fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 črc 2025 02:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 27 říj 2013 18:08 

:D Zdravím všechny,jsem po operaci 27.5.2013 v Havířově, ráda bych se připojila k Vaší diskuzi, mohu říci, že první měsíc po operaci mi hodně pomohly Vaše příspěvky. Děkuji všem. :lol:

PříspěvekNapsal: 01 lis 2013 22:01 

Ahoj vsem, tak i ja bych se konecne s vami rada podelila o svuj pribeh... s bariatrickou operaci.
:wink: V roce 2009 jsem měla s manželem velmi vážnou autonehodu, zaviněnou třetí osobou a po katovske zlomenině - sesroubovana, trojklanný nerv na obliceji a sesroubovanou zadni casti hlavy jsem brala velmi silne prasky z neurologickeho hlediska, no a behem par mesicu pres padesat kg nahore, dole deset nahoru 30, des a hruza... nikdo mi z lekaru nepomohl, jen mi stale rikali, ze se mam hybat,drzet dietu a ze mam byt vubec rada, ze jsem to prezila, ze chodim.. :cry: No ale s tema kg nahore, behem kratke chvile si telo neumelo poradit :evil: . Popisovat jak jsem se citila, snad ani nemusim, znate to moc dobre vy vsichni tady... Citila jsem se jako v tele nikoho jineho a nepoznavala jsem se :cry: , zacala jsem se uzavirat sama do sebe a jit ven byl pro me zatrest a peklo na zemi !... moc jsem tim trpela a nevedela jak z toho kruhu ven :?: , protoze leky jsem musela brat, kdyz jsem je nebrala tak jestli nekdo z vas mel trojklanny nerv, tak vi o cem mluvim a tu bolest bych neprala ani nepriteli. A tak jsem zcela nahodou narazila na clanek v casopise, kde pani popisovala svuj pribeh..o bandazi a tak jsem se o teto metode zacala vice informovat. No a zacala jsem zjistovat nejakou kliniku nebo nemocnici, kt. se tim zabyva a jediny co me v te dobe naslo, byl Iscare! A pak jak to znate, slo to rychle, v teto klinice te dobe delali jen bandaz, ostatni bariatricke operace jsou pry jen pro opravdu obezni. A tak v roce 2010 jsem sla na bandaz do Iscare... :!: jiz po operaci, vsichni kolem me hubli, a ja jen 2kg po prvnim mesici po operaci :evil: , pricemz prvni mesic je nejvyraznejsi.. a tak jsem se trapila, lekarka me furt ujistovala, ze kazdy hubne jinak... ale i kdyz po roce jsem nehubla, sla jsem za ni. Zazadala jsem ji at mi udela i to gastro i kdyz pro me peklo, tim jak mam sesroubovany krk, ale i presto jsem to chtela podstoupit, ne, pry v tom nevidi duvod a kdyby se neco delo, tak bych o tom urcite vedela tim, ze budu zvracet, atd... a tak jsem to vzdala, vycitky, nenavist vuci me, nenavidela jsem se, ze ostatni to zvladaji a ja takhle pohorela. Verila jsem, ze je to opravdu moje chyba.. :oops: i kdyz jsem citila, ze neni neco v poradku, zkusila jsem svoji operaterku navstivit jeste jednou pred odstehovanim, no a ta me dodelala uplne, kdyz mi rekla, ze je to spise psychickeho charakteru, a tak jsem od tamtud odesla s vizitkou "jako blazen" :shock: ... slzy v ocich a ty pocity se ve me hromadily. Pak jsme se odstehovali do Brna a ja si vyhledala Surgal, tam se mi pokouseli udelat adjustaci, po 1. po 2. a bez uspechu a tak jsem prosila lekare at me nekam posle, konecne jsem se dostala na rtg a najednou kazdy se hrnul do kabiny, aby shledl muj snimek, po TRECH utrapenych letech jsem se dozvedela, ze bandaz byla celou tu dobu na jicnu a ne na zaladku... bylo mi hrozne, tri roky jsem se nenavidela, ztratila k sobe uctu a uplne zbytecne... to trapeni cele tri roky bych neprala ani nepriteli... takze v cervnu me operovali v Surgalu a sundali bandaz z jicnu a udelali mi TUBU.
Dnes jiz vidim, ze na bandaz jsou same negativa... a kdybych drive vedela, to co ted, pro me by byla jasna volba jiz od zacatku a to TUBU !!! Zda jsem zvolila spravny typ operace? se uvidi casem. Snad ano... od cervna mam dole sice jen 17kg, nekomu to jde rychle, nekomu pomalu... ale vzhledem k tomu, ze i pred TUBU jsem jedla porce o 150g, telo si na tuto davku zvyklo a pak take nevarim ceskou kuchyni a tak jsem nemela z ceho hubnout, protoze i kdyz po TUBU jsem mela mensi prisun co se tyce gramu, telo stavkovalo... ono je neco jineho hubnout kdyz ma clovek 120 kg a ji cely zivot jen typickou ceskou stravu a pak snizi jak davky, tak i zmenu jidelnicku, nez ten co ma 120kg, hladoví a sem tam dodrzuje nejakou tu dietu, zdravy zivotni styl a vse s tim spojene, to uz jdou dolu kg tezce... coz se v mem pripade potvrdilo, ale nezdavam to a vim, ze vaha pujde furt a furt dolu... aspon doufam.
Mam v krabicich snad vsechny velikosti obleceni, od 36/38 az po 52 hrozne cislo... a uz se tesim jak si budu vymenovat krabice s oblecenim, velke za mensi... uz letos jsem zautocila s manzelem na obchody, kdyz byly slevy a tech penez co jsme tam nechali, to uz opravdu musim zhubnout, alespon me motto....pak uz jen budu setrit na nafukovaci skrin, to je pak jine nakupovani, nez ted, bud jsme vsechny stejne obleceni, jak pres kopirak, protoze na nase tela co sijou je fakt des a hruza a o barvach ani nemluva, jsme jako ty mysky, stale v tmavem...ale vzdyt to znate dost dobre.. zpet mi dodala kuraz Lu, viewtopic.php?f=17&t=1951 o kt. jsem vam psala a zacala jsem se mit zase trochu rada a vim ze z odstupem casu, to bude vic a vic a pak zase budu ta vesela, usmevava, sebejista holka... budu se na vas tesit pri celorepublikovym srazu... hezky vikend vsem.

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013 08:15 

Jajis smutný příběh se štastným koncem :wink: přeji ti hodně štěstíčka v dalším hubnutí :wink: je dobře že si to nevzdala a nenechala se odradit :)

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 02 lis 2013 16:19 

Lotynko : děkuji za milá slova... povzbudí.. a doufám, že pomůžout všem co stále váhají zda jít na bandaž či tubu... člověk nesmí zapomenout, že žaludek je sval a že si tím nějak neublíží pokud podstoupí TUBU, to by jinak lékaři taktový zákrok neprováděli.. Budeš Lotynko na srazu? Hezký den

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 18:08 

Ahoj všichni na tomto fóru. Chtěla bych se Vám představit a zapojit se s Vámi do diskuzí na téma obezita a boji s touto „nemocí“. Jmenuji se Jana, bydlím v pardubickém kraji. V srpnu 2011 jsem podstoupila na soukromé klinice v Praze plikaci žaludku při váze 123 kg. Po 3/4 roce se mi úbytek na váze zastavil a začal můj opětovný boj s váhou. Plikace jakoby přestala fungovat, mám pocit, že v mém případě moc nefungovala již od začátku, jelikož jsem již po krátké době po jídle trpěla pocitem hladu. Před každou kontrolou jsem držela téměř hladovku, abych na ni nejela bez úbytku. Do letošního jara se mi takto podařilo shodit 20 kg, ale tím to skončilo.Nastal zlom a ručička na váze se pomalu sune opět nahoru. Mám 10 kg nahoře , psychiku v háji a čím více na to myslím, tak rychleji přibývám. Byla mi nabídnuta reoperace, opět plikace. Tiše Vám všem, kterým se daří závidím, pořád dokola čtu různé příspěvky a postřehy - rozmýšlím co dál a věřím, že se zařadím mezi ty , kteří jste to dokázali.

Obrázek

2 synové /20,25/,2 kočky,manžel
plikace srpen 2011 na OB při 123 kg,odhozeno -20kg
reoperace 10.1.2014 Jablonec nad Nisou-prim.Vraný, SADI-P/oprava plikace+bypass/

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013 18:20 

Lady Jane
Vítej mezi námi!
Pokud uvažuješ o reoperaci jiné než plikaci, obrať se na dr. Vraného do Jablonce.
http://www.nemjbc.cz/cs/oddeleni/chirurgicke-oddeleni/

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 06 lis 2013 17:31 

Jajis moc rada bych přijela na sraz ale bohužel nemůžu :cry: snad to vyjde příště :wink: ráda bych se setkala s tak super lidičkama jako jsou tady :wink: pěkný večer :D

PříspěvekNapsal: 06 lis 2013 17:32 

Lady Jane taky tě vítám :wink:

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 08:30 

Vítám všechny nováčky :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 lis 2013 10:08 

Mattoni, jsem tu nová a děkuji za přivítání :D
"Nová" jsem tu oficiálně, ale již delší dobu jsem nakukovala, než jsem se odhodlala představit. Hezký den

Obrázek

reoperace 10.1.2014 Jablonec nad Nisou-prim.Vraný, SADI-P/oprava plikace+bypass/

PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 06:36 

lady jane
a dobře si udělala, že si přišla mezi nás, tak na svůj problém nejsi sama :wink: a dokonce máš i řešení v Jablonci s termínkem, takže gratuluji :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 lis 2013 22:03 

VÍTÁM VŠECHNY NOVÁČKY! :wink: :P :wink:

Obrázek

12/10/12 reoperace bypass při 108kg,primář Vraný,Jablonec nad Nisou - úspěšně zvládnuta!
23/10/13 abdominoplastika,MUDr.Hokynková,Brno - Bohunice.
9/7/14 dokončení metříku
Žádný cíl není tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů...Obrázek...

PříspěvekNapsal: 20 lis 2013 13:27 

Hezký den, hvezdicka04, ten tvůj metřík...co jsi dokázala je úžasný. Taky jdu do Jablonce, nechci to zakřiknout, teď jsem trochu nachlazená, tak snad do 9.1. budu O.K.

Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 11:32 

Ahoj všem,
jsem tady nová, jmenuji se Zdenka a bydlím v Příbrami. Ve středu 27.11. jdu na první návštěvu na OB kliniku, uvažuji o plikaci, zdá se mi to jako "elegantní" řešení mého problému.
Je mi 40 - 167 cm / 112 kg.

09.01.2014 - kolečko + předoperační vyšetření
04.02.2014 - plikace na OB klinice

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 11:45 

zdenka 664 vítám tě :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina