Ikarie,zdravím v sobotu.
Tak zpočátku to šlo celkem rychle. Napřed, asi v půlce července (jsem byl na konzultaci u Dr. Procházky a ten jednoznačně doporučil bandáž, vypsal nezbytná vyšetření. Na konzultaci za přítomnosti mé manželky řekl, že jde o závažný zákrok v dutině břišní, že je také možné, že můžu umřít. Čímž vyděsil manželku a mě příliš neuklidnil. Možná je to pravda, ale nepovzbudí to. Prý si to mám dobře rozmyslet (což tedy pravda je). Poprosil jsem, jestli by to nešlo stihnout do konce září, protože potom nemám na nicpodobného čas, až zase v létě.
16. srpna jsem byl na obezitologii, paní doktorka Musilová neměla moc práce. Asi za týden jsem absovoval spirometrii (funěl jsem do takové hadice, prý měřili, jestli rozdýchám narkózu) a potom jsem byl na sono vyšetření (příjemná paní doktorka) a RTG. No a protože byly prázdniny a doktoři jsou taky lidi, tak jsem byl až v září na gastroskopii (Dr. Vykypěl a rozhodně to netrvalo jen 30 sec.) a to hned dvakrát, protože poprvé nevzal vzorky na biopsii. Potom jsem čekal na to, až si udělají čas doktorky na Viniční (endoskopie a psychologie). Takže někdy ve druhé půlce září bylo všechno hotové. Od každého vyšetření jsem dostal kopii výsledků.
Mezi tím jsem brouzdal na netu a jako špion zjišťoval, kdože mě to bude bandážovat žaludek. Tehdy jsem o Dr. Procházkovi nenašel nikde zmínku, že je odborník na bariatrii, ale na chirurgii a tuším dokonce, že spíš na klouby, kosti a tak. Ale nejsem profík a možná jsem našel jiného toho jména. Tak jsem čekal na pozvání na operaci a přemýšlel, jestli bandáž bude fakt to nejlepší řešení. Četl jsem stránky o modernějších metodách, kdy je dobré vzít v úvahu také nedisciplinovaného pacoše. Četl jsem stránky Bandingklubu se zkušenostmi již operovaných a když jsem si dal všechno dohromady, tak jsem si SurGallem už nebyl tak jistý.
Kontaktoval jsem proto koncem října e-mailem pana Dr. Čierného a domluvil si s ním schůzku a konzultaci na polovinu listopadu. Předal jsem mu všechny výsledky ze SurGallu, on mě vyslechl (příjemně jsme si popovídali), všechno mi podrobně vysvětlil. Požádal jsem ho, jestli by se té operace neujal a on měl zjevně radost, že bude mordovat chlapa a tak mi dal hned termín na 3. ledna 2012. Nakonec se z Brna ozvali až počátkem prosince, že prý neví, jestli bude pojišťovna proplácet operace po novém roce a že mi tu bandáž udělají 15. prosince, aby se všechno stihlo. Jenže já už o bandáž nestál a nakonec jsem měl spíš pocit, že jde o peníze z pojišťovny a ne o mě, jako pacienta.. Tak jsem slušně poděkoval, že teď zase nemám čas já, protože chodím do práce a bylo to. Potom už se neozvali. No a já jsem si zajel 2. ledna do Břeclavi a potom to šlo jedno za druhým.
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka