Krásné (zamlžené) ránko! Musím vám napsat, co se mi včera stalo. Jsem se sama vyděsila. Odpo mi začalo být tak nějak divně...neurčito.Musím předeslat, že cca půl hodiny předtím jsem "požila" 20 kapek Algifenu-na nastupující migrénu. Šla jsem se projít s pejskem a když na to nemyslela, bylo to jakž takž. Dojdu domů a po chvíli zhoršení. Tlak pod hrudní kostí, ztěžka se mi dýchalo. Dcerka začala být nervní, furt mě hlídala, pak zavolala známé zdr. sestře...co se mnou. Tak jí doporučila, ať mě odveze do špitálu, aby mi natočili EKG. Ještě jsem jí říkala, že to chvíli necháme, že to zkusím rozdýchat. Sedla jsem si na balkon a zhluboka dýchala...a přišlo zhoršení. Bolest mi začala vystřelovat do obou ramen, celá jsem se klepala, mravenčily mi obě ruce. Už jsem zpanikařila i já a řekla, že do auta nedojdu, ať mi zavolá sanitu. Měla jsem mžitky před očima a celý svět se se mnou motal. Záchranka dojela, změřili mi tlak, naměřili saturaci kyslíkem a dali mi před hubu igelitovej pytlík. Na můj dotaz, jestli mám zvracet nebo co, mi řekli, ať vdechuju a vydechuju do pytlíku (tzv. dusím se pod odborným lékařským dohledem), že mám hyperventilaci-tzn. jsem přiotrávená kyslíkem. Jak jsem se snažila na balkoně rozdýchávat svůj stav, tak jsem si prý přivodila zhoršení právě tím kyslíkem. Proto prý i to mravenčení rukou a třes.Tlak byl docela dobrej, saturka taky, něco mi ďobli...a po řízeném přidušení jsem se začala cítit líp. Ještě mě jednou poměřili, poslechli a nabídli, jestli chci, že mě odvezou na internu, ale že bych měla pomalu cítit úlevu. A taky, že jo. Po chvilce ustal třes, už jsem tak nelapala po vzduchu...nakonec jsem se jim omluvila za zbytečnej výjezd a odmítla převoz do špitálu. Holky...ještě nikdy jsem se necítila tak divně a určitě i psychika zahrála svou roli, páč jsem se vystresovala tak, že jsem málem zkolabovala. Ve zprávě z výjezdu jsem si pak přečetla diagnozu-R55-mdloba,synkopa,zhroucení-kolaps. Dneska se cítím fit, jako by se včera nic nestalo. Přemýšlím, jestli jsem to všecko nerozjela tím Algifenem...na druhou stranu, beru jej občas na migrénu a nikdy mi nic takového nebylo. Možná souhra okolností...venku padal atmosferickej tlak, proto i ten nástup migrény, vyčerpání po celém týdnu...no, jsem ráda, že už je dobře, akorát mě mrzí, jak jsem vyděsila holku, chudinku. Ta z toho byla paf ještě do noci.
_________________ Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg 18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno 4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno 
|