fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 srp 2025 18:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 08:27 

Jaja
děkuji, krátí a strašně rychle to uteklo... nejhorší zvládnout vedra...
S tím jídlem to jinak ani nejde :D jsou to zkušenosti a ty jsou nejdůležitější... a k nezaplacení...

onoika
pitný režim držím, dokonce dnes v noci jsem si mohla rovnou ustlat na WC tak budu dohánět i spánek, pokud teda nebude moc vedro a dusno, tento týden se chystáme pro klimatizaci jen doufám, že co nejdřív... :D nejlépe ještě dnes ale manža je vytížený každý začátek týdne :roll:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 08:28 

Dobré ráno vespolek!

Mattoni
Soucítím s Tebou :oops: :cry: Liduška se narodila v polovině srpna, bylo horké léto, já nevolnosti až do konce těhu, inkontinence šílená, no děs běs. Ale stojí to za to, dítě je boží zázrak :D

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 10:15 
Ahoj holky,
tak ode dneška za 14 dní opka hurááááááááá, jen nevím, jestli budou takovýhle pařáky, jak to dám :mrgreen: s tlakem, snad mi moc nevyskočí :mrgreen: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:09 

Jitka Klauzová

to víš, že to dáš. :D Co bys to nedala? :lol: :lol: Když vyskočí, zase padne.

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:10 

Ahojte všichni,

jak už to bývá, upisujím gratuluji (vidím že Scalla jde pořád dolu :) )
čekající pevné nervičky (ty potřebujeme)
a těm po opce zdárnou rekonvalescenci :)

já mám za sebou kolečko, krom gastra všechno v pohodě, gastro snad nebudu už muset v životě zažít, málem jsem tu doktorku chytla za ruku a všechno vzdala a začala jsem přemýšlet zda vůbec dělám dobře, zda raději nezůstanu taková jaká jsem, nakonec jsem to vydržela
na vyjádření psycholožky čekám, musela jsem vyplnit souhlasím/nesouhlasím v testu o 600ceti otázkách :)
a na diabetologii čekám na krev :)
začíná se blížit 2.7. (návštěva v Břeclavi) a dohoda co jak dál, stále nejsem rozhodnuta nad typem operace, tubulizace versus bypass

mám stavy, kdy mě přepadne hrozný strach a stavy kdy se těším a přestavuji si, že už to mám za sebou a raduji se z úspěchů
mám obavy z toho, že 30% operovaných se zpět vrátí na svou tlustou váhu :(, mám strach, že má disciplína není taková aby mi byla operace co platná
ale na druhou stranu si říkám " co si představuji, to se stane" a tak myslím pozitivně, věřím že operace bude v pohodě, shodím a lehká už zůstanu :)

co mi opravdu hrozně moc pomáhá je, když nakouknu sem na foru a jen si přečtu pár stran :)

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:13 

Delli

zkus myslet na to, co je TEĎ a ne na to, co by mohlo být. TEĎ je všechno v pořádku, ne? Tak jakýpak obavy. :lol: :wink:

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:25 

Fiono
no a to je asi ten kámen úrazu, momentálně je všecho úplně v pořádku, krom toho stíženého pohybu, atd., kdybych byla nemocná tak by to rozhodávání asi bylo snažší
ale asi nebudu jediná kdo se tak trochu pere s tím, zda dělá dobře

26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:55 

Delli píše:
Ahojte všichni,

jak už to bývá, upisujím gratuluji (vidím že Scalla jde pořád dolu :) )
čekající pevné nervičky (ty potřebujeme)
a těm po opce zdárnou rekonvalescenci :)

já mám za sebou kolečko, krom gastra všechno v pohodě, gastro snad nebudu už muset v životě zažít, málem jsem tu doktorku chytla za ruku a všechno vzdala a začala jsem přemýšlet zda vůbec dělám dobře, zda raději nezůstanu taková jaká jsem, nakonec jsem to vydržela
na vyjádření psycholožky čekám, musela jsem vyplnit souhlasím/nesouhlasím v testu o 600ceti otázkách :)
a na diabetologii čekám na krev :)
začíná se blížit 2.7. (návštěva v Břeclavi) a dohoda co jak dál, stále nejsem rozhodnuta nad typem operace, tubulizace versus bypass

mám stavy, kdy mě přepadne hrozný strach a stavy kdy se těším a přestavuji si, že už to mám za sebou a raduji se z úspěchů
mám obavy z toho, že 30% operovaných se zpět vrátí na svou tlustou váhu :(, mám strach, že má disciplína není taková aby mi byla operace co platná
ale na druhou stranu si říkám " co si představuji, to se stane" a tak myslím pozitivně, věřím že operace bude v pohodě, shodím a lehká už zůstanu :)

co mi opravdu hrozně moc pomáhá je, když nakouknu sem na foru a jen si přečtu pár stran :)

Ahoj DELLI...ani nevíš jak ti rozumím...já nastupuju ve čtvrtek a v pátek na sál.....taky si pořád kladu ty samé otázky....a hlavně o té disciplině, protože tu já prostě nemám.....takže mám z toho taky obavy.....všichni mě utvrzují v tom, že po opce to není o doživotní dietě a odříkání..naopak, že se smí vše, ale mě se tomu nějak nechce věřit, že prostě budu smět vše, jako předtím, jen v menších dávkách....ale třeba ano a povede se........je fakt že já jsem v tomhle hrozná.....neumím si odříkat......ach jo... :-(

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)
Tak vstříc novým zítřkům :-D

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 11:59 

Delli

taky jsem takhle uvažovala, že teď jsem vlastně v pohodě, žaludek mně funguje, všichni mě mají rádi takovou, jaká jsem...Asi dost holek to takhle má. Jenomže jsem měla důvodný podezření, založený na předchozích zkušenostech, že bych se mohla vyjest na např. 160kg, 170kg, 180kg... :wink: A pak už by mně to taky mohlo být jedno...Myslím, že málokdo se s tou velkou váhou cítí dobře, jde o takovej ten vnitřní pocit, soulad sám se sebou. A navíc, když člověk pochybuje, tak je ta cesta ta správná. Taky v tom velkou roli hraje strach ze změn, kterej všichni máme, jakože jaký to bude potom, jaká budu, co mě čeká...

Pak jsem si řekla, že už jsem se rozhodla, že jsu přesvědčená, že opka mi může přinést jen samý dobrý věci a ty pochybnosti se změnšily a pak jsem dostala termín a už nebylo co řešit. :lol:

Neboj se a poslouchej samu sebe, jseš sama sobě ten nejlepší rádce! :D

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 12:21 

katarina
tvoje obavy jsou zbytečné, důkazů je tady nespočet jak se stravujeme, jak je to po opeaci, tak z čeho ty obavy?

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 13:08 

Delli, vidím, že krásně postupuješ, paráda!!! A ještě stíháš sledovat metříky, a to ses bála, že se nezorientuješ :mrgreen: Co se týče typu operace, myslím, že u BMI 50 by byl fakt asi lepší ten bypass... A pan doktor je umí moc dobře ;-)... Co se týče disciplíny..... Kdo z nás ji před operací měl??? Jasné, po operaci je nutné dodržovat určitá pravidla, ale není tak těžké je dodržet!! BTW bypass se dělá v USA i dementním jedincům, u kterých se nepředpokládá vůbec žádná spolupráce a disciplína :mrgreen: Není důvod si myslet, že by Ti operace neměla pomoci.
kataríno, já jsem skutečně jedla moc, třeba jsem byla schopná sežrat 4 rohlíky (s čímkoliv) najednou a pak se ještě rozhlídnout a slupnout něco navrch.... Tím líp! Podle mě, kdo je zvyklý hodně jíst, u toho operace dobře funguje. Protože já teď dám běžně 1/2 rohlíku (nebo, když jím dlouho a dělám přestávky, tak max. celý, nesmí k tomu být ale moc "obloh"), a jsem nasycená a nemám už ani na nic chuť!!!! To jsem si před operací vůbec nedokázala představit, ale skutečně to funguje. Styděla jsem se sama před sebou i před okolím, kolik toho sežeru, a teď? 8) :wink:
Fiona má naprostou pravdu, je snadné se projíst do vyšších a vyšších pater, zvlášť, když to člověk prokládá dietami!!!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 13:26 

Scalla
pamatuji si metřík jen tvůj, mattoni, Annax, moni a verci, zbytek si zatím nepamatuji :? :lol: :lol:

jinak jste mě opět nakopli, díky
já začala mít trochu obavy ve chvíli kdy jsem byla s kamarádkou co se rozhoduje jít taky na vínku a ta všechno co si o operacích přečetla, převedla na to negativní
a co když budou komplikace a co když nebudou švy držet, atd. a já dostala strach

pak jsem byla u psycholožky a ta mi začala vyprávět o pani co je po operaci (nevím jaký typ) a z toho mála se opět vypapala na 5 knedlíků s omáčkou
a o pánovi co dostal rakovinu (střeva nebo žaludku) též byl po operaci a teď má vývod či co, takže další obavy
prostě jak se s tím tak setkávám v okolí, tak mě každý jen starší a říká to nejhorší co se může stát

jsem ráda, že dojdu sem, přečtu si co tu píšete, po milionté kouknu na fotky a je mi zase lépe :)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 13:28 

Všechny Vás zdravim a mela bych jednu informaci pro všechny kteři jsou objednaný 2.7 do Břeclavy. MuDr. Čierný 2.7. odlétá na dovolenou. Pro jistotu si tam zavolejte o náhradní termín. Dnes jsem s nîm mluvila a termín operace mam až na 31.7.

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 13:39 

Ninule 30 píše:
Všechny Vás zdravim a mela bych jednu informaci pro všechny kteři jsou objednaný 2.7 do Břeclavy. MuDr. Čierný 2.7. odlétá na dovolenou. Pro jistotu si tam zavolejte o náhradní termín. Dnes jsem s nîm mluvila a termín operace mam až na 31.7.

a to by nám ani nedal vědět? já jsem na 2.7. objednaná :(

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 13:43 

Delli, neboj. Já taky měla samé negativní reakce, mj. od obvodní lékařky a od endokrinologa, oba mě dosti drsně zrazovali. A víš, co je zajímavé? Že oba se dnes tváří, jako by mi tu operaci doporučili oni! Od operace jsem od nich neslyšela jediné špatné slovo, naopak, samá chvála na shozená kila a výrazně zlepšený zdravotní stav! :wink: Riziko nese každá operace, tedy i tato a je třeba mít respekt. Jde pouze o to, že riziko spojené s obezitou je vyšší než riziko operace, a tedy pokud nezhubneš dietou (což se dlouhodobě povede max. 1 člověku z 10), statisticky vzato budeš mít více komplikací a horších než když půjdeš na operaci. Ukazují lékařské studie. Pochyby jsou normální a jsou přítomny ještě i nějakou dobu po operaci - než přijdou první hmatatelné výsledky.... A do BV volej, mně pan doktor zapomněl dát vědět i to, že mi zrušil termín operace... :? :wink:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina