LF píše:
katarina32 : Z toho, že někdo sní třeba míň než ty nebuď smutná. Já tady taky čtu často věty typu "no to já nesním ani x let od operace nebo no to bych v žádném případě nedala".... Já klidně "dám" i celý rohlík. Je to v gramáží? Je! Tak co jako. Nebudu hladovět jenom proto, že to někdo nedá. Jak jsem psala, tady ti stejně většina lidí řekne, že hubne aniž by pro to něco dělala, že to jde samo a jí co chtějí a pod. Já ne. Já se hlídám, protože ty poslední kila jdou dolů už těžko. 4x týdně chodím cvičit a mám nějaký cíl. Tak nebudu dělat jakože sedím na gauči láduju se bramburkama a zázračně hubnu. Tak to už už mě není.
Hlídej si porce tak aby se žaludek zbytečne neroztahoval. O to jde. Takže neveš hlavu, že něčeho sníš víc než někdo druhý tady. A vypusť věty "no to já nedám ani náhodou".... Kdybych se dle toho měla řídit já tak se asi zblázním a neřeším nic jiného, než že tady někdo ani náhodou nedá co já

Luci pravdu díš. Zcela se s tebou ztotožňuju. Každý jsme jiný a proto bychom se každý měli spoléhat jen na sebe a na svůj rozum. Není jedno jestli někdo sní 90g, nebo 100g? Přijde mi to jako kdyby některé soutěžily, která sní mín než ta druhá. Nikdy jsem si jídlo nevážila, nikdy jsem na tekuté nebyla a kde jsem dnes? Vždy jsem jen poslouchala svůj žaludek, vždy mi dá žaludek dostatečně brzy vědět, že má dost a to je pro mě impulz, že mám skončit. Zbytečně ho nepřejídám. Příjde mi, že to příliš řešíte. Dneska mi to nedalo a řekla jsem manželovi at mi zváží talíř s mou večeří, chleba šunka rajče a at mi to neříká. Když jsem měla dost zvážila jsem zbytky na talíři a snědla jsem 93g. Pro ty co mě neznají jsem po operaci už skoro 5let. Proto si myslím, že žádná váha vám přesně neřekne kolik máte sníst, ale pouze váš žaludek! Vždy přeci záleží na konzistenci, Sním jeden rohlík, který má 40g, ale jogurt který má 150g mi taky problém nedělá.
Katarino ty se neboj, ono se to vyvrbí, za chvíli do toho vjedeš, ted je to pro tebe nové, bojíš se, at něco neuděláš špatně a je dobře, že se ptáš. Lépe než kdyby si dělala, že si snědla všechnu moudrost světa a něco opomenula nebo nedej bože sis nějakým způsobem ublížila.
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava