fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 srp 2025 00:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:03 

Delli

stejně jako Scalla, taky jsem si vyslechla spoustu důvodů, proč bych na tuto operaci neměla chodit, od obyč lidí i od doktorů. Ti, co Tě mají rádi, se o Tebe bojí, aby sis neublížila.A ti další podle mě nemají dostatek informací. Setkala jsem se s doktorkama, který ani nevěděli, co je to bariatrická operace, a to určitě nejsu jediná! 8) :lol:

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:16 

Fiono, zase trefa! Dost doktorů vůbec nemá páru, znají jen bandáž a ostatní operace vůbec.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:19 

Delli: MuDr. s tím přišel až dneska. Raději tam zavolej. Mě se posunul termín operace o tři tydny. Neni to moc, ale uz jsem to chtěla mít za sebou a odpočitávat kilečka. Snad se to 31.7. uskuteční. :?:

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:25 

musím ještě reagovat na téma. Ja jsem se od dotorú setkala jen s tím pozitivním. Všichni mě to jen doporučili, podle jejich názoru jsem udělala dobře, že jsem se pro tuhle změnu rozhodla.

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:30 

Delli
tak to si mě rozesmála s tou kamarádkou a převedení na negativa :D :D :D :D
víš o tom, že ty negativa žádné nejsou? aspoň u mě?

Pro všechny (neoperované) pro srovnání: :oops:
před/po operaci
149 kg/po 105 kg a pak těhu konečně :twisted: :D :oops:
opravdový boj dát dolů -5 kg /po operaci to jde zázrakem skoro samo při pravidelnosti a malých porcích :D
omezení v určitých jídlech / po operaci jím vše 8)
musela jsem se hýbat, více pohybu / teď jsem sama o sobě pohyblivější když mám -45 kg dole, pohyb navíc nevyhledávám (dobrovolně) :D
pocení / už vymizelo-potí se každý, ale předtím mnohem, mnohem víc...
funění po schodech do 1,patra / už hravě vyběhnu i po dvou schodech a bez funění V těhu teda ne ale před těhu jsem to dala :lol:
zdravotní problémy s páteří-užívání opiátů :shock: od bolesti/po opce už jsem se zbavila jak bolesti, tak hlavně těch léků :wink:
klouby bolestivé / dnes v pohodě, bez bolesti :)
ponížená kvůli tloušťce a obezitě/ dnes sebevědomá a hrdá, že jsem do toho šla :!: :!: :!:
dříve 6 knedlíků se svíčkovou / dnes jeden vykoupaný v omáčce a kousíček masa a spokojená :twisted: :D
vel.62 / dneska nebo před těhu jsem se dostala na 48 možná méně :!:
maxiporce / pidiporce a SKUTEČNĚ STAČÍ :wink:
bazén-plavky-nepřicházelo v úvahu tolik sádla / před rokem mě namža nemohl dostat z termálů ven jak se mi tam líbilo :twisted: :twisted: :twisted:
lékaři-MUSÍTE ZHUBNOUT / dneska vám to ale sluší, kolik máte zase dole? :oops: :D
gynekoložka-zhubněte-neotěhotníte- / dnes jste už něco jedla? nehladovíte? máte ketony v moči... jezte více!!! :twisted:
v obchodě XXXXXL bohužel větší už nemáme / ano, máme i menší velikost nebo tu vaši a jinou barvu.... :!:
cukrárna-hřích :shock: / teď ji neřeším a klidně se tam zastavím a bez výčitek :twisted:
moučníky-nepekla jsem, přísný zákaz / peču, dám si a zkouším klidně nové recepty :idea:
grilovat občas / grilovaly jsme i přes zimu, na jaře a nehodláme přestat ani v létě :D
kamarádi a známí se mi vysmívaly za mou postavu / dnes závidí, jak oni se musí nadřít aby doply kalhoty a mě to jde samo :lol: (dobře jim tak :D )
dříve jsem si myslela, že nejsem "až tak tlustá" / teď? ty woe,jak jsem mohla být tak naivní :shock: :shock: :shock: vždyť je to děs :!: :!: :!: :shock: :shock: :shock: :shock: už nikdy více :!: a tu fotku beru jako varování :!: :!: :!:

.................................................. a takhle bych mohla pokračovat dál..............................................
píšu to pouze já sama za sebe, jak to cítím já, co se u mě změnilo.................... :!: :!: :!: :!:

negativa neznám, nejsou.... :?: :!: :idea: jo :D nežeru jak čuně ale jím jak člověk ale to je taky POZITIVUM :!:

hlavní pozitivum pro mě je zachráněný život... dříve mi daleko více hrozil infarkt, mrtvice, fuj :shock: cukrovka, oteklé nohy a bůhví, co ještě....

Proto, každý, kdo má obavy, by měl zvážit pro a proti a sepsat si to na papír... pročítat to tady a nabírat CENNÉ informace, které ho dovedou bez obav k následné operaci a novému životu...

Co se týká diet, já je opravdu nemusím, je nutné je dodržovat po operaci Tekutou a kašovitou stravu) aby si žaludek zvykl, ale doživotně určitě ne. Pokud se váha zastaví nebo mám pocit přibírání, tak najet na pravidelný režim a zase se váha upraví.
Možná se změní chutě ale nijak moc zásadně ne, aspoň u mě se nezměnily, každý to má jinak. Ale dietit určitě doživotně ne, dodržovat režim odstupy a gramy ano, ale vše v míře...

Nemyslete na negativa, jinak ty pozitiva nikdy neuvidíte :!: :wink:

Jo, je jedno NEGATIVUM-ŽE JSEM NA TO NEŠLA MNOHEM, MNOHEM DŘÍV a to si vyčítám stále...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 14:46 

Mattoni

MOC HEZKÝ!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 15:04 

Mattoni
Obrázek
Tos napsala za nás za všechny, a navíc tak pěkně, že mi vhrkly slzy do očí :oops:
Díky :!:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 15:24 

Annax
děkuji :D
ono ty slzy v očích jsem měla taky, když jsem si udělala rekapitulaci před operací a po.... jak je to vše neuvěřitelné a vše zkušenost, žádné opsané body z brožurek, časopisů nebo nafouknutých příběhů o hubnutí....., ale vlastní zkušenost...
a opět
před :roll: operací jsem snila o lepším životě, o těch rozdílech, co by mohly nastat....
po :D operaci už nesním, ale žiju ten lepší život a ten skutečně za to stojí... :oops: :D

nepřežívám :evil: / žiju :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 15:26 

Mattoni, napsala jsi to nádherně! Musím se přiznat, že mi to před operací taky připadalo neuvěřitelné, a vlastně i po operaci, dodnes žasnu, jak to vlastně bylo jednoduché..... Řešení jsem měla na dosah ruky.....

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 15:43 

Mattoni,
to jsi mi taky napsala ze srdce!!! :-)

Delli,
já si před operací vylovila svoje ještě "štíhlé fotky" a žádnou jinou motivaci jsem v tu ranu nepotřebovala, chtěla jsem jen zpátky svoji původní váhu, protože ta "přesstokilová" mě jen trápila.

Ještě jsem si napsala sama na co všechno se po opce těším... ,-) že si to pak někdy přečtu a připomenu si, co mě tehdy tížilo.. Něco jsem z toho vyhodila (to bylo tak pro psychologa ,-) ale přesto to sem přilepím :-) Můj motivační soupis:

Těším se na…

Až mi bude líp
Až budu moct doběhnout 2,5letou dceru
Až budu moct vyhodit ty své velké, neforemné hadry
Až budu mít zase svoji formu
Až budu mít zase svoji figuru
Až budu mít zase svoje sebevědomí zpět.
Až se sama sobě zase začnu líbit a přestanu se hrozit zrcadel, odrazů a stínů..
Až si pořádně zasouložím..
Až se při sebemenším pohybu nezačnu potit jako čuně a až ze mě nepotečou čůrky potu na zádech..
Až se zase budu moct hezky oblékat a bude mi to slušet.
Až vyměním svou černou barvu v šatníku za červenou, modrou, růžovou,.. a ostatní barvy..
Až půjdu pro dceru do školy jedním tahem aniž bych se zadýchala..
Až budu mít klapku a s ní související výhody…
Až příjdu na návštěvu a buď nic neochutnám nebo opravdu jen jak dáma trošinku.
Až příjdu do práce a spadne jim tam brada hlavně kočce co mi sedí na fleku a nejspíš nepochybuje o tom, že tam i zůstane sedět i po mém příchodu zpět.
Až budu pohyblivější a zase budu chodit do posilovny a konečně si krásně zpevním tělo.
Až budu zase fotitelná.
Až přestanu být nenažraná až bezedná a moje porce se rapidně zmenší.
Až budu vědět že už mi jídlo neublíží a už se to prostě nevrátí kvůli maloabsorbpci.
Až budu moct konečně jít se svýma dětma na veřejné koupaliště.
Až začnu chodit víc mezi lidi a do společnosti ráda.
Až si mě začnou lidi všímat protože jsem pěkná baba a né proto jak moc jsem tlustá.
Až se ve mně zase probudí ta pěkná ženská, která tak dlouho spala a začnu mít chuť zase na sobě pracovat a zdobit se a dělat se hezčí..
Až obleču věci, které jsem spoustu let neoblékla.

Prostě až mi bude líp..

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 16:14 

mattoni.moc ti dekuju za to jak si napsala pred a po operaci,dnes jsem dokoncila pred operacni vysetreni v pondeli 25.6.nastup.a prepadli me pochybnosti protoze mi to kazdy rozmlouva.kdyz jsem si to precetla hned mi je lepé.mocccccccccccc diky to jem potrebovala slyset

24.2.2012 KONZULTACE
8.3.2012 SPIROMETRIE
27.3.2012 PSYCHOLOG
28.3.2012 GASTRO
25.6 obka zvladnuto
Chci žít, nechci živořit!

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 16:16 

Misenka
super a to je to, proč stojí za to operaci podstoupit bez obav, výčitek a trápení se v životě :!: :wink:

A už si odškrtávej řádky :wink:
Až budu mít klapku a s ní související výhody…
Až příjdu na návštěvu a buď nic neochutnám nebo opravdu jen jak dáma trošinku.
Až příjdu do práce a spadne jim tam brada hlavně kočce co mi sedí na fleku a nejspíš nepochybuje o tom, že tam i zůstane sedět i po mém příchodu zpět.

:wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 16:18 

Mattoni
díky moc to srovnání bylo opravdu skvělé, a protože bych taky moc chtěla mimčo (i když to adoptované u nás asi bude dřív) tak mě to fakt šíleně dojalo

Misenko

to Tvoje "Až ....." bylo taky super, u toho osmého jsem se fakt nasmála :lol: , ale je to tak, pak mě to dojalo až k slzám jako u Mattoni a jsem zase o něco víc v pohodě :)

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 16:22 

Mattoni,

tak odškrtala bych toho už víc ,-)
i těch důvodů na co se těšit po opce by se našlo ještě více.. :-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 18 čer 2012 16:23 

Drahomíra
nenech si to rozmluvit, většinou je to o lidech, co ve tvé situaci nikdy nebyli a netrápily se a 3 kg aby doply sukni, dokážou, ale nedokážou dát bez jojo efektu -20kg a více...
poradí a podpoří tě jedině člověk, který ti rozumí a je na stejné lodi, jako ty... který se taky trápí obezitou a ví, jak je to těžké...
ti, co ti to rozmlouvají-závidí :wink: a samy se bojí na sebe nechat šáhnout... ty ne, máš odvahu změnit život tak si to nenech zkazit :!: :wink: držím pěstičky :wink:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina