Ahojte , už 3mesiace čítam a študujem túto stranku , už som aj pevne rozhodnutá isť na bariatrickú operáciu.Rodina je už taktiež nato pripravená , aj ked sú u nich odhováracie pokusy , ale je to zbytočné , ked si niečo zaumienim. Volám sa Maťa , mám 32rokov , 1 dieťa , výšku 164cm a váhu 117kg. síce na tie kilá nevyzerám , aj sa cítim na tie svoje kilá po zdravotnej stránke dobre /až na problemy s kolenami/. No boj s nadváhou trvá už 10 rokov - od mojho tehotenstva. Diety , lieky na chudnutie , delená strava , Herbilife , cvičenie , všetko mám za sebou , občas bol aj uspech - no prekazil ho jojo efekt , a k zhodeným kilám pribudli kilá navyše. A kilá z roka na rok rastú a pomaly začnú aj zdravotné problémy a nechuť do života. S manželom máme krásny vzťah , miluje ma aj napriek kilám , no určite by bol tiež šťastnejší keby mal pri sebe ženskú ktorú poznal pred tehotenstvom. Ale nejde mi ani o to čo si myslia iný , ale ide o mňa - chcem byť šťastná , sebavedomá a zdravá. Viem , že nikdy normálnou cestou neschudnem. Po každých zhodených kilách prišiel jojo efekt a tým úder pod pás , prečo také trápenie. Moja váha v roku 2001 bola 57 kg. Tesne pred tehotenstvom som pribrala 10kg , počas tehotenstva som pribrala 35kg a po tehotenstve to už bol zápas s kilami , až sa nadváha vyšplhala na 117kg. Presne pred rokom som mala 97kg , uspešne zhodených spolu s tabletkami na chudnutie , ktoré zakázali a prestali aj zaberať. Mám 32 rokov a nechcem čakať či sa mi to ešte podarí. Stratím dalšie roky života v obéznom tele , a tak som sa rozhodla isť na operáciu. Rozhodovala som sa či bandáž alebo resekcia. Ale už som si istá že resekcia. Robia to aj tu , u nás v BB. Zajtra idem volať doktorovi Markovi , tu v BB , kde žijem a idem si dohodnuť konzultaciu. Ak mi to doktor odporučí a splním všetky podmienky a vyšetrenia , chcem isť na operaciu začiatkom decembra 2011. Neviem cenu , viem že v ČR je to 5500eu. Ak sa mi to nepodarí tu v BB pojdem na kliniku v Breclavi. Bránim sa myšlienkam na strach , čo bude ked budem mať len pol žaludka , čo ak nastanú komplikácie ... nepripúšťam si to ....nie som ubolený typ človeka , zvládam dobre bolesť , ale predsa sa bojím čo ma čaká ked sa zobudím , a čo v tie prvé dni.... Ale vy všetci mi dávate chuť do toho isť ! Už sa vidím o 2roky ako štíhla , že konečne natiahnem na seba handry po ktorých som túžila a že manžel a dcéra budú hrdý že majú peknú maminu !!! 10ročný boj s nadváhou musí mať konečne nejaký výsledok , a chcem aby bol pozitívny , bez chorob a potiaží !!! Tak to som ja. Rada uvítam , ked ma povzbudíte a nejaké infošky prihodíte. Ešte sa velmi neviem pohybovať na tomto fore , ale naučím sa. Som rada , že som našla tento club. Rada si tu najdem kamarátky!
_________________ 1/2012 126kg , 1/2013 61kg , 1/2014 54kg , 10/2014 59kg - váha ustálená ! 36rokov , v šťastnom manželstve , 13-ročná slečna , 1mačka po 11-ročnom boji s nadváhou : tubu pri 126kg - 17.1.2012 v B.B., Dr.Marko 3/2013 mastopexia prs 10/2013 laser.opka varixov oboch nôh 3/2014 plastika "lifting" stehien a augmentácia prs
|