Jeníku pokud má někdo nadváhu do 30 kg, nikdy jsem mu neřekla, aby bandáž zavrhl. Máš pravdu, je to zřejmě nejšetrnější operace a taky nejnáročnější, co se režimu týče. Taky nese svá omezení, já jsem např. nemohla 3 roky maso, syrovou zeleninu, ovoce, chleba...buď vůbec, či jen ždibíčky, neustále ve strachu, abych nepolkla melounové semínko či pecku z třešně...pro mě to bylo utrpení, neboť dřív jsem polykala vše s peckama, se šlupkama, z jablka zbyla jen šťopka. A pak? Jablko? Jen sen, jedině vše odšťavené a ještě říznuté mlékem, aby to můj žaludek přežil. Ale jakž takž to ty 3 roky šlo, ovšem stačilo trochu porušit režim a hnedky šla váha nahoru. Takže všechno light a s umělým sladidlem. A mimo těch 20 minut pocitu nasycení mě stále provází hlad. Když teď mám osobní a "hmatatelný" přehled o úspěších a prohrách lidiček po jednotlivých operacích, vidím jejich režim a srovnávám...
U mne je vše složitější, blbne štítka, beru léky, které tlačí k zemi nejen metabolismus, jsem pohybově omezená (a asi i duševně

). Vše se ve mně zlomilo, když už jsem se po několikáté snažila shodit přibraná kila (přibraná z jiných důvodů, než z nedisciplíny, třeba změna léků, nemoc...). Při opětovné letošní borelióze jsem brala 5 týdnů ATB, musela odpočívat, takže pohyb šel k šípku. Ještě mi to klíště přeneslo jinou infekci do ledvin, celá jsem byla zavodněná a hadička od bandu pravděpodobně nasákla okolní vlhkostí a zaškrtila kroužek. Už jsem měla problémy i s pitím, o jídle ani nemluvím. Stravovala jsem se jak bezzubá babička. 4 polky vody a 5. šel už ven. Nechala jsem si tedy kroužek odpustit a jak mi bylo odpuštěno, tak i "odpuštěno" a dala jsem dolů 3 kg. Teď konečně můžu polykat a jsem z toho vysloveně vyjevená, už nemám pocit, že mě někdo dnem i nocí cíleně škrtí. Dám si masíčko i suché hovězí, dám si syrovou papriku, dokonce jsem měla i nektarinku. Se šlupkou, prosím! Jsem blažená a šťastná. Jím přesně opak toho, co jsem jedla v posledních 3 letech. Jak se situace bude vyvíjet dál, nemám potuchy, nedokáže to odhadnout ani lékař. Zkrátka uvidíme. Myslela jsem, jak budu rychle kynout. Zatím to je dobrý. Zřejmě i psychika dělá své. Jsem spokojená a zase můžu vypít sklenku vody naráz, aniž bych se dávila po pár locích. Navíc doháním deficity vitamínů a minerálů, že můžu pestrou stravu a nejsem odkázaná na převážně mléčné výrobky a vařenou zeleninu atd., nedokázala jsem ani doplňky v poslední době ty deficity vyrovnat. Hlavně vit. skupiny B.
Tak takhle se situace má u mne čtvrtý rok s bandáží. Zvláštní je, že zrovna v tomhle čase se okolo mě začaly vyskytovat lidičky se stejnými problémy, jaké mám já. Je to náhoda? Možná ano, protože komu bandáž funguje spolehlivě a bez problémů, nejspíš k lékaři nechodí. Znám lidi, co zhubli desítky kil, i 60 až 70, znám taky lidi, co teď váží víc, než před operací. Každý jsme individualita a každý přistupuje k tomu svému jinak.
Škoda, že jsou vymazány ty dřívější stránky fora, dočetl by ses, že jsem byla s bandem spokojená. Taky kdo chce dát dolů do 30-i kg, tomu band doporučím.
Jeníku, moc Ti držím palce, aby jsi byl úspěšný. Ty to dokážeš, navíc máš tu výhodu, že jsi chlap a máš ten metabolismus rychlejší. A máš velkou motivaci!
Ještě dodatek...známý, který shodil s bandem přes 70 kg, mi říkal, že shazoval díky tomu, že mu na celý den stačilo půl pomela nebo grapu. Vloni jsem ho potkala, začal přibírat, protože začal tak trochu "normálně" jíst. Ale nedávno jsem ho viděla, opět to shodil, jenže jsem neměla příležitost s ním promluvit, abych se ho zeptala, jak se mu to podařilo tentokrát. Doufám ale, že není opět na půlce pomela denně.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014