Ahoj, já jsem jedna z těch co plikaci před 2 lety podstoupila. Tehdy jsem se pro plikaci v OB rozhodla, protože OB byla v té době jediná klinika kde tuto opku dělali. Moje výchozí váha byla 123 kg, nejnižší váha kterou se mi podařilo dosáhnout bylo 93 kg. Ted po 2 letech řeším po gastru a rtg žaludku rozvázání plikace. Nyní vážím 106 Kg a váha jde pořád nahoru

.
Kontaktovala jsem MUDr. Pichlerovou a ta mi po telefonu řekla, ať se vrátím ke stejných porcím jako po opce

. Díky holkám z fora jsem nepodlehla panice a začala jsem to řešit jinak a jinde. Kontretně jsem nyní v péči docenta Holeczyho v OV a řeším reopku a jsem rozhodnutá pro TUBU, což mi docent doporučuje. Byla mi navržena replikace, ale tu jsem odmítla, bypass mi byl zamítnut jelikož jsem příliš mladá a ,, hubená ..

ha ha ha ?
V mém případě tvrdím, že plikace není špatná opka, jen není vhodná pro každého. Vím kde jsem udělala chyby, jenže je na zvážení zda je vina jen na mojí straně nebo je to trochu jinak

. Každopádně si myslím, že kočka která má okolo 150 kg by měla zvážit jiný druh opky než plikaci, to je můj názor.
Já osobně znám hodně děvčat co mají za sebou plikaci a nevydrželo jim to déle než 2 roky a jsou na tom úplně stejně jako já, některé jsou před reopkou a některé mají reopku za sebou. Jasně je to všechno o disciplíně a je jedno jestli je to plikace, tubu nebo bypass, vše se dá přežrat nebo přepít.
Přeji hodně štěstí