Betko, Bambulko že by někdo nehubl po tubu, je opravdu výjimka všech výjimek. To by musely nastat snad velké metabolické změny, hormonální apod., ale všimni si, že holky po tubu hubnou i jako těhulky.
Jinak samozřejmě se do bariatrických operací jde s tím, že se začíná laparoskopicky a pokud průběh je standardní, i u toho zůstane. Pokud se zjistí zvětšená játra, řízne se ještě jedna dírka na "podběrák jater". Ale může se stát, zcela vyjímečně, ale počítat se s tím musí, že se v průběhu operace něco zvrtne či objeví nečekané a pak se tedy vyndají laparoskopické nástroje a pokračuje se klasickým velkým řezem...před operací se s tímto postupem pacient seznámí a taky podepíše souhlas.
A jak píše Rozina, někde, bohužel volí jen tu zastaralou cestu jedním velkým řezem, což je, podle mne, bezohledný. Buď jde pracovišti o prachy nebo to je nezkušený operatér.
Možná už tam počítají s časy příštími...že se laparo bude považovat za nadstandardní péči a bude se na něj připlácet. Blééééééééééééé, snad se chceme vracet do středověku? Neřeknu doplatit si na robotickou operaci, když není nezbytně nutná, ale toto s laparem mě už vytáčí!
Dietu po bariatrických operacích najdete, holky, v šuplíčku o stravování po operaci, ale na jiném foru, náhradním, založeném v době, kdy nefungovalo tohle, je to práce Věrči a snad mě nezabije, když Vám ten odkaz pošlu
http://bariatrklub.uforum.cz/viewtopic.php?f=14&t=6 . A jestli jo, tak jsem zkrátka mrtvá

a můžete za to Vy, holky jedny zvědavý.
Za jak dlouho dostanete termín operace po konzultaci? Jde-li o Turnov. Pokud si na operaci přinesete všechna potřebná doporučení (krom psychologa, toho až později), můžete dostat termín hned po konzultaci. Ale taky záleží na druhu zvolené operace a zdravotní pojišťovně. Takže kdo má vstřícného obvoďáka, svěří se mu a ten mu vypíše žádanky na potřebná vyšetření. Jinak je napíše pan doktor Hrubý po konzultaci a termín operace se dostane až po kolečku.
Kolečko = gastroskopie, spirometrie (kdo je astmatik či se léčí na plicním, tak případně i rtg plic), interna (EKG, TK, odběry, příp. sono břicha pro vyloučení kamenů apod....), kdo se léčí na endokrinologii, tak ještě schválení odsud.
Ještě jsem na něco zapomněla? Aha, JoJo efekt. To znamená, že když člověk zhubne nesprávnou cestou (nevhodné diety, hladovky...) a pak se začne "normálně" stravovat, tak všechna kila nabyde zpět + další navrch. Nežádoucí, že? Takže tfuj!

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014