Ahoj vsem, tak i ja bych se konecne s vami rada podelila o svuj pribeh... s bariatrickou operaci.

V roce 2009 jsem měla s manželem velmi vážnou autonehodu, zaviněnou třetí osobou a po katovske zlomenině - sesroubovana, trojklanný nerv na obliceji a sesroubovanou zadni casti hlavy jsem brala velmi silne prasky z neurologickeho hlediska, no a behem par mesicu pres padesat kg nahore, dole deset nahoru 30, des a hruza... nikdo mi z lekaru nepomohl, jen mi stale rikali, ze se mam hybat,drzet dietu a ze mam byt vubec rada, ze jsem to prezila, ze chodim..

No ale s tema kg nahore, behem kratke chvile si telo neumelo poradit

. Popisovat jak jsem se citila, snad ani nemusim, znate to moc dobre vy vsichni tady... Citila jsem se jako v tele nikoho jineho a nepoznavala jsem se

, zacala jsem se uzavirat sama do sebe a jit ven byl pro me zatrest a peklo na zemi !... moc jsem tim trpela a nevedela jak z toho kruhu ven

, protoze leky jsem musela brat, kdyz jsem je nebrala tak jestli nekdo z vas mel trojklanny nerv, tak vi o cem mluvim a tu bolest bych neprala ani nepriteli. A tak jsem zcela nahodou narazila na clanek v casopise, kde pani popisovala svuj pribeh..o bandazi a tak jsem se o teto metode zacala vice informovat. No a zacala jsem zjistovat nejakou kliniku nebo nemocnici, kt. se tim zabyva a jediny co me v te dobe naslo, byl Iscare! A pak jak to znate, slo to rychle, v teto klinice te dobe delali jen bandaz, ostatni bariatricke operace jsou pry jen pro opravdu obezni. A tak v roce 2010 jsem sla na bandaz do Iscare...

jiz po operaci, vsichni kolem me hubli, a ja jen 2kg po prvnim mesici po operaci

, pricemz prvni mesic je nejvyraznejsi.. a tak jsem se trapila, lekarka me furt ujistovala, ze kazdy hubne jinak... ale i kdyz po roce jsem nehubla, sla jsem za ni. Zazadala jsem ji at mi udela i to gastro i kdyz pro me peklo, tim jak mam sesroubovany krk, ale i presto jsem to chtela podstoupit, ne, pry v tom nevidi duvod a kdyby se neco delo, tak bych o tom urcite vedela tim, ze budu zvracet, atd... a tak jsem to vzdala, vycitky, nenavist vuci me, nenavidela jsem se, ze ostatni to zvladaji a ja takhle pohorela. Verila jsem, ze je to opravdu moje chyba..

i kdyz jsem citila, ze neni neco v poradku, zkusila jsem svoji operaterku navstivit jeste jednou pred odstehovanim, no a ta me dodelala uplne, kdyz mi rekla, ze je to spise psychickeho charakteru, a tak jsem od tamtud odesla s vizitkou "jako blazen"

... slzy v ocich a ty pocity se ve me hromadily. Pak jsme se odstehovali do Brna a ja si vyhledala Surgal, tam se mi pokouseli udelat adjustaci, po 1. po 2. a bez uspechu a tak jsem prosila lekare at me nekam posle, konecne jsem se dostala na rtg a najednou kazdy se hrnul do kabiny, aby shledl muj snimek,
po TRECH utrapenych letech jsem se dozvedela, ze bandaz byla celou tu dobu na jicnu a ne na zaladku... bylo mi hrozne, tri roky jsem se nenavidela, ztratila k sobe uctu a uplne zbytecne... to trapeni cele tri roky bych neprala ani nepriteli... takze v cervnu me operovali v Surgalu a sundali bandaz z jicnu a udelali mi TUBU.
Dnes jiz vidim, ze na bandaz jsou same negativa... a kdybych drive vedela, to co ted, pro me by byla jasna volba jiz od zacatku a to TUBU !!! Zda jsem zvolila spravny typ operace? se uvidi casem. Snad ano... od cervna mam dole sice jen 17kg, nekomu to jde rychle, nekomu pomalu... ale vzhledem k tomu, ze i pred TUBU jsem jedla porce o 150g, telo si na tuto davku zvyklo a pak take nevarim ceskou kuchyni a tak jsem nemela z ceho hubnout, protoze i kdyz po TUBU jsem mela mensi prisun co se tyce gramu, telo stavkovalo... ono je neco jineho hubnout kdyz ma clovek 120 kg a ji cely zivot jen typickou ceskou stravu a pak snizi jak davky, tak i zmenu jidelnicku, nez ten co ma 120kg, hladoví a sem tam dodrzuje nejakou tu dietu, zdravy zivotni styl a vse s tim spojene, to uz jdou dolu kg tezce... coz se v mem pripade potvrdilo, ale nezdavam to a vim, ze vaha pujde furt a furt dolu... aspon doufam.
Mam v krabicich snad vsechny velikosti obleceni, od 36/38 az po 52 hrozne cislo... a uz se tesim jak si budu vymenovat krabice s oblecenim, velke za mensi... uz letos jsem zautocila s manzelem na obchody, kdyz byly slevy a tech penez co jsme tam nechali, to uz opravdu musim zhubnout, alespon me motto....pak uz jen budu setrit na nafukovaci skrin, to je pak jine nakupovani, nez ted, bud jsme vsechny stejne obleceni, jak pres kopirak, protoze na nase tela co sijou je fakt des a hruza a o barvach ani nemluva, jsme jako ty mysky, stale v tmavem...ale vzdyt to znate dost dobre.. zpet mi dodala kuraz Lu,
viewtopic.php?f=17&t=1951 o kt. jsem vam psala a zacala jsem se mit zase trochu rada a vim ze z odstupem casu, to bude vic a vic a pak zase budu ta vesela, usmevava, sebejista holka... budu se na vas tesit pri celorepublikovym srazu... hezky vikend vsem.