fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 04 zář 2025 01:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1382, 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 08:40 

Dobré ránko všem... :)
BEA se mi ozvala, že dneska frčí z nemocnice domů! Nevím podrobnosti, ale holka už má tubu za sebou a doufám, že každým dnem jí bude líp. Beztak sem hned po příjezdu nakoukne, aby se sama ohlásila :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 08:40 

A kolik už tu psalo lidí kteří jsou po opce, že nemohou zhubnout nebo stojí na váze a nebo naopak začali přibírat?
Ano jasně malé porcičky. Mělo by to však mít svá pravidla. Protože to už tu někdo psal tak já to jen zopakuji. Ta operace je jen nástroj/pomůcka ke zhubnutí. A dieta by se měla držet i po operaci a ne jen první měsíc ale doživotně.

Teď si trochu rýpnu nebudu tu nikoho jmenovat.
Je to čistě jen má teorie.
Co jsem zde četl jak někteří mají nebo měli problémy s bandem, nebylo to také tím, že nedodržovali určitá pravidla? Těžko říct. To bych musel podrobně projít tisíce příspěvku ale určitě bych minimálně jeden našel. Kde někdo psal, že je mu po jídle špatně a že mu dělá problémy strávit jídlo, že se mu dělá zátka nad kroužkem. A proč asi? protože nedodržel "pravidla hry" . Kdyby ti dotyční jedli dle pokynů tak by na tom byli lépe. Nechci tu někoho soudit.

A všechno se to točí kolem jídla. Zde se píše o voze a jinde se mluví o koze
Bavíte se tu jak si dáváte cukroví a bůčky a všechno možné, sice v malých porcích ale přesto. Pro změnu mě doktoři neustále přesvědčují o doživotní dietě. Tak kde je teda pravda?
Chcete tvrdit, že doktoři jsou banda lhářů a Vy máte pravdu?

26.11.2012 dosaženo 155 kg
20.2.2013 dosaženo 151 kg
24.2.2013 dosaženo 150 kg
20.5.2013 dosaženo 149 kg
17.8.2013 dosaženo 146 kg.
5.4.2014 dosaženo 150 Kg

3.3.2021 vysoce nad 170 Kg

Rok 2023 po zjištění diabetes II. zhubnuto od května 2023 do 25.11.2023 na cca 170 kg.

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 08:49 

brick, bylo by možná ideální držet dietu celý život. Ale já bych to nevydržela. To vím. Kdybych to dokázala, nepotřebovala bych operaci!!! Kdybych to dokázala, nikdy bych ani nemohla přibrat na 120 kilo, protože diety jsem držela už někdy od 65 kilo!!! A posledních 5 let jsem kromě předoperační už žádné diety nedržela, abych ještě víc nepřibrala, to už jsem věděla, že dieta znamená následný jojo efekt a přibrání. Proto vím, že jediná cesta pro mě je taková, kterou dokážu udržet celý život. A to teda dieta není. I když myslím, že až na občasné sladkosti jsem jedla docela zdravě a pravidelně, hodně zeleniny, ne moc tuku. Kdykoliv jsem držela dietu, byla jsem permanentně hladová a ve stresu. Musela jsem tělu odpírat, co by chtělo. Teď hubnu a jsem úplně v klidu. Tělo si samo odepře, co nechce. Někomu nedělají dobře některé potraviny. Tak pak se jim vyhýbá, to ano. Ale jak jsme na tom s disciplínou při držení diet.... Někdo dokáže vydržet dny, někdo týdny, někdo měsíce, Ty možná celý život. Já ne.
Co si myslím, že odkážu vydržet celý život a co dodržuji = jíst pravidelně + jíst malé porce
BTW mám pocit, že často stojí na váze nebo přibírají právě ti, kdo se pokouší držet nějakou dietu, nějak se omezovat - prosím, nechci se tím ale nikoho dotknout!!!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 09:39 

Scallo,Bricku
já osobně si myslím, že jenom málo co je v životě tak individuální a jedinečné, jako tvar postavy, tloušťka, nebo hubenost. A každá ta věc má ještě devadesát devětdůvodů a třicetšet omezujících faktorů.
Taky jsem se vztekal, že pořád trápím tělíčko a bachratím jako balonek. Na manželku jsem se někdy utrhoval, když mi říkala, že jím moc a já měl pořád hlad. Rozhpodně nechci polemizovat s lékaři, kteří mají k dispozici biochemický aparát, fyziologické analýzy atd. Ale všimnětesi, že jediné, co mohou poradit, je jakási "střední cesta" pro "většinu lidí. Ale ne každý je nezbytně součástí toho průměru a potřebuje a nebo snese prostě něco jiného.
Takže nebádejte nad univerzálně správným řešením - prostě není. Je jenom individuální. Užívejme života, pokud můžeme a radujme se z maličkostí. A prostě každý zkusme dělat to, co můžeme a to, co umíme. Nakonec, každý to děláme pro sebe. :D :D
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 09:51 

Evule
doporučuji ordinaci MUDr. Kraise, je v budově AGNIS u autobusáku. Ten mi interní vyšetření udělal za den. Musel jsem jen do špitálu se vzorky krve a moči a na RTG plic. Mě obvoďák nic nedoporučoval, já se ho ani neptal. Šel jsem zrovna sem, předložil jsem papíry od anesteziologa z Břeclavi s požadavky na to, co má být obsahem interního předpoperačního vyšetření a bylo. Já myslím, že pořád děláme z obvoďáků nějaké Bohy. Já jsem pacient, já jsem klient, já jim nesu peníze a oni mi poskytují službu. Je to jednoduché. Netřeba se klanět k zemi jako Ivánek. Slušnost, zdvořilost, úsměv a trvat si na svém - asertivita se tomu říká.
Takže se Evulko neboj a zajdi si tam. Sestra paní Rotreklová má tel. 517446020
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 09:56 

Dobré dopoledne všem,

sem včera nestíhala (prádlo) a odpoledne nákupy, večer bar takže sem dočítala až dnes :lol:

Hubnoucím upisujícím kilečka GRATULKA :wink:
Já stoupla včera na váhu a váha už mi číslo neukázala, ptž došla bateka :D znamení ale jaké zjistím dnes, už ji mám koupenou :D

bricku
doživotní dietu? to jde? doživotní porce 85g po opce ano, ale doživotní dietu dokáže snad málo kdo...
já teda určitě ne... :wink: v době hubnutí jsem jedla snad vše. po malých porcích a pravidelně....
nevybírala jsem si ale samé tučné nebo sladké, to ne, ale když jsem to jednou za čas dělala k obědu, dala jsem si taky... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 09:59 

Kitynko dík :oops: ale vlastně jsem se o to nijak nezasloužila.... Dodržuju porce, pravidelnost, pitný režim, nedělám nic navíc....

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:12 

Scalla Scallinko, prosíííím, prosíííím, mohla bys mě také zaklet :shock: všem se to uvolnilo a já mám velké problémy, navíc, jak teď mám míň pohybu-to koleno moje bolavé :cry: - tak mi to nejde, nejde...... :evil: :shock:

brick problémy s bandem má někdo i když dodržuje všechno, tak jak má být :shock: prostě některým tahle operace nesedne, já měla bandáž taky a tyhle potíže jsem měla i když jsem vše dodržovala :roll: mohla jsem tekuté, ale skoro nic tuhého, taková kuřecí prsa nebo pečivo, rýže... :shock: tak to jsem se vždy dusila :shock: :shock: :evil:

To co radí lékaři se někdy od reality liší :roll: mě také doktor zdůrazňoval, že jídlo má být dietní a vidíš, že opravdu nejlíp hubnou ti, co jedí úplně všechno, ale dodržují velikost porcí :wink:
ne všechno co řekne lékař je pravda, nikdo z nich tyhle operace nemá, tak vše mají jen podle toho co zjišťují u pacientů :roll:
až budeš po operaci, tak sám poznáš co tvoje tělo potřebuje, aby správně fungovalo :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:20 

Dobré ránko, nedá mi nezareagovať na pár vecí, ktoré tu čítam.

Brick, prečo by sme sa nemali baviť o jedle? Veď o tom to tu celé je, všetci sme jedlom postihnutí, ináč by sme bariatriu nepotrebovali. To, že sme po operácii neznamená, že jesť už nikdy nebudeme, alebo, že budeme doživotne jesť len samé diétne-ble veci. Ak by sme dokázali držať pozbytok života diétu, tak nepotrebujeme bariatriu. Ja som diétu dokázala držať tak maximálne pol roka, potom už nie a tým pádom som zažívala neskutočné jojo-efekty. Takže táto operácia je berličkou, to áno. Je to myslené tak, že ťa nepustí zjesť viac, ako toľko, čo dovolí aj hubnout. Samozrejme, že cieleným prežieraním sa ten žalúdok zasa može vytiahnuť, ale myslím, že operácia sama o sebe je dosť veľký stres, aby sme si po nej dávali pozor. Takže papať všetko, ale v pravidelných intervaloch a správnych dávkach, čo je cca 85g.

Scalla, ja teda diéty nedržím a už zasa mi váha 3dni stojí. :cry:

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:34 

Alenko zcela upřímně Ti přeji, aby ses cítila dobře a v pohodě a Tvoje tělo bylo klidné, mělo vše co potřebuje a Ty jsi byla spokojená.
A k tomu doporučení lékařů ohledně stravování ještě bych dodala, že jednotliví lékaři si často protiřečí....V Břeclavi nám řekli, dva týdny tekutou a dva kašovitou, ale Tonda dostal v už nemocnici (teď nevím přesně kde) pevnou stravu...
betka, snad víš, že jsem to tak nemyslela! A navíc, Tobě pak váha zase skočí! :wink:

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:41 

Krásné dopolko přeji :wink:

bricku také nechápu, proč bychom se tu nemohli bavit o jídle, žrádle, pojmenuj si to jak chceš....asi jsi nepochopil, že právě o JÍDLE a o OPERACÍCH to tady celé JE a to, že Ti lékaři říkají to a my tady říkáme (píšeme) ono - na to je jednoduchá odpověd, která tu zazněla nesčetněkrát a také už to tu někdo psal přede mnou - dost často se liší teorie lékařů od praxe - od lidí, kteří tuto operaci mají, ale to Ty nemůžeš posoudit, když operovaný nejsi, ale věřím tomu, že jednou budeš a dáš nám za pravdu :wink:

Co se týká sladkého, bůčku atd - je to opravdu o tom jíst VŠECHNO, ale MÁLO, jedině tak svůj celoživotní boj s váhou vyhraješ !!
Vysvětlím Ti to úplně jednoduše - když člověk najede ihned po operaci na dietní, málo kalorická jídla, bude pravidelně cvičit, sportovat (fuj) :oops: a váha se mu po nějaké době zastaví, kam sáhne?? :roll: NIKAM !! Není totiž kam sáhnout, ptž už dietně jí a cvičí také - takže z toho plyne, že pokud se člověk stravuje jako po operaci (samozřejmě v malých porcích), ubere v kaloriích, zařadí méně kalorická jídla atd a váha se opět rozjede směrem dolů..... takže o tom to je....

Udržování si váhy na určitém čísle už potom nese svůj režim, tam už je potřeba si váhu hlídat, jakmile se dohubne (u mě to zatím neplatí, jím stále naprosto vše a nepřibírám...) NIKDO z nás ale nemůže vědět, co bude za rok, dva, tři, čtyři...nevědí to ani lékaři, ani my, ale myslím, že NIKDO z nás nechce být s váhou tam, kde byl, takže málokdo dopustí, aby to znovu "přežral" (vyjma těch, kteří mají různé nemoci atd, takže hubnutí jim nejde...)

Co se týká lidí s bandem a Tvého výkladu - promin, na to se Tě jen zeptám - jsi spal v knihovně ?? Ty jsi ten, který si zkusil žít s bandem, zvracet i po napití ?? atd, že víš vše nejlépe ?? :roll: Myslím, že toto odsouzení tu není na místě, trochu jsi v tomto přestřelil :!: :roll: :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 10:59 

díky verčo byla si rychlejší, já jsem musela nejdřív počítat do deseti, ty si to mezitím napsala :wink: :wink:

už jen jedna jediná poznámka bricku člověk je od přírody všežravec a jako takový ke svému životu potřebuje absolutně všechno - tudíž i ten bůček či sladké, zeleninu, ovoce, ryby, drůbež - prostě všechno - jednostranná strava vede k dalším onemocněním.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 11:03 

Bricku, co čtu Tvoje komentáře tak jsou většinou rýpavé, naštvané, nebo rozdělující...... Máš pocit že někdo podstoupí operaci, bolestivé hojení, následné dávení, slintání, zvracení kdekoli, popadání dechu po každém soustě, vědomě odhodí (skoro) všechny své zlé návyky jen pro to, aby si přes kroužek pasíroval šlehačku? Jak je možné, že lidi po bandáži (se kterou jen celkem malé procento lidí je spokojené) jdou na reoperaci a najedou jsou pod 80 kg, ne-li na míň? Mluvíš tu jako všeobecný znalec.. ale sám máš problémy s nadváhou (proto tu na foru jsi) a ještě jsem nečetla, že by kdokoli napsal, že Tě podezřívá, že to nemáš ze zdravotních důvodů, ale že jsi se k tomu prožral.. Nebo máš pocit že by Ti to k něčemu pomohlo? Každej z nás s tím bojuje a ty jedy a mňamky, co jsou okolo nás, každý s tím svádí boj.. Já jsem se ke své tloušťce před bandem prožrala.. zdravotní problémy nemám.. ale mrzelo by mě, kdyby mi to na foru někdo přpomínal, na místě, kde hledám podporu..

Nikdo neřekl že doktoři jsou banda lhářů, jsou ale takoví, kteří Tě odoperují, jsou spokojení se svým výkonem, o tom, kolik gr máš jíst, jak dlouho tekutou atd.. to se dozvíš až v nemocnici jen tak náhodou při propouštění.. a pak, když máš problémy, tak vždycky má za sebe záskok, který umí jen doplnit.. žádné otázky okolo Ti nezodpoví... doplnění na stole v ordinaci, na RTG nemají čas...

Neříkám že jsem nikdy "nezhřešila", zvlášť teď, když mám opravdu vlčí hlad už nějakých 30 minut po jídle :evil: ale nenadávám na doktory že za to můžou oni..

Bojuju sama, bez reoperace.
Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 11:39 

marti původně jsem měla připravenou úplně jinou reakci, ale usoudila jsem, že nemá cenu zabývat se více s člověkem, který jak se zdá nemá nic na práci, než se tu navážet do lidí s bandem a do nás, když si tu píšeme o jídle nebo že se tu vše liší od toho, co říkají lékaři, tak si znovu říkám - co tu takový člověk vůbec dělá?? :roll: :roll: :roll:

Ale Jenif mu to napsala hezky a od ní to milý, chytrý brick vzít musí i kdyby nechtěl, ptž ona ty problémy s bandem MÁ !!

No tady se ukazuje, že je to "jen" CHLAP a to je diagnoza, za kterou vlastně ani nemůže :roll: :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 11:50 

verčo právě, že já také vím jaké to je žít s bandáží a vím, že nebyla moje vina, že to nefungovalo, tak mě jednoznačné odsouzení všech, kdo s bandem problémy mají někým, kdo ani neví co a jak se děje tak nadzvedlo, že jsem to musela hodně, ale opravdu hodně rozdejchávat. Jennif mu to napsala hezky, Alenka rovněž, protože víme na rozdíl od něj o čem mluvíme. I Betka a vlastně všechny reagovaly vlastně stejně.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1382, 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina