Ahoj holky....tak jednak Vám moc děkuji za podporu...je to fakt pravda, že jak Vás člověk čte, tak mu to dodává hrozně moc sil a energie do toho všeho jít.
Chtěla jsem se zeptat, ještě na pár věcí....jaký je rozdíl, myslím výsledný v plikaci a tubu?? proč se automaticky nejde do plikace místo tuby? Když jsem četla, že při plikaci se nemusí nic odřezávat, tahat z těla....atd....no uvidím, zeptám se v pondělí doktora proč ne plikaci místo tubu...
no a teď asi jedna uplně debilní a hloupá otázka, ale zajímá mě to a potřebovala bych to tak nějak vědět. Holky....začnu od začátku.... vezmou mi kus žaludku při tubu a zůstane mi žaludek o obsahu cca 150-180ml....no a teď ten dotaz....teď před operací člověk jí.....a jí tak, že prostě jím, ne že mám hlad, ale třeba chuť. Tak si vezmu tohle, tohle, tohle a končím tím že řeknu tak, jesem přecpaná už nemůžu.....a kdybych to snězené jídlo dejme tomu zvážila, tak jsem snědla třeba půl kila..... a pochopila jsem to teda dobře, že když budu mít žaludek na těch 180ml tak budu jíst tu svou dávku, kterou si stanovím na cca 150ml a jím, jím jím a najednou si řeknu a nemůžu, jsem najezená ale když teď porovnám kolik jsem snědla, abych si mohla říct, že nemůžu, tak toho bude těch 150ml??? píšu to asi kostrbatě, ale nevím jak to napsat.... prostě jsem se chtěla zeptat, jestli to je tak, že sním dávku a řeknu si...no tak ještě bych si něco dala, ale budu vědět, že víc nemůžu...nebo jeslti mě to opravdu nepustí dál....
no a druhý dotaz je ten, já totiž nejím, protože mám hlad, nebo stres, atd....ale protože mám na to, či ono chuť....vím, že po odstranění velkého zakřivení žaludku (tubu) se odstraňuje i místo produkce hormonu hladu....ale co chuťě??? jak to máte...vím, že není hlad, ale máte chutě?...já bych tak s tou operací potřebovala hlavně něco na podporu NECHUTENSTVÍ... mám totiž chutě...kdyby existovalo něco co by vyvolalo nechuť k jídlu...tak na opku snad ani nepůjdu....
Když jsem byla vloni těhu, tak jsem první 3 měsíce vůbec neměla chuť na jídlo, ale jedla jsem jen kvůli tomu, aby mi nebylo blbě z hladu a hned jsem měla o 5kg míň..je mi jasné, že např. 50kg dolů prostě sama nedám..... ale jak jste to teda měli s chutěma???
V pondělí jedu do FN Ostrava a tam se asi dozvím termín.....
a poslední dotaz....většinou všichni psali, že se musí shodit před samotnou operací?? Je to tak? Co když to prostě nedokážu??
Omlouvám se, že toho tolik píšu, ale poslední týdny mě nic jiného v hlavě nezaměstnává, než tohle a potřebuju toho prostě hodně vědět. Přeci jen jsem mamča 2 malých dětí a chci se chovat zodpovědně a neriskovat zbytečně...

Moc Vám děkuju

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje...

Tak vstříc novým zítřkům