Ahoj všichni,
jmenuji se Bára a s kily bojuji již od dětství. Nebyla jsem jako dítě vyloženě silná, ale přesně řečeno holka ,,krev a mlíko,,na střední škole jsem při výšce 173cm vážila kolem 69-70kg, v prvním zaměstnání max.76kg a třeba v 25ti letech jsem měla opět ,,svých,,69kg.....dalo by se říci, že od té doby se mé váhové přírůstky neustále zvyšovaly až na neuvěřitelných 93kg, ty jsem dosáhla ve 35 letech, po následné dietě jsem zhubla na 78kg a za dva roky nato jsem v momentě, kdy jsem se dozvěděla, že budu konečně maminkou vážila opět 95kg. Těhotenství proběhlo bez problému a sváhovým přírůstkem celkem jen 10kg( z toho dcera vážila 3,85kg)

ale potom to teprve začalo..........během mateřské 3leté dovolené jsem nabrala šílených 20kg a momentálně vážím 115kg.
Špatně se mi dýchá, už téměř vůbec nemohu utíkat, nemluvě o nějakém sportu, vyjít po schodech mi dělá potíž, zavázat si tkaničky nebo jen obout nyní v zimě kozačky je nadlidský výkon a to mám 4letou dceru, která pohyb miluje, začíná se letos učit bruslit a ptá se, proč s ní nejdu na led, loňskou zimu se učila lyžovat a to jsem zkusila po 5 nebo 6ti letech stoupnout s mojí nadváhou na lyže, lyžovat se nezapomíná, ale než jsem se obula do lyžařských bot a pak mě tlačily boty v nártu a na lýtkách, jak mi zesílily nohy, vydržela jsem lyžovat maximálně 1 hod., dříve celé dny......dcera měla upřímnou radost, když mě viděla na lyžích, chápu ji, myslí si, že lyžuje každá maminka, všechny ostatní děti jsou tam s maminkami a hlavně všechny ostatní maminky jsou štíhlé a to se dostávám k jádru věci......nedávno jsme se s dcerou dívaly na jeden pořad v Tv, bylo to mezi svátky a zřejmě se jednalo o reklamu na hubnutí, nemůžu si to přesně vybavit, ale dcerka mi prozradila, dle ní, její největší přání, aby byla maminka štíhlá. Stejně jako tehdy, i dnes se mi kutálí slzy po tváři, já vím, že hlavně to dělám sama pro sebe, můj zdravotní stav, kdy mám nemocnou páteř a vše ostatní mi napovídají, že mám poslední možnost s tím něco dělat, je mi 42let, vážím 115kg a velmi ráda jím.
Co s tím mohu udělat?!?

Je mi 44let a mám 6ti letou dcerku173cm, nejvyšší váha v dospělosti 122, nejnižší 69kg6. 2. 2013 BYPASS ŽALUDKU ROUX Y v Břeclavi, panem doktorem Michalem Čiernym.13.9.2013 žlučník, MUDr.Čierny, Břeclav