fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 srp 2025 14:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 18:27 

MickaPt

tak to že jsi s opkou spokojená mě těší, váha se určitě pohne :)
a cvičíš nějak? pořád dodržuješ stravovací režim?

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 18:51 

Ahoj holky....tak já jím těch 100g zhruba 5x denně a snažím se mezi tím pít....jak konkrétně holky pijete vy??? já si naleju třeba 3dcl, nebo 4 dcl a to po malých douškách popíjím, zvládnu to tak za půl hodiny.....je to v pořádku????, no za tu půl hodinu jsem to zvládla až teď, jinak jsem dala tak 1000ml za hodinu.... jak to s tím pitím je???Mě primář říkal, že tekutou nemám řešit, že ta proteče a tekutým se žaludek rozhodně neroztáhne :-) tak nevím...

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)
Tak vstříc novým zítřkům :-D

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 19:08 

Katarína32

zdá se mně to docela dost. Té tekuté jsem si dávala tak 70-80max.Teď jsem si přidala jedno jídlo kašovité.S pitím jsem měla zkraje docela problém, dostat to do sebe, ale jak jsem se dočetla, tak to má většina holek.Naštěstí už mě nic neškube a necuká, leda někdy voko :lol: :lol: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 05:47 

Dobré ráno všem

katarina32
kuk :arrow: viewtopic.php?f=13&t=993

Všem přeji hezký den :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:17 

Krásné ráno všem.
Mattoni koukám,že jsi ranní ptáče.
Dnes jsem jen tak zkusila váhu a světe div se mám po opce 20kg dole. Hurá. A líbí se mi,že to jde samo. Před opkou bylo každé kilo tak vydřené.
Katarina jsem 2 měsíce po tubu a dávám maximálně 70g porce. Víc se tam nevejde. Myslím,že těch 100g je docela dost. Já to nastudovala na odkazu co tě poslala Mattoni. Zkouším pomalu a postupně přidávat nové potraviny a zatím vše ok. V tomhle týdnu jsem začala konečně i s neperlivou vodou-a hurá -už netlačí.

Obrázek[/url]

39 let, souboj s váhou od 12 let, úžasný manžel, 2 krásné holčičky 8 let a 5let

2.5. 2012 TUBU Turnov Mudr HRUBÝ , v den operace 147kg A JE TO ZA MNOU. TEĎ VPŘED DO NOVÉHO ŽIVOTA.

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:24 

RAMITEŠÁ
vidím úpis... :!: gratuluji :wink:
já jsem ranní ptáče protože se malý v bříšku budí v 5h a kope a tlačí na močák :oops: :D pak už nemám šanci usnout tak straším tady :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:25 

Ramitesa
clovek jenom lituje, ze se tak dlouho "s.al" s tzv. dietami, vzdyt je to tyrani otylych jedincu :mrgreen: jak kdyby kurakovi furt nekdo daval a bral cigarety, alkoholik jak kdyby se zmital v ozralosti a abstaku, asi tak :lol:

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:27 

RAMITEŠÁ píše:
Krásné ráno všem.
Mattoni koukám,že jsi ranní ptáče.
Dnes jsem jen tak zkusila váhu a světe div se mám po opce 20kg dole. Hurá. A líbí se mi,že to jde samo. Před opkou bylo každé kilo tak vydřené.
Katarina jsem 2 měsíce po tubu a dávám maximálně 70g porce. Víc se tam nevejde. Myslím,že těch 100g je docela dost. Já to nastudovala na odkazu co tě poslala Mattoni. Zkouším pomalu a postupně přidávat nové potraviny a zatím vše ok. V tomhle týdnu jsem začala konečně i s neperlivou vodou-a hurá -už netlačí.

Ahojky....holky....já obdivuju, že zvládáte 70g a tak...nám dávali v nemce kolem 150ml tekutin a já to prostě zvládla, ale někdy je fakt, že se poprvé napiju, loknu jeden hlt a tlačí, počkám pár vteřin až to odezní, a napiju se znovu :-) dělám to dobře...?? Já vím, že jsou tu infa, a vzorové jídelníčky ale ty pasujou na konkrétní osobu, ale já jsem spíš chtěla vědět vaše zkušenosti z praxe.....prostě mám dávat porce 100g (jsem na tekuté.... možná že až přejdu na tuhou, tak nezvládnu 100g !!! protože primář mi říkal, že to tekuté prostě proteče do střev.....) a taky říkal, že by toho mělo být 100-120ml....tak se snažím.....potom si mezi jídly naliju pití a 4dc vypiju třeba za 20 minut....posrkávám to pomalu po douškách...to dělám správně??? Já bych byla moc nerada, kdybych prostě něco dělala špatně, ale vzorové jídelníčky neee...ty prostě pasujou na každého jinak.....proto se ptám více lidiček naráz, jak to mají :-) děkuji a nezlobte se, že se ptám stále dokola...
Teď ráno jsem si třeba dala 100ml hruškovéhu džusu (na snídani) vypila jsem pomaličku a je to ok.....tak za půl až hodinku začnu popíjet.......a potom si dám sváču.....něco jogurtového.... a potom obídek......a mezi tím budu popíjet.....Tak je to pravda, že tekutinama se žaludek neroztáhne??

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:35 

katarina32
nepatří konkrétním osobám, patří všem, všeobecně......... a spousta z nás jede jen pouze podle toho jídelníčku, podle počtu ml nebo g :!: :!: :!: :D jinak by tady nebyl vystaven veřejně a nedoporučovaly by jsme ho po operaci...
to ber tak, že ty jsi v nemocnici dostala jídelák podle nich... v další nemocnici by si dostala jiný, ve třetí taky jiný.... žádná nemocnice je nemá stejné.... a kdyby tady měla každá z nemocnice, kde byla operovaná, vystavit jídelák, zblázníš se z toho, protože každý to má opravdu jinak....
tak je tady jeden, podle kterého jede většina z nás a pokud by byl špatný, přehnané porce nero rozestupy jídla, věř tomu, že by tady nebyl... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:39 

Qwys napsala jsi to úplně přesně :wink: Jinak tě to moc sluší. Mizíš před očima :D A co miminka? Teď jsem si všimla,že skočilo kilčo dolů! Super :wink:
Mattoni to já se taky vzbudila,když jsem byla těhu,ale pak jsem zase spala :P
Katarina 32 to co píše Mattoni je fakt. Jsem ráda,že tu ten jídelák je a snažím se podle něj jet. Kdyby jich tu bylo víc,tak je pouze zmatek.Drž se toho a uvidíš. Čas ukáže. :wink:

Obrázek[/url]

39 let, souboj s váhou od 12 let, úžasný manžel, 2 krásné holčičky 8 let a 5let

2.5. 2012 TUBU Turnov Mudr HRUBÝ , v den operace 147kg A JE TO ZA MNOU. TEĎ VPŘED DO NOVÉHO ŽIVOTA.

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:42 

Katarino
sice tekutina zaludek moc neroztahuje, ale vseho s mirou, nam rikali - mensi lok, 2-3 minuty pockat a pak zase. Rozhodne ne hned po nekolika vterinach. Voda pry protece do nekolika malo minut, ale vteriny to nejsou.

Musim se priznat, ze takove porce jsem v tak kratke dobe po opce nezvladala ani po bandazi - a uz vubec ne po tubu, tak nevim... Ja bych se bala, ze si udelam prosak nebo ze to roztahnu :?

Ja si treba rano loknu vody s omeprazolem, to je treba v pul6, pak v 6 jim 85 g, pak popijim od pul 7 ve vlaku az do pul8 (stale ve vlaku, doprava je peklo) a takhle dam asi 4 dl, nekdy pul litru. Potom prijdu do prace, kde snim 85 g, pockam pul hodiny a dam si bud vodu nebo i instantni kavu s trochou mleka :mrgreen: ta se pije dobre. To jsou asi 2 dl a vody asi taky 2dl. Prestanu pit tak v 9:45-50 a v 10 mam dalsi jidlo, 85 gramu. Pul hodiny pockam a zase piju. Treba tri deci. Taky se mi stane, ze mam hrozne chute, tak tedy si dam treba v 10 jidlo a v 11 dalsi, ale je to spatne, protoze nepiju, protoze si dam pak normalne obed ve 12 a uz mam tekutinovy deficit :mrgreen: stane se mi to s tim jidlem, ze si dam casteji, ale jsem pak na sebe nastvana a dehydrovana :evil:
A ja jsem treba tyden po operaci cerstve stavy opatrne pila, navzdory tomu, ze by se to nemelo, bylo to z mrkve a jablka, ale zpetne uz bych si dala pozor na tu vlakninu tam a pry jsou agresivni.

Ramitesa
no ty taky uzasne hubnes, jde to raketovou rychlosti!:D
miminka jsou uplne nadherny a zatim to vypada, ze u nas zustanou, zajem o papiraky moc neni, aspon jsme si to zkusili :D Vcera jsem jim koukala na zoubky a krasne jim rostou, to mam radost :D a krasne vrti ocaskama a vitaji me, kdyz k nim jdu, a to je jim teprve mesic :) uz povrkavaji a stekaji :) musim dat zase nove fotky, ale ted jsem hodne strasila v praci, snad to zvladnu ted pres vikend.

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:55 

katarina32
já bych jednoduše jídelák z nemocnice, který si dostala, vyhodila a řídila se podle toho, co je tady a jede podle něj každá z nás nebo většina z nás ...proč? je lepší začínat s málem... je lepší dát málo a postupně třeba přidat.... ty podle toho, co ti daly dáš NAŠE MAXIMUM (ani to nedá některá několik měsíců po opce) hned na začátku kašovité a tuhé...
já dávám 85g a to jsem dost dlouho po opce, někdy více ale to už cítím, že se mi to vrací....
je to můj názor, já bych podle jídeláku z nemky nejela... akorát ti motá hlavu :wink:
ale je to na tobě, jestli jej chceš dodržovat já ti to určitě nezakazuji :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 06:58 

Ahojky....
no, s tím že po sekundách to, jsem asi přehnala...prostě dám 2 loky a za x minutek další.. :-) ale pořád dokola shlížím ten přístěvek o stravování a pití po opce...a je tam den jídelníček Dejny...... a hned první řádek mě zarazil :-)

"7 – 7,15h - presso s mlékem, 2dcl jakéhokoliv džusu + vitamín + kapky na vlasy " to je zkopírováno.....
to jako za 15 minut zvládne preso s mlíkem a ještě 2dcl džusu??? to je tak 250-300ml tekutin ...tak já to mám asi na cca půl hodinky těch 3,5dc.....
Já se snažím si dávat těch 100ml, ale jako problém mi to nedělá...říkám, mám docela strach, že něco není tak jak má...:( prostě klapla nikde, nebo nevím, jak taková klapka vypadá....

Prostě si to nastavím tak, že jídla (ať už je to cokoliv dám 100ml(g) ) a mezi jídly budu popíjet....No já až budu mít chvilku tak tu dám jídelák z Val mezu...tam je jako i 200g zeleniny třeba... :-o
no bojuju....uvidím co a jak...

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 07:00 

No s tím vracením...to právě asi po opce ve Valmezu moc nehrozí, protože primář mi říkal, že jediné 2 pracoviště v republice (Val.Mezi a tuším někde Praha) dělají společně s tubu taky jakousi plastiku refluxu, jako navíc, právě proto aby se jídlo nevracelo.....
Takže ty máš klapku v podobě toho, že se ti to vraci?? No já prostě nějak vůbec...

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 07:09 

katarina32
ty ale koukáš na režim při tuhé stravě....
když sjedeš níže, je tam tekutá :wink:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina