fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 14 srp 2025 07:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 11 led 2013 08:09 

dobré ráno všem
od podzima si pohrávám s myšlenkou na operaci , tento týden jsem absolovovala první konzultaci v Iscare a výhledově tak v létě bych ráda operaci , jakou přesně ještě nevím ,jsem tak nějak ve stádiu hledání té nej pro mě .
Jinak něco málo o mně . S váhou bojuji posledních 7-8 let , nikdy jsem nebyla vyloženě laňka ,spíš holka krev a mlíko jak se říká ,ale byla jsem spokojená .Až potom co přišel manžel a děti se to začlo plíživě měnit ,člověk to ani nějak neregistroval , koupil větší kalhoty , povolil sukni ,no jak to tak bývá .A došlo to až na 142kg živé váhy , občas mám na sebe až vtek ,že jsem to nechala zajít až sem ,ale brečet nad rozlitým mlíkem nemá cenu , lepší je s tím něco udělat :-)

žaludek po resekci pro vředy 16.7.2013 , velikost cca 300ml

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 11 led 2013 08:30 

Kytice
Vítej mezi námi!
Nastuduj si jednotlivé typy operací, přečti si diskuse, ať se můžeš snáz rozhodnout. viewforum.php?f=35 Na Iscare dělají ale myslím jenom bandáže a ta při Tvé váze asi moc vhodná není :roll: viewtopic.php?f=52&t=1475
Zkusi si vytvořit metřík, návod zde viewtopic.php?f=34&t=252

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 11 led 2013 08:59 

Kytice
vítej mezi námi na foru a přeji ti, aby si tady byla spokojená...
připojuji se k Annax, studuj jednotlivé druhy operací, ptž bandáž při tvé váze není dobrá volba, pokud ti to tvrdí na klinice, jdi jinam, protože bandáže se stávají nefunkčními,lidé často vyhledávají reoperace, více si přečti tento příspěvek lékaře :arrow: viewtopic.php?p=144320#p144320 :wink:
Já šla při podobné váze na tubulizaci :wink: ale rozhoduješ se ty sama, takže čti a čti :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 11 led 2013 18:58 

pepo , ivet , luckož , kytice - vítam vás medzi nami !!! ahojteeeee !!!

Obrázek

36rokov , v šťastnom manželstve , 13-ročná slečna , 1mačka
po 11-ročnom boji s nadváhou : tubu pri 126kg - 17.1.2012 v B.B., Dr.Marko
3/2013 mastopexia prs
10/2013 laser.opka varixov oboch nôh
3/2014 plastika "lifting" stehien a augmentácia prs

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 led 2013 14:24 

dobré odpoledne ,
tak já si Iscare vybrala protože pro to prvotní setkání je co do km nejblíž , až budu mít hotového psychologa a nutriční ráda bych operaci podstoupila jinde , nějak nevěřím rukám tamních lékařům , kolegyně z práce v Iscare podstoupila bandáž , krásně zhubla ,ale pak jí začla zlobit a dlouho musela žádat o její vyjmutí , na které nakonec došlo jinde a za 5min 12 .
Jdu se pokusit o metřík ,snad se zadaří

děkuji za milé přivítání a přeji všem pěkný víkend

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 led 2013 15:10 

kytice
je dobře, že si se takto rozhodla a že máš taky zkušenost od své kamarádky... oni operují jak na běžícím páse hlavně bandáže, údajně milí jsou vstřícní taky ale jakmile se vyskytne problém ze strany pacienta, dávají od toho ruce pryč a spousta bandážníků z ISCARE hledali skutečně pomoc jinde protože v Iscare jim nepomohli :evil:
v Praze ještě operuje prof. Kasalický v ÚVN ve Střešovicích :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 led 2013 21:13 

tak musím říct ,že paní doktorka byla opravdu milá ,až jsem se kapku divila , čekala jsem nejdřív přednášku o tom kam jsem to dopracovala ,ale nic takového se nekonalo . Trpělivě odpovídala na mé otázky ,opravdu přístup hezký .Ale i tak bych operaci ráda jinde . Nepochybuju o tom ,že zkušenosti mají bohaté ,ale ve velké míře s bandážemi a teď začli ve větším s plikacemi . Bandáž si neumím představit ani ve snu , umělý kloub bych v těle snesla ,ale tohle asi ne . Už vidím jak mi ten port někde cestuje ,obrací se a pod . Takže přemýšlím mezi plikací a resekcí a to by bylo lepší podstoupit někde kde se tomu věnují delší dobu a mají do roka odoperovaných několik desítek lidí . Jak se říká ,cvik dělá mistra .
Co jsem vyzvěděla od kolegyně tak tam mají s opravami problém ,protože jim to pak prý hází špatná čísla do statistik . Kolegyňka po bandáži dala dolů přes 70kg ,ale po cca dvou letech jí začlo bolet v místě portu , takže upouštěli a upouštěli až bandáž byla prakticky jen na parádu ,ale problém to neřešilo , když je prosila o to aby jí bandáž odstranili ,nevyhověli a začli tvrdit ,že příčina bude jinde . Půl roku se trápila bolestma , každou chvilku na hromadě s atb protože jí pořád špatně vycházela krev a až tady v nemocnci na ct si všimli ,že má v břiše zánět na chirurgii jí bandáž odstranili a světe div se komponenty bandáže začli reznout a to jí v místě působilo zánět . Díky pozdnímu zásahu má teď v břiše důlek velikosti grepu ,protože museli odstranit část tkáně a hodně dlouho se to hojilo . Prostě samé fajn věci a to se pak člověk dvakrát rozmyslí ,kde do sebe nechá říznout

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 led 2013 23:29 

Kytice, vítám tě mezi námi. Tak to je síla s tím portem. Ale u bandáží nic neobvyklého :!:
Než se rozhodneš pro nějakou operaci, dobře si přečti, co je zde o plikacích napsáno. :o Často se rozmotávají a i tak se s nimi odhubne tak 20, max. 30 kg. Větší cifry jsou jen výjimky. S tvojí počáteční váhou ti radím jít do tubu nebo bypassu. Plikace je fajn pro holky, co mají tak max. do 100kg. Je to na tobě... :roll: Přeji hodně štěstí :D

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 04:30 

kytice
plikace se rozmotávají... ne po operaci, ale po roce, dvou... takže by tě čekala replikace ale ne na klinice Iscare, tak, jak si to podobně psala o bandáži... kazí jim to image kliniky když musí reoperovat, čísla která dokazují jejich zázraky... :roll: a taky ty úbytky nejsou velké, jak psala Balbinka, takže zkus se prokousat forem a začíst se, sama se to dočteš, co tady píšeme...
tubu nebo bypass je k tvé váze nejvhodnější :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 20:39 

dobrý večer ,
no přes víkend jsem si trochu četla a jak to beru zleva /zprava ona plikace asi zase taková výhra nebude . Případné její rozmotání by byl asi ten nejmenší problém . To je asi jako kdyby si někdo nechal udělat plastiku břicha a tu kůži mu neuřízli ,ale jen založili a zašili do sebe . Je to takové zvláštní ,až skoro nepřirozené ,nebo jak to popsat . U té resekce se velká část odstraní ,zahodí a po zahojení je žaludek zase pěkný jen menší , jestli jsem to pochopila dobře . O bypassu jsem ani neuvažovala , přijde mi sice pěkná myšlenka , že člověk pak může do pusy vložit cokoli bez výčitek ,ale já bych se obávala toho omezeného vstřebávání , člověk do sebe dostne nejen méně energie ,ale bohužel i živin a vitamínů a cpát se tabletkama ,ta představa je mi proti srsti .Takže na 99% bych ráda resekci ,nebo jak říkáte Vy tady :) tak TUBU

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: 13 led 2013 21:06 

No hlavně že v tom máš jasno :_)

PříspěvekNapsal: 14 led 2013 04:26 

kytice
dobré rozhodnutí :wink: přijď si povídat do kavárny :arrow: viewtopic.php?f=17&t=815&start=36750, tady se jen představujeme :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 14 led 2013 23:08 

Ahoj jmenuji se Simča je mi 36 let a 4.3 jdu na konzultaci na OB kliniku, společně se svou kamarádkou Martinou, s kterou již dlouhá léta bojujme s kilečky navíc. Daří se nám jak kdy. Jednou je to zhubnout 60kg za 3roky a 5 let nabírat a pak zase 10kg dolů a zase nabrat, a pořád dokola, takže si myslíme, že jediné možné východisko je pro nás obě bariatrická operace. Vaše příspěvky nás jen utvrzují, že děláme dobře.
Děkujeme a těšíme se až se budeme s vámi společně dělit o zážitky, poznatky a zhubnutá kilečka :D
Jen doufáme, že termín opky nebude moc vzdálený. Zatím netušíme jak to na OB chodí

PříspěvekNapsal: 15 led 2013 04:55 

cathya
vítej na foru,ať se ti tady líbí...
doporučuji číst, OB klinika operuje bandáže a plikace, ale lidi spokojeni nejsou - plikace se rozmotávají a jsou nuceni jít na operaci jinam, protože na OBK od nich dávají ruce pryč (občas se vyjímka vyskytne co má štěstí)
takže pokud už jedete do Prahy, co zkusit ÚVN, prof. Kasalického? je to kapacita v bariatrii a Vojenská nemocnice je přesný opak OB kliniky :wink: troufám si napsat, že na vysoké úrovni :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 15 led 2013 10:35 

Ahoj děkuji čtu, hltám informace abych si byla 100% jistá. Přemýšlím i o Turnově

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina