fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 srp 2025 21:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 08 led 2012 21:10 

ahoj ano jak jindra pise taky my to muj anesteziolog popisoval ale rekla jsem mu at me rekne jen to co budu vnimat, tak me hned rekl at na to zapomenu ze o tom vedet uz nebudu ze mi neco strkaji do krku. pripomelo mi to totiz taky gastro a kdyby mi neco podobneho meli delat jeste jednou tak to asi vzdam , ale od te doby na gyndu a k zubari jezdim s usmevem:-))

pred opkou 172

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 21:41 

Arkas
ale zvykneš si, poprvé je to nejhorší, jak víš do čeho jdeš a naučíš se při tom chovat, tak to jde. Když ne, můžeš požádat o anestezi. Já vím, že někteří doktoři jí dávají neradi, protože jim to zvyšuje náklady, ale když chceš, tak prostě musí, Ty si platíš pojištění, tak si můžeš s klidem říct.
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 21:52 

jindro tak na to si radsi zvykat nebudu, primar mi slibil ze me na to uz neposle. byla jsem v poho ale rekla jsem jim ze to bylo moje nejhorsi vysetreni ale ze jim dekuji ze byli tak prijemni.

pred opkou 172

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 18:28 

Ahoj všichni,
jmenuji se Bára a s kily bojuji již od dětství. Nebyla jsem jako dítě vyloženě silná, ale přesně řečeno holka ,,krev a mlíko,,na střední škole jsem při výšce 173cm vážila kolem 69-70kg, v prvním zaměstnání max.76kg a třeba v 25ti letech jsem měla opět ,,svých,,69kg.....dalo by se říci, že od té doby se mé váhové přírůstky neustále zvyšovaly až na neuvěřitelných 93kg, ty jsem dosáhla ve 35 letech, po následné dietě jsem zhubla na 78kg a za dva roky nato jsem v momentě, kdy jsem se dozvěděla, že budu konečně maminkou vážila opět 95kg. Těhotenství proběhlo bez problému a sváhovým přírůstkem celkem jen 10kg( z toho dcera vážila 3,85kg) :) ale potom to teprve začalo..........během mateřské 3leté dovolené jsem nabrala šílených 20kg a momentálně vážím 115kg.
Špatně se mi dýchá, už téměř vůbec nemohu utíkat, nemluvě o nějakém sportu, vyjít po schodech mi dělá potíž, zavázat si tkaničky nebo jen obout nyní v zimě kozačky je nadlidský výkon a to mám 4letou dceru, která pohyb miluje, začíná se letos učit bruslit a ptá se, proč s ní nejdu na led, loňskou zimu se učila lyžovat a to jsem zkusila po 5 nebo 6ti letech stoupnout s mojí nadváhou na lyže, lyžovat se nezapomíná, ale než jsem se obula do lyžařských bot a pak mě tlačily boty v nártu a na lýtkách, jak mi zesílily nohy, vydržela jsem lyžovat maximálně 1 hod., dříve celé dny......dcera měla upřímnou radost, když mě viděla na lyžích, chápu ji, myslí si, že lyžuje každá maminka, všechny ostatní děti jsou tam s maminkami a hlavně všechny ostatní maminky jsou štíhlé a to se dostávám k jádru věci......nedávno jsme se s dcerou dívaly na jeden pořad v Tv, bylo to mezi svátky a zřejmě se jednalo o reklamu na hubnutí, nemůžu si to přesně vybavit, ale dcerka mi prozradila, dle ní, její největší přání, aby byla maminka štíhlá. Stejně jako tehdy, i dnes se mi kutálí slzy po tváři, já vím, že hlavně to dělám sama pro sebe, můj zdravotní stav, kdy mám nemocnou páteř a vše ostatní mi napovídají, že mám poslední možnost s tím něco dělat, je mi 42let, vážím 115kg a velmi ráda jím.
Co s tím mohu udělat?!?

173cm, nejvyšší váha v dospělosti 122, nejnižší 69kg
6. 2. 2013 BYPASS ŽALUDKU ROUX Y v Břeclavi, panem doktorem Michalem Čiernym.
13.9.2013 žlučník, MUDr.Čierny, Břeclav

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 18:45 

Báro vítej mezi námi a gratuluji k rozhodnutí s tím "něco" udělat :wink:

Ptáš se co s tím - moje prozatimní odpověd je taková, aby jsi si to tu pořádně pročetla, zjistila si vše o různých typech operací, ptej se na co chceš, určitě Ti bude odpovězeno (někdy se stane, že dotaz zapadne do diskuze, je potřeba ho zopakovat), sbírej informace, dávej si k sobě všechna PRO i PROTI a uvidíš, že za chvíli budeš mít jasno, teda pokud jsi rozhodnuta podstoupit opku, což předpokládám, že ano :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 18:55 

Bashro, vítej na fóru, tady tohle co píšeš všichni tak nějak známe ;-), takže tady najdeš pomoc i pochopení!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 19:29 

Bashro,
vítej v naší společnosti. Jak bylo napsáno. Tvé potíže známe každý. Problémy, problémy, pohyb, sebehygiena a další. Nikdo si ale nemůže dovolit Ti říct "jdi na to", či "udělej ono." Tohle si musíš srovnat v hlavince sama. Řešení existuje, samozřejmě a mnozí z těch, co jsou tady o tom hodně ví. (Já ne, já jsem "začátečník). Jen nemá cenu si nalhávat nesmysly. Příčinou obezity je až na malé výjimky přehnaná konzumace jídla (i když to skoro každý sveřepě popíráme). Klíč jsi pojmenovala, cestu jistě najdeš a u nás, kteří jsme se na ní vydali jen podporu. Ale osobně si myslím, že pokud můžem - vždycky bychom s tím, co nám vadí měli něco dělat.
Tak správné rozhodnutí a hodně úspěchů
Jindra

28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 20:05 

Bashro dovol aj mne Ta privitat na tomto fore! Ja mam este pred operaciou a viem presne o com hovoris, lebo aj ked mam o trochu mensiu vahu som aj nizsia ako Ty a mam 2 male deti okolo ktorych musim lietat a tiez nevladzem :( a preto som sa rozhodla tak ako som sa rozhodla :mrgreen: Ako Ti uz pisali najprv si najdi naozaj cas a citaj, citaj, citaj! Ja som citala asi 2 tyzdne nez som sa odvazila pytat a hned na to som sla na zrazik ;) a osobne stretnutie s dievcatami mi dodalo odvahu a silu ist do toho!!! Rozhodnut sa musis uz Ty sama a ja Ti silno drzim palce aby si sa rozhodla dobre! :wink:

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 20:12 

Bashro
ahoj, vítej mezi námi, my tady Tě chápem :wink:
Spoustu informací se tu dočteš. Vidím, že jsi z Brna, 28. ledna od 13.00 máme ve Vaňkovce sraz, jestli můžeš, tak přijď! Je to velmi motivující :) :) :)
My z jižní Moravy jezdíme do Břeclavi k Dr. Čiernému, je to špička v oboru, má každý sudý pátek i konzultace v Brně (ty se ale platí).

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 21:03 

[b]Bashro,[/bje topřesně jakpsala Anax. Zajdi s děvčaty na kafe a tam se dozvíš všechno podstatné.
Jindra
:D

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 22:14 

Ahojte, :) 2.2.2012 to bude rok od mojej operácie a od toho dňa som sa zbavila 50 kíl. Neuveriteľné, čo? :) Musím povedať, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí, aké som kedy urobila a urobila by som ho zas a znova. :) V posledných týždňoch mi váha nejako stojí, ale mám pocit, že nejaké cm išli dole. Veď sa vmestím do veľkosti 38! Pred operáciou to bolo minimálne 48. Nemám žiadne ťažkosti, teda okrem vypadávania vlasov, ktoré sa dostavilo, ale už aj to je pod kontrolou. Dokonca aj tie bolesti po operácii trvali asi len týždeň a každý ma strašil, že bolieť ma to bude aj mesiac. Som veľmi mladá, možno preto to všetko išlo tak hladko. A ešte chcem dodať, že ak toto číta niekto, kto o bandáži uvažuje, tak choďte do toho. Mne to naozaj zmenilo život. Cítim sa perfektne, zdravo, mám dobrú kondičku a v neposlednom rade aj tie mužské pohľady potešia a nápadníkov začína pribúdať a mám problém vybrať si. :)

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 22:15 

Bashro vítej na fóru,uvidíš že si vybereš jakou operaci podsotupíš a získáš tady cenné informace

Operace 29.2.2012. BYPASS ROUX Y
Dr.Čierný, Břeclav

Žlučník 28.10.2012

Každá dobrá,čistá a užitečná myšlenka je pevnou silou,kterou můžeme používat každý den.

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 07:57 

girlindress vítej zde na fóru, Tvoje zkušenosti tu můžou pomoci druhým, doufám, že se Ti tu bude líbit!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 09:56 

Girlindress
pěkně se čte, co píšeš, zní to skoro jako skrytá reklama na operace. 50 kilo bych zase zhubnout docela bál, to bych chrastil kostma a mohl prodávat myslím kůži na kabelky. :D To by se mě skoro nic nezbylo!!! :roll: Jenom ta dobrá duše.... :D :D :D je fajn, že to zvládáš
Jindra

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:03 

Děkuji všem za vřelé přijetí a pár dobrých tipů a nápadů..... :) .....zatím čtu a čtu a čtu a velice ráda bych se dostavila 28.1.na Vaňkovku k osobnímu setkání.
Musím vám říct, že jsem tak ráda, k mému prvnímu kroku, že jsem napsala na toto forum, uvažuji velmi vážně o bandáži žaludku, ale nemohu bez lékařů o tom sama rozhodovat, jsem teprve na samém počátku dlouhé cesty, ale je fajn vědět, že je tu někdo kdo mne neodsuzuje, naopak chápe.
Jsem si vědoma, že za svůj stav mohu jen já, jak jsem psala včera velice ráda jím a jídlo stavím na první místo, dokonce jsem mu dala přednost před vlastním zdravím, tím, jak vypadám a také svojí dcerou, která zjevně chápe, že kvůli tloušťce s ní nemohu absolvovat veškeré radovánky a sporty a mrzí ji to.
Tento stav chci změnit, chtěla bych se objednat do Břeclavi k vyšetření.
Držte mi palce, já je držím všem ostatním také, B.

173cm, nejvyšší váha v dospělosti 122, nejnižší 69kg
6. 2. 2013 BYPASS ŽALUDKU ROUX Y v Břeclavi, panem doktorem Michalem Čiernym.
13.9.2013 žlučník, MUDr.Čierny, Břeclav

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina