTUPU 131KG

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 13:59 

Beruska81 píše:
Katynko já jsem pro bypass byla rozhodnutá už když jsem k němu šla a tak jsem mu to i řekla a on říkal, že vzhledem k tomu, že jsem od malička tlustá, mám za sebou lázně, akupunktury, stovky diet tak mi to doporučil taky. Já už byla minulý týden v nemocnici na operaci, ale vzhledem k hodnotám mé cukrovky si mě tam nechali týden, snižovali cukr. Jinak bych už byla po operaci. Bypass v Porubě dělá jen docent Dostalík, ale ten teď někam odjíždí a bude až v srpnu, takže mám další termín 23. 8. Od 22. 8. tam budu ležet, tak pokud chceš, klidně se za mnou můžeš stavit, budu jen ráda.
Co na to můj muž? Mám skvělého chlapa, poznal mě, když jsem měla asi tak jako teď, předtím měl samé modelky, ale prý jsem ho očarovala, no a jsme spolu už 12 let. On obézní není, nechtěla bych tlustého chlapa. Má sice kolem 100kg, ale hodně kdysi cvičil, tak je spíš takový vypracovaný. Teď zrovna trochu hubne, prý aby vedle mě nevypadal pak blbě. Pro něj jsem ta nekrásnější holka na světe, i když ráno vstanu anebo po hodinovém upravování před zrcadlem. Nikdy mě nějak neurážel, já si ze své tloušťky dělám srandu, snažím se nad tím povznést, i když je to někdy obtížné. Zrovna včera jsme byli v Olomouci v aquaparku a třeba moje švagrová, která je normální ženská tak se styděla a mě obdivovala, že se nestydím, ale to tak nemůžu brát, protože bych v tom případě nemohla vylézt nikde.
Moc ráda bych tě poznala, tak pokud budeš chtít tak se za mnou opravdu stav. Pokud tě zajímá ještě něco, klidně se ptej. :)

Ahoj Beruško, tak to Tě obdivuju, že umíš s tou svojí tloušťkou takto aktivně žít, třeba to bude tím, jak sama píšeš, že jsi odmala byla trochu mohutnější postavy. To právě není můj případ, já bývala jak lunt, chlapi se za mnou otáčeli, měla jsem ideální postavu a má obezita je skutečně vlekoucí se problém posledních osmi let. přispěla k tomu i hypotyreoza a hormonalní výkyvy, určitě i stres, sedavé zaměstnání a zejména špatná životospráva. Svůj nový vzhled nedokážu přijmout, proto jsem i více a více uzavřená do sebe. Do plavek bych nešla ani za nic, bojím se, že na ulici potkám své bývalé známé a ti budou jen zírat, k čemu jsem se dopracovala. Píšeš, že se upravuješ třeba před zrcadlem a tak, já na vše rezignovala... kdysi neexistovalo vyjít ven bez make upu, trávila jsem zkrášlováním celé hodiny, ale nebyla jsem nikdy marnivá, teď se zrcadlu skoro vyhýbám...

Děkuji Ti zároveň za Tvou nabídku setkání se v nemocnici. Pokud překonám svůj ostych a sociálně fobické ladění, pak bych určitě přišla. Opravdu smekám před Tvým optimismem. Mi se ho jaksi nedostává. Tvůj chlap musí být vyjímečný pohodový člověk. Máš štěstí. :wink: Můj partner taky není obezní, ale kdysi nabral kila na základě užívání nějakých léků, takže ví, jaké to je, když se člověk změní. Mě obezita naučila jisté pokoře. Bývala jsem více vysazená na vzhled, byla jsem zvyklá na to, že se za mnou semtam nějaký mužský otočí, brala jsem svou ideální postavu jako samozřejmost. Sama píšeš, že bys tlustého chlapa vedle sebe nechtěla, to je zvláštní... já taky ne..., ale nikoho už nesoudím podle vzhledu... a lásce člověk stejně neporučí :)

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 14:30 

Tak Katynko, konec fňukání, a jdeme do akce, co ty na to? Operace nám pomůže, pomohla tolika lidem před námi, koukni na metříky, na fotky... Musíme s tím něco udělat!
Já taky bývala jako lunt, taky jsem s přibývajícími kily ztratila svou identitu, naprosto chápu, co píšeš. No a teď jsme tady na fóru, protože s tím konečně zatočíme, no ne? :mrgreen:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 16:03 

Katynka - jak píše scalla - hezky si řekni, že máš před sebou nový začátek a s chutí do toho
vím o čem mluvím, taky jsem bývala štíhlá a napřed jsem měla po prvním porodu hyperthyreozu - zhubla jsem během tří měsíců kolem dvaceti kilo, ale nikomu bych to nepřála - metabolismus totálně zblázněnej, potila jsem se i ve stoje u krájení cibule, ven jsem pomalu nemohla, protože jsem měla neustále průjem a srdce běželo jak o závod

po druhém dítěti z toho najednou byla hypothyreoza a já byla jako otesánek - cpala jsem se sladkým, abych se vůbec udržela v tempu, protože ta únava byla fakt vyčerpávající - jsem si napřed myslela, že mám únavový syndrom - teď se léčím čtvrtým rokem, nejsem už tak unavená (už jsem se dostala na určitou hladinu hormonů postupným zvedáním dávek léku) a teď po operaci dokonce hubnu - prostě sen - už jsem ani nedoufala, že se mi tohle někdy povede a co je nejlepší, připadá mi, že to hubnutí jde tak nějak samo - vůbec se necítím ničím omezená a naopak - jsem určitě ohebnější a ve větší pohodě

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 16:06 

holky, podle čeho jste si nastavily konečnou váhu na metříku - je to Vaše vysněná váha, anebo je to nějaká tabulková - já si vyhledala podle tabulek kolik bych měla mít ideálně a tu jsem tam dala, ale si říkám, jestli to není moc velký optimismus

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina