fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 črc 2025 16:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 01:41 

ahojky všem ... nedá mi to, abych sem občas nenakoukla a závistivě a smutně nepovzdechla, jak vám to krásně jde dolů ... pro ty co mě neznají a nebo zapomněli ... po roce jsem se rozhodla k operaci a dostala studenou sprchu - od dvou operatérů jsem se dozvěděla, že po nehodě mám v břiše plno srůstů a že by do toho šel jen sebevrah ... tak jsem jim věřila ... ale holky ... stejnak uvažuju že bych to ještě zkusila jinde. Co myslíte ? Jen mi děsí ten šílený risk a říkám si, že jsem dostala druhou šanci ( dávali mi 5% šance na přežití ), tak jestli v mém případě není lepší být tlustá, ale živá ? :) Ale z druhý strany ... když jsem přežila tak ten žaludek přece přežít musím taky ! :D
Koukám že Jablonec nemá problém s větší vahou. Mám 148 kg :( a jsem na vozíku ... Už rok se snažím ( tolik zeleniny jsem nesnědla snad za celý život ) a nehnu s tím a nehnu. Máte nějakou radu ? :wink:

PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 07:39 

Orca
Mockrát jsem si na Tebe vzpomněla, jak asi válčíš :oops:
Zkus ten Jablonec, dr. Vraný je velký odvážlivec, pouští se i do případů, na které si jiní lékaři netroufají :)
Ano, je to risk, ale Ty to máš stejně 50 na 50 :roll: - jak dlouho vydrží Tvé (celý život hubené) tělo a srdce tu vysokou obezitu?

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 07:55 

orca
pokud, ty opravdu do toho chceš jít, tak bych zkusila všechny lékaře, co to operují, samořejmě ty zkušenější.....risk je zisk, myslím si, že, i když by neudělali kompletní zákrok, ta alespoń nějakou redukci

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../

PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 09:25 

Ahoj, mám "hotovo", teď jen čekám, až mě přestane bolet břicho a zvykám si na kašičky, doufám, že ta bolest brzy přejde ( dnes 10 den po opce ), dole 6 kilo.
Zdravím máma

tubu 29.8.2013 Ostrava Fifejdy, Doc.MUDr.Dostalík

PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 10:20 

Ahojky mamko gratuluji moc k operaci a k váhovému úbytku :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 08 zář 2013 10:24 

Orca držím pěsti třeba to vyjde :wink: určitě nejsou vyčerpaný všechny možnosti :wink: pokus se jak ti radí Annax

PříspěvekNapsal: 09 zář 2013 10:15 

Orca: To je tedy pech... A ty srůsty po nehodě máš v břiše, nebo ve střevech?
Možná by právě pro tebe byla teď ta nová metoda, kterou zavádějí - minulý týden ji představili veřejnosti, píšu o tom v Kavárně tak 2 stránky zpátky. Je to bez operace, zavedení plastového rukávu do střev. Je to dočasné, cca na rok, ale pokud by to pomohlo snížit váhu a klasická operace nepřipadá do úvahy, tak bych do toho asi šla. Ale asi bych důsledně trvala na nějakém výživovém poradci, nebo někoho, kdo tě pak bude hlídat, aby po vyndání nedošlo k jojo efektu.
Jukni se po tom, v tom Ikemu s tím začínají, zkus se pozeptat. Případně napiš tomu Vranému do Jablonce, jestli by do tohoto nešel, když se klasické operace operatéři zříkají (a asi bych jim věřila, bezdůvodně by to neříkali, to opravdu raději tlustá, ale živá). Nicméně tohle by určitá naděje a šance na snížení váhy být mohla, poptej se po tom.
Držím moc palce!

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky :-)
- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to :-)

Předmět příspěvku: první konzultace v Jablonci n. Nisou
PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 14:28 

dobrý den, jsem z Mostu a jdu 26.9 na první konzultaci k p. primáři Vranýmu, už jsem tu dlouho nebyla protože jak v Iscare tak v Ostravě to nevyšlo.
Zjistila jsem, že primář Vraný je velký odvážlivec a do té doby jsem ztloustla na 116kg. Už to nemůžu vydržet, vždycky mě něco v zimě popadne a já musím se sebou něco dělat.
Problémy mám ale dva a ty nevyřeší ani operace a to je blbý: 1. mám strašně ráda sladký, nemusim nic jíst hlavně to sladký a za 2. už dlouhý léta jsem si zvykla jíst v noci
řešil jste to někdo? Jestli se tohle dozví, tak mi řekne, abych to přestala dělat a zhubnu, že mi operace nepomůže.
Ale ty kila jen tak dolu nedám, protože jsem dlouho brala depotní injekci Sayanu (DepoProvera) a myslím, že i po ní jsem ztloustla a ta zůstává prej v krvi i přes půl roku a já se chci příští rok v červnu vdávat, přece nebudu v šatech jako vepř : ((

ps. nevím, jak změnit metřík, odkaz mám ale už nevím svůj pin, nemohly byste mi pomoct?
děkuju Kamila

maminka, 48 let, 109 kilo, 166 cm, 26.3.2014 po operaci, prim. Vraný
Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 16:49 

Kamilo
budu k tobe uprimna: pokud pujdes na operaci a pak se dal hodlas ladovat sladkostma a jist po nocich, tak si rovnou muzes usetrit bolest a pojistovne penize, protoze je dost velka pravdepodobnost, ze se budes vdavat jako vepr :( I kdyz jsi po operaci a muzes jist "vsechno", tak si stejne musis alespon trosku hlidat kalorie a slozeni stravy, aby telo dostalo dostatek kvalitnich zivin...i do toho naseho minizaludecku se v pohode vejde tabulka cokolady...takze si myslim, ze neni az takovy problem ho prezrat. Spíš se zamysli nad tim, jak je pro tebe jidlo dulezite, protoze pokud se operace podari, tak uz se nikdy "nenapucneš"...ani na sve svatebni hostine, ale druhou stranu zase muzes ve svatebkách vypadat k svetu :)...a to se pocita :)
Doufam, ze jsem te neurazila, ale takhle to proste je.

28 let, svobodná, bezdětná a úžasná :)
plikace 20.8.2013 na OB klinice (MUDr. Bařinka)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 17:11 

ou, tak to je hustý :shock: , co jsi mi řekla ale máš pravdu a to dost velkou
je pravda, že jídlo pro mě znamená strašně moc (fakt se stydim, že to řikám), mám to takový pobouchaný protože jako malá jsme měli málo peněz, pak v pubertě až do 20 let jsem měla anorexii a pak přišly velký problémy, velký deprese a zajídání to jídlem

teď už nechci být v tomhle těle a právě se bojím abych nešla zbytečně, měl jste to taky takhle někdo? vždyť lidi, co ztloustnou maj přece rádi jídlo. někdo maso, někdo nedojde ke stolu dokud se jídlo nepoleje omastkem, někdo hodně tatarky a někdo zase sladký, já se fakt nepřejídám ale sladký si dopřeju každý den a to i večer asi bych měla k psychoterapeutovi.. :oops:

vážně myslíte, že nemám šanci i když se budu hoodně snažit tohle potlačit (jedení v noci a každý den sladký) uspět i když se rozhodnu pro operaci?

ps. jak se opravuje ten metřík, když neznám pin? díky

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 18:08 

Ahojky všem,
jsem překvapená, kolik je tady odvážných lidiček :P . Nedávno jsem se dozvěděla od kamarádky o resekci žaludku a od té doby mi to nedá spát, jestli do toho jít. Ani nevím, jestli musím nejprve navštívit obezitologa, který by mě doporučil při mém BMI 43,6, nebo se mohu rovnou objednat do nějakého centra. Patřím pod okres KM.
S nadváhou bojuji svým způsobem celý svůj život a je to se mnou jako na houpačce a to mi ještě není 40. Ještě před 5ti lety jsem měla optimální váhu (pro mě 80 kg na kterou jsem se samozřejmě musela taky probojovat), ale po přípravách a přípravcích na umělé oplodnění + těhotenství mám konečnou váhu 126 kg, což je hrůůůza :cry: :!: - hlavně pro mě. Zase bych chtěla v pohodě sportovat i když občas jezdím na kole, plavu a v zimě aktivně lyžuji a také si ráda zajdu na zumbu. :D
Jestli jsem tady pár diskuzí pochopila, tak tu operaci hradí pojišťovna, že? (Mám 213)
Tak zatím ahoj.

16.10. 2013 první kontultace v PV
od 21.10.-6.11. 2013 kolečka všech vyšetření

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 19:08 

Kamilo,
to co si myslim ja nebo kdokoliv jiny neni dulezite...je to tvuj zivot, tvoje rozhodnuti, ktere do urcite miry ovlivni zbytek tveho zivota. Operace neni neco, co vyresi tvuj problem s vahou...je to pouze jedna z veci, ktere ti pomuzou, ale snazit se musis dál i ty, jinak vysledky pravdepodobne nebudou takove, jake ocekavas...a prece by ses nenechala kuchat zbytecne :)
Pises, ze se budes snazit potlacit chut na sladke...odpovez si na to, jak dlouho to vydrzis. Dokud neprijdou nejake problemy, ktere budes chtit zajist sladkym? Dele? Navzdycky?...to je blbost, nemyslim si, ze by to moc lidi dokazalo. Tudy cesta nevede.
Ja taky miluju sladky, ale vim, ze kdyz ho budu jist vic, tak jsem se na operaci mohla vyprdnout a vesele si kynout dal.
Svoje telo beru jako auticko...kdyz do auta natankujes kvalitni benzin, tak bude hezky jezdit. Pokud do nej nacepujes sracky, tak se ti zadrne motor. Stejne tak je to s telem...kdyz mu doprejes kvalitni stravu, tak te bude mit rado, budes hubnout a budes sikovna a uzasna :). Pokud ho budes cpat nezdravostma, tak te mit rado nebude, nebudes hubnout a nebudes sikovna a uzasna :(. Ja ted poprve v zivote resim, co jim. Pri tech miniporcich, co se do zaludku po operaci kazde z nas vejdou, si setsakra rozmyslim, co do briska dam.
A jeste jedna vec...musis se take smirit s tim, ze po operaci budes mit zaludek velky zhruba jako kelimek od Activie a vic do nej proste nenacpes, jinak ti bude blbe (na klinice rikali, ze v horsim pripade se muzes i poblinkat, ale to jsem jeste nezkousela :) ) Ufff, tak to by mohlo stacit :)

P.S. Pokud nemas PIN, tak jsi nahrana. Ja to vyresila tak, ze jsem si metrik udelala znovu...a napsala si PIN, abych nemusela delat dalsi :)

28 let, svobodná, bezdětná a úžasná :)
plikace 20.8.2013 na OB klinice (MUDr. Bařinka)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 zář 2013 19:42 

jo máš pravdu, víš já se tenkrát uměla držet a dost ale to je pryč.....
začnu ode dneška večer, jo udělám to!
když to tak vezmu tak sem toho dneska ani tolik nesnědla, tak proč to kazit jezením v noci?
když toho nenechám nepůjdu ani na první konzultaci

.....to je hezký těch 7 kilo, jseš na rajčeti nebo jak se to jmenuje ty fotky lidí jak se změnily po operaci?

ps. díky za nápovědu na metřík

Obrázek

PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 09:37 

Kamila57 Nežijeme proto ,abychom jedli ,ale jíme proto ,abychom žili :wink: držím ti pěsti aby si vše zvládla hodně štěstí :wink:

PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 09:49 

děkuju Lotynko, jsi stejně stará jako moje mamka a Hruštička je zase stejně stará jako já :wink:

budu se vážně snažit a když to neukočíruju tak holt nepůjdu ale musím

p.s. dnes v noci jsem si šla jen pro jednu kostičku čokolády :oops: , jsem šťastná! :D

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina