Dobrý den všem,ano jsem nováček.Jmenuji se Radek a jsem v současné době čekatel a už dost v krátké době před zákrokem. Jak to ale vše začalo. S podivem v dětství jsem mohl být skoro hercem pro dětské role z koncentráku. Ačkoliv to zni nepravdivě, byl jsem dokonce na spaci kůře v léčebne (asi v 5 letech) abych neco přibral, bez úspěchu. Okolo 10 let se to zlomilo a já byl normálni. Následoval život tak jak šel, rodina, manželka dítě. Dá se říct že váha tak trochu nahoře při 169 cm okolo 75-80 kg. Nejsem typ co musi denně cvičit ale pohybu bylo vcelku dost. Okolo50 let začala při stejné stravě naskakovat kila, nenápadně pořád, jako ta plíživá kontrarevoluce v 1968 jak nám tvrdili. Nastávaly komplikace, vysoký tlak, pak diabetes 2. stupně. Po určité době jsme si při obouváni botů začal uvědomovat (nádech a pod vodu a výdech) že musim něco začat dělat. Následovaly diety, vždy se to nějak zhouplo dolů radost a zase nahoru ( litost).Chtělo to jit na to vědecky. Přihlásil jsme se na STOB. V tělocvičně se sešla celá řada lidi ,ale jen já jsem byl muž (ale ostaní ženy mně přivitaly). Už s tím byly trochu komplikace při převlékání do tepláků. Udělal jsme si deníček na zápisy a hurá do telocvičny. Tu jsme si uvědomil co mí jako chlapovi chybi. Numim cvičit . Když pani cvičitelka zavelela doprava podařilo se mi jit doleva,ale dřel jsem. Všichni jsme tam meli fajn partu a dá se řict že moje nadání pro cvičení jim přinášelo stejný humor jako vystoupení Menšíka v televizním show. Dřel jsem zapisoval jidlo, vic jsme vážil jidlo než jedl,, nejaké výsledky byly. Za půl roku (2x týdne) jsme shodil 5 kg a dokoce si zformoval postavu , alespon trošku. STOB skončil a já si oddechl. Ne na dlouho následovala houpačka nahoru a ještě vic v kilech. Oblečení jsme si postupně kupoval větší a větší. I odchytli mne zástupci studia vitality a bezplatně že mi provedou rozbor, a tak. Provedli , zjistili že mám větší věk než skutečně, donkonce i to že jsem no tlustý, a jako klasický chlap nejvice v břichu. Následoval dlouhý pohovor,s možností a nabidkou na podstatný zásah do stravování no přece Herbalife. I tonouci se stébla chytá a já se chytil naděje že to půjde. První měření fakt šlo, zhoupl jsme se dolů v kilech vyrovnal jsme hlavně vodu v těle ,pil jsem koktejly F1 , syrovátku čaj , no snažil jsme se být vzorný. Ale ouha, nic dál nepokračovalo, kromě kupování F1 , syrovátky vitaminu , vlákniny apod. Na obranu zase mi to si myslim neuškodilo. Ale boj neměl vitěze a váha ani obejm nic. Váha mi dál komplikovala zdravi a ortopedické potíže s nohama a váha zúusobily že misto normálni chuze jsem houpal jako kačena. Tak a dost. Asi tři měsice jsme po večerech vysedával u internetu a brouzdal a brouzdal. Pak následovalo bilancování co asi se mi zlepší při ubytku váhy, tlak asi jo. Pani doktorka na diabetologii mi vykládal že ma pacienty kteří po bariatrickém zákroku se skoro vyléčili z diabetu 2.stupně. navic mi ortoped sdělil že rozpadlé klenby se daji operovat ale musim zhubnout. Následovalo kolečko k obezitologovi, vyšetření u psycholožky , gastro, sono a vše. Obezitolog mi dal doporučení a hlásil jsem se do Břeclavy k MUDr. Čierném. Byl jsem tam 30.7.2012. Měl jsme strach, že nedostanu dopručení,že co bude. Přístup pana doktora ale byl uplně jiný, v klidu a s pochopením ( i když jsem si otylost já přivodil) se mnou vše probral, pak mi navrhl sleeve operaci a začal vybitrat v diáři termín. Vim že čekaci doby jsou dlouhé, tak jsme jen seděl a čekal. Pak přišla bomba.¨Co tak nástup 14.8.2012? Nevěřil jsem ale je to tak ,panu doktorovi se změnila dovolená a tak už ted stříhám centrimetr a mám to už na 13 dnů, Tak mi držte palce, a i když zhruba vim co bude přece se tešim že nebudu s jateční váhou opocená koule. Bližší Vám napišu po operaci. Váš zatím obézní kolega Radek.
_________________  15.8.2012 Tubu Břeclav, MUDr.Čierny 17 kg je za mnou a zbývá 15 kg
|