fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 17 srp 2025 02:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 11:03 

Karadko, já jsem taky původně znala jen bandáž a s tím jsem přišla na toto fórum... Navíc na první klinice, kde jsem byla na konzultaci, mi všechny ostatní operace líčili jako příšerně drastické.... Bála jsem se na jinou operaci jen pomyslet.,.. Ale není to tak. Bandáž je sice jako jediná plně vratná, ale jak se tady můžeš dočíst, než se podaří přesvědčit pojišťovnu, aby bandáž SKUTEČNĚ mohla být a byla odstraněna, trpí její nositel dlouhou dobu fyzicky i psychicky :cry: - a to i v případě velmi vážných potíží s bandáží!!!
Četla jsem i zkušenosti s bandážemi na us fóru, kam chodí lidé z celého světa, a jejich zkušenosti jsou prakticky shodné. :cry:
Já jsem nakonec zvolila bypass, který mi byl původně líčen jako něco nepředstavitelně drastického a nebezpečného - a nelituji. Tím Tě nechci nijak lámat, že bandáž ne - jen abys pečlivě sbírala informace od těch, co mají zkušenost jako pacienti a ne jen od těch, kteří bandáž nabízejí z důvodů svých zájmů :wink:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 11:11 

karadko
Popisy jednotlivých operací přímo od lékaře najdeš zde http://www.bandingklub.cz/
Zkušenosti pak přímo na fóru viewforum.php?f=35

Včera jsem Ti do SZ poslala i odkaz na padlé bojovnice, to si přečti nejdůkladněji.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 11:29 

holky díky....teď nějaké povinnosti a zbytek neděle čtu čtu a čtu.....

34 let, manžel a dcera 11 let
BMI 42

8.3.2012 konzultace Turnov

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 11:40 

karadko byla jsem na tom úplně stejně, jako Ty...znala jsem pouze a jenom bandáž a také jsem na ní původně měla jít, měla jsem už i termín operace....ALE.... zachránilo mě toto forum, kde jsem zjistila, že existuje i jiný druh operce (více druhů) a tak jsem neváhala, četla a četla a pak se rozhodla pro tubulizaci a dnes jsem nesmírně ráda, že jsem narazila na toto forum, lidi na něm a že jsem neskončila na bandáži !!
A může si o nás říkat kdo chce, co chce, třeba i to (jak se tomu děje...) že stále haníme bandáž, ale to jsou lidé, kteří ji mají cca rok a méně a my tu píšeme s lidmi, kteří ty problémy opravdu mají a bohužel se u nich objevily až po NĚKOLIKA LETECH, což je to, co lidé, kteří tohle o nás vypustí z huby, jaksi nechtějí pochopit.....samozřejmě, že se najde hrstka lidí, kterým band bez problémů funguje i po několika letech, klobouk dolů před nimi !! moc jich ale není....a kdoví, třeba nám někdo z těchto lidí, co dnes na band nedá dopustit, za nějakou dobu napíše, jaké mu nastaly problémy....
a co více - v některých nemkách se už pomalu a jistě od bandáží upouští, právě kvůli pozdějším problémům....ovšem někde Ti ji zase budou vnucovat, ptž je to jedna z nejlevnějších operací...... takže je jen na Tobě, jak se rozhodneš :wink:

A můžete mě třeba ukamenovat, napsala jsem to schválně veřejně.... :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 11:42 

Ano, Verca má pravdu, od bandáží se opravdu upouští, Dr. Čierny neudělal za loňský rok jedinou bandáž :shock:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 12:00 

karadka jako bývalý bandážista také nedoporučuji. :wink: Ty co jsou s bandáží spokojení tak jim gratuluji, že patří mezi vyvolené kde to funguje.Kde máš ale jistotu ,že budeš patřit mezi ně?

4.9.2012 plastika břicha .7.10.2013 znovu plastika břicha a rukou.
[color=#BF0000] Od začátku hubnutí -39KG

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 13:10 

verci mas uplnu pravdu a tym,co sa to nepaci,nech to necitaju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: KAZDY ma pravo na svoj nazor, nielen ''ONI'' ;)
karadko vitam Ta na fore a tiez len radim,aby si citala a nasavala info ;)

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 16:34 

holky...všem moc děkuji...našla jsem tohle fórum a věděla jen o bandáži....ještě včera jsem si byla jistá...dnes mám tolik informací, že vše musím zvážit....29.2. jdu do ISCARE..musím ještě pořádně pročíst...jaké operace tam nabízí...je pravda..že je to o ekonomické stránce věci pro nemocnici....
děkuji holky...všem co mě informujete

BMI 42

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 17:16 

Karadko :D, i já tě vítám mezi nás. Já jsem sice teprve čekatelka na opku, ale v hlavě už jsem měla jasno, když jsem šla minulý týden na konzultaci. A to především díky tomuto fóru a vstřícným holkám i dvěma chlapcům, kteří vždy poradí, podrží a povzbudí. Pan doktor mě při té přednášce o možnostech, typech operace a rizikách, vlastně jen utvrdil v tom, že jsem si zvolila právě ten druh operace, který mě nejspíš bude vyhovovat nejlépe. A trvalo mi několik týdnů, než jsem si pročetla vše zajímavé a potřebné. Nasávej informace a určitě zvolíš správně! Přeji hodně štěstí!!! :wink:

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 18:21 

nazdar všem, kdo se teprve zorientovávají...

k té dilematice bandáž - nebandáž (tj. ostatní varianty) bych taky přispěla svou trochou do mlýna:
když jsem si před půl rokem sháněla informace, tak jsem dospěla k závěru, že se vetřu do přízně (ambulance) panu Dr. Čiernému, neboť se mi po několika rešerších na netu zdál jako TOP 5 v republice... a mám to k němu nejblíže z toho TOP5.

ale na první konzultaci jsem také šla s dotazy na bandáž. a tam mi vysvětlil, že pokud to chci pojmout jako prevenci hrůzostrašné rodinné amanézy (běžně v 55 letech cukrovky, mrtvičky, infarkty, rakoviny bez rozdílu typu a pohlaví příbuzného a samé lahůdky kam oko pohlédne na všech stranách mého rodu...) tak jedině bypass, a mám do smrti vystaráno...

(taky mi přijde že TOP5 pracoviště už obecně bandáže moc už nehrnou)

vona ta bandáž se asi nejspíše skousne psychicky u samotného adepta i na pojišťovně, jako že "vo nic nende" a mohutné hlasy všech přítomných spokojených s tubu, bypass, plikace aj. jsou jasné...

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 20:01 

balbinkaTP a jana123
holky oběma vám díky a držím oběma palce.... no je pravda, že ty rady a informace neberu na lehkou váhu...kdo jiný než ten kdo tím prošel nebo prochází by mohl poradit lépe... čtu zvažuji a vidím věci jinak než včera...závidím vám ty vaše termíny a těším se na ten svůj....
budu sledovat ty vaše metříky...... a já jediná ho asi mít nebudu...protože jsem se dnes po dvohodinovém pokusu o vytvoření metříku rozhodla boj vzdát...zadala jsem pin/pasword ...v mém podání to byly čtyři čísla...vyplnila vše potřebné a prostě nic...pořád mi to hlásí problém...:-) psala jsem na fórum do odkazu jak na to tak uvidím .....

holky, budeme krásné a štíhlé...moc se na to těším :-) a ještě jednou díky

BMI 42

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 15:25 

Ahojda všem,
mohla bych se vás zeptat na jméno psychologa v Turnově? A také v jaký den má ordinaci?
Moc díky

Leden 2013 metřík dokončen - jedu dáááál!!

Mám doma dva draky Jarýsek 6 let, Natýsek 2 a taky skvělého manžela

8.3. konzultace Turnov
29.5. váha 108kg - tubu - Mudr Hrubý - opravdový miláček všech boubelek
22.3. abdo - Turnov

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 18:10 

Dobrý večer,
já si děvčata myslím, že z toho není třeba dělat vědu. prostě to je vývoj. Bandáž byla první, taky se co se materiálů týká vyvíjela. Dělá se nejdéle a proto je také nejznámější.
My, co dneska kapinku ohrnujeme nosík a zalykáme se radostí nad tubu, plikacemi a bypassy se možná budeme mračit za pět let, protože ti šibálkové jistě nespí a vymyslí zase něco jiného a dokonalejšího. My jsme do vlaku nastoupili v jistý čas, některé už vezl a jiné teprve naloží. A já jim to všem moc přeju. Doufám, že se povezeme všichni jen směrem k lepšímu zdraví a příjemnějším pocitům. :D :D
Pokud si adeptky a několik málo adeptů přečte, než se rozhodne tenhle server, tak to bude jenom dobře. :D :D Tak holky přemýšlejte a vybrte si - je fajn, že máte z čeho.... :D :D
Jindra :D

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 19:00 

Jindro, to nemáš pravdu. Bandáž byla první jen v České republice. Obecně historicky nejstarší jsou bypassy, v USA se dělají tuším od roku 1966 a důvod, proč jsem šla zrovna do bypassu byl mj. v tom, že je dostatek informací a zkušeností, co to udělá po letech.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 19:46 

Scallo,
samozřejmě, že nemám pravdu. Nemluvil jsem ale o USA, ale o česku. :shock:
Kdybys jednou ragovala alespoň trochu kladně, asi bych to nemusel rozdýchat :D Tak raději pokračuj ve svém trendu, já nemám moc rád překvapení... :D :D
Jindra :D

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina