fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 20 srp 2025 13:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 05:48 

Dobré ráno všem

Drahomíro
tfuj, tfuj, tfuj, :wink:

oshry
vítej doma, doufám, že už bude jen a jen lépe a brzo se zbavíš umělé výživy... drž se, jsi statečná holka a zvládneš to :wink:

balbinkaTP
gratuluji k docentuře :!: :wink:

katarina32
vítej v novém životě :!: :wink: vidíš, jaký jsi měla z opky zbytečný strach a dobře si to zvládla, dokonce bezbolestně :!: :wink: ale neděs se, já tento stav měla taky, nic mě nebolelo, žádné bolesti, i lékaři jsem říkala, jestli mě vůbec odoperoval :oops: :D ale měla jsem jizvy takže joo :D
co se týká jídeláku, Annax Ti poslala odkaz na ten, co máme na foru, ono některé nemocnice mají neuvěřitelné jídelníčky tak porovnej, co se Ti zdá přijatelné já bych šla do našeho na forru :wink:
a potvrzuje to i muchomůrka, dala 50ml vývaru takže ten jejich jídelák pošli do koše, jinak si ještě ublížíš... máš čerstvé rány po operaci a je riziko do sebe tolik cpát násilím a ještě si tak ublížit a zůstat jim tam

auliky
jídelák z fora taky není pro nutriční terapeuty ale pro normální lidi, se nedivím, že obhajoval ten jejich jako u státnic :D :D :D ale 200 ml po operaci bych nedala :shock: ... 50-80 ml ano.... a 150g svačiny? byla jsem ráda, když jsem dala 100g s vykulenýma očima :shock: takže ty porce v gramech a ml jsou spíše pro slona a ne pro člověka po tubu :roll:

Cami
já bych pro tentokrát tu práci i o týden déle oželela... ber to jako operaci, která ti mění a zachraňuje život a není to jen tak ledajaká operace...(slepák) vnitřní stehy se Ti budou hojit 6-8 týdnů, po tu dobu nesmíš tahat nic těžkého... pak začít s postupnou zátěží... a zbytečné komplikace kvůli uspěchané rekonvalescenci jsou přece zbytečné, když už se na to dáš... a věř tomu, že toho nebudeš litovat.... určitě se poraď na konzultaci s lékařem, uvidíš sám, jakou dobu ti doporučí.... :wink:

Všem hezký den všem :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 06:06 

Krásné ráno všem!!!
Holky moc díky, jste má velká opora. Doma je mi fakt o moc líp, jak po psychický tak i po fyzický stránce. Výživu budu mít minimálně ještě 14 dní, spíš déle, pak jsme se s Hrubáčkem domluvili na kontrole, tak se uvidí.
Jen je sranda, jak si mě každej prohlíží, když mi čumí ta hadička z nosu, všichni jsou hrozně nenápadný, včera jsem musela na poštu a dokonce mě pán pustil sednout :shock: :D

Leden 2013 metřík dokončen - jedu dáááál!!

Mám doma dva draky Jarýsek 6 let, Natýsek 2 a taky skvělého manžela

8.3. konzultace Turnov
29.5. váha 108kg - tubu - Mudr Hrubý - opravdový miláček všech boubelek
22.3. abdo - Turnov

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 06:39 

Dobré ráno vespolek!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 06:45 

Dobré ráno
samozřejmně že zdraví je na prvním místě OSHRY tobě i jiným hlavně bez komplikací a ať jsi co nejdříve fit.
Nemůžu si dovolit být nemocen déle jak měsíc,na nemocenské jsem nebyl již 15let od té doby co jsem začal jezdit,doba je taková zlá a na průměrný plat o tom simůžu nechat zdát a není to tak medový život jak si každý myslí,navíc mámi jiné závazky jak asi každý,ale zvládáme to.
Jasan uvidíme po konzultaci pak dám vědět co a jak.

6.12.2012-tubu Ostrava
11.12.2012-propuštěn z nemocnice a začínámé

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 07:58 

Krásný ráno všem. :lol:

Tak jsem právě dostala termín opkyyyyy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

36 let, doma moc hodný manžel, 2 děti a křeček :D
2.10.2012 TUBU Turnov

http://krizalka76.rajce.idnes.cz/CESTA_s_TUBU/#

Život je nádherný.

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:01 

Krásný den z Brna všem!
Oshry, jsi statečná holka, snad to bude brzy dobré. Jak to zvládáš s tak malým dítkem, kdo Ti s dcerkou pomáhá?
Cami, ta rekonvalescence záleží spíš na osobě než na typu operace. Nemyslím, že by ses po plikaci hojil kratší dobu než třeba po bypassu. Já měla bypass operovaný v pátek a v pondělí už jsem byla doma. K tomu výběru typu operace - budeš s tím žít celý život. Nastuduj si toho maximum a pak se rozhoduj :-).
katarino, gratuluji k úspěšně zvládnuté operaci!!!!! Při jídle ber uvedená množství s rezervou, prostuduj si doporučení tady na fóru, pij (a pak jez) vždy velmi pomalu a poslouchej žaludek, když řekne dost, tak nech i poslední hlt nebo sousto. Jinak, režim tekuté stravy je jiný než to, co přijde po něm. Na tekuté budeš mít chutě ale dá se to vydržet :-). Po operaci někteří mají pocit, že do sebe nic nedostanou a jiní, že nemají záklopku - neboj, všechno je normální!!!
Křížalko, gratuluji k termínu!!!!!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:02 

Ahoj holky,
díky za rady, ale o tom co píšete jsem věděla, i o jídeláku, vím co a jak...jen jsem prostě teď taková nešťastná...dneska bylo ráno na snídani kakao takové lehce slazené, určitě min. 200 ml hrníček a já jsem seděla, čučela z okna, pomalinku popíjím a najednou vidím, že jsem ho dopila a prostě nic...je mi výborně, nic mě netlačí....prostě výborě...ale že bych se cítila zasycená to teda ne..... cítím se opravdu, jako kdybych odoperovaná nebyla..ach...jo.... :-( prostě si říkám, že doma začnu měřit 100ml porce a budu mít hlad....... a to jsem nechtěla...tak se tak nějak cítím nemožná, že to snad na mě nefunguje, že nemám záklopku.....pár z vás mi říkalo, ať se řídím tím, co si žaludek řekne...ale on si neříká právě nic...!!!

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)
Tak vstříc novým zítřkům :-D

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:05 

Scalla píše:
Krásný den z Brna všem!
Oshry, jsi statečná holka, snad to bude brzy dobré. Jak to zvládáš s tak malým dítkem, kdo Ti s dcerkou pomáhá?
Cami, ta rekonvalescence záleží spíš na osobě než na typu operace. Nemyslím, že by ses po plikaci hojil kratší dobu než třeba po bypassu. Já měla bypass operovaný v pátek a v pondělí už jsem byla doma. K tomu výběru typu operace - budeš s tím žít celý život. Nastuduj si toho maximum a pak se rozhoduj :-).
katarino, gratuluji k úspěšně zvládnuté operaci!!!!! Při jídle ber uvedená množství s rezervou, prostuduj si doporučení tady na fóru, pij (a pak jez) vždy velmi pomalu a poslouchej žaludek, když řekne dost, tak nech i poslední hlt nebo sousto. Jinak, režim tekuté stravy je jiný než to, co přijde po něm. Na tekuté budeš mít chutě ale dá se to vydržet :-). Po operaci někteří mají pocit, že do sebe nic nedostanou a jiní, že nemají záklopku - neboj, všechno je normální!!!
Křížalko, gratuluji k termínu!!!!!

SCALL tak tím jsi mě trochu uklidnila, ale jinak jsem měla strach.....fakt mi holky je dobře už asi od 3. hodiny po narkoze, jsem si nenechala dát ani léky od bolesti, protože mě nic nebolelo a nebolí....rentgen absolutně ok, na jednu stranu jsem hrozně spokojená, že je to tak neuvěřitelně hladké, ten průběh a na druhou stranu se biju s obavou, co když to na mě fungovat prostě nebude a bylo to zbytečnéé.....přitom tolik chci.

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:07 

katarino...nedělej ukvapené závěry! Sice je mi divný, jak se ti do žaludku vleze 200ml tak brzo po opce...asi bych se optala MUDr., jaký objem žaludku teď máš. Nicméně...v tomto případě méně bývá více!-tzn. - nepřepíjej žaludek jen z důvodu, že chceš dostát pocitu nasycení! On i ten mozek potřebuje chvilku na to, aby si zvykl, že bude žaludku posílat jiný pokyny než doposud. Tak vydrž...myslíme tu na tebe :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:28 

Tak primář co mě operoval tu byl dneska na vizitě a tu snídani donesli až potom, tak jsem se nezeptala, ale nevím, jestli s ním ještě budu mluvit, ale zítra při propuštění se zeptám, jestli budou vědět, jak mám teda ten žaludek velký a jak je možné že zvládnu vypít 2dcl

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:55 

Katarina32
jak už psala auliki,každý hrníček jsme měly v nemce na 2x. Dnes na tekuté nedám ani 100ml na jednou a jím tak cca co 3h bez pocitu hladu. Honila mě mlsná, tak jsem si mezi jídly vycucala čtvereček čokolády a myslela jsem, že prasknu. Určitě se na všechno, co tě trápí vyptej primáře, je to chlap na svém místě, všechno ti vysvětlí.

30.4.12 konzultace ValMez, Mudr. Bařinka
15.5.12 obezitoložka ValMez, spiro, RTG
17.5.12 psycho
24.5.12 gastro,
14.6.12 TUBU ValMez

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 09:02 

katarino! Pokud si žaludek řekne, pak ho poslechni. Pokud si na tekuté neřekne, nic si z toho nedělej! To jsem slyšela taky o více lidí, že necítí záklopku, byla jsem v nemocnici s Rosevou, která se vysloveně bála, že jí snad ani neoperovali, že nebude hubnout, atd atd. Samozřejmě to byl nesmysl a dnes má dole snad 50 kilo.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

Předmět příspěvku: xxx
PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 09:05 

xxx

Naposledy upravil Jeník dne 20 pro 2012 21:20, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 09:18 

Má pravdu,Muchomůrka!

Ty pocity po opce jsou úplně jiné než předtím. Člověk si na to musí zvyknout. Je to prostě nový život!!!! :lol: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 10:43 

Cami píše:
Dobré ráno
samozřejmně že zdraví je na prvním místě OSHRY tobě i jiným hlavně bez komplikací a ať jsi co nejdříve fit.
Nemůžu si dovolit být nemocen déle jak měsíc,na nemocenské jsem nebyl již 15let od té doby co jsem začal jezdit,doba je taková zlá a na průměrný plat o tom simůžu nechat zdát a není to tak medový život jak si každý myslí,navíc mámi jiné závazky jak asi každý,ale zvládáme to.
Jasan uvidíme po konzultaci pak dám vědět co a jak.

Kamile...opravdu vyčkej, až co se dozvíš na konzultaci a hlavně, jak pak budeš zvládat rekonvalescenci. Ono říct si..."nemůžu si dovolit marodit dýl, jak měsíc" je sice hezký...ale každý se hojíme jinak. Někdo zvládá práci po pár dnech od opky, někdo až za dýl, taky záleží na tom, o jakou práci jde. A promiň-ty jako kamioňák si nemůžeš dát bene, kdykoli budeš cítit únavu...a že přijde. U tebe bych o to víc koukala na to, abys byl úplně fit, než půjdeš zpátky za volant a na silnici, páč neohrožuješ jenom sebe, ale i ostatní řidiče... :wink: V tomto okamžiku je myšlenka na peníze opravdu mimo mísu, i když je každý potřebujeme. Přeju ti, aby ti vše šlapalo podle tvých plánů...

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina