fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 srp 2025 21:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 20:10 

Mattoni
buď Turnov nebo Brno ,kam to budu mít blíž , jsem v UL i v Brně ,trochu cestuju tak uvidím kam to vyjde

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 20:14 

kamatejka
v Turnově se dělají konzultace každý čtvrtek, já tam operovaná byta taky a jsem spokojená...
stejně tak i holky z Břeclavi, také chválí pana doktora, tak je na tobě, kam se rozhodneš a kam pak budeš jezdit i na kontroly takže držím palce v rozhodování :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 20:42 

Mattoni
mě by se právě víc hodilo to Brno , mám tam cestu buď k našim nebo za prací

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 20:46 

kamatejka
kuk :arrow: viewtopic.php?f=18&t=1001 :wink:
je tam Brno nebo Břeclav, holky se nechávají operovat převážně v té Břeclavi :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 20:58 

Mně překvapilo že tu bandaž vubec nabízej.... :shock: zauvažovala jsem o ní pouze na chvíli,...kdy se mi zdalo že bych po OPce byla dřive v "provozu".To je podstatná brzda pro mé rozhodování :| :cry:

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 21:07 

oliva
bohužel, někde ji nabízejí ale ve většině případů jim nejde o pacienty ale o to, že bandáž je stále funkční a stále je provádějí na jejich klinice ale nabízejí taky reoperaci bandu na jinou :roll:
a proč? protože bandáže prostě nefungují :roll: ale na někom se to stále zkoušet musí, ne? :roll:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 21:14 

Budu trvat na plikaci :)

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 21:20 

Ahoj holky

prosím vás na sonu mi mapsala že játra jsou mírně prostornější,nevíte co to znamemá. Je to nějaká překážka k opce?

36 let,vdaná za úžasného chlapa,dvě dcery 15 let a 2.roky
váha před opkou 122 Kg
18.6. první konzultace v OV-Porubě
4.7. plicní-splněno
10.7.psycholožka-splněno
12.7.sono břicha-splněno
16.7.gastro-splněno
20.8. snad dostanu termín opky
21.11.12 opka
leden 2014 váha 94 kg
květen 2014 váha 100 Kg

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 21:30 

Macis
Zvětšená játra máme před operací skoro všichni, proto se před operací drží jaterní dieta a bere sae ostropestřec, aby se játra trochu změnšily :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 21:41 

Kamatejko,

jestli sedí že jsi z okolí Ústí/L. tak zkus aspoň bariatrickou poradnu v Turnově (každý čtvrtek)
MUDr. Hrubý dělá pacientům přednášku o všech typech operací - je to jediný doktor, který nikoho neovlivňuje ve výběru. Teda pokud nemáš zájem o bilio, což nedělá.
Byla jsem v Brně, Břeclavi, a nikde mi žádný bariatrik / chirurg nedal tolik informací - nestranných. V Brně dělají tyto operace jen ve Fakultní nemocnici v Bohunicích a v Surgalu.
V obou jsem byla a vyloženě mě vnucovali pouze a především bandáž...a to jsem byla rozhodnutá a stále opakovala že ji nechci.

Pokud jsi se po všech těch informacích vybrala bandáž, tak ti přeji aby jsi patřila k těm vyjímečně šťastným a neprocházela peklem, jako holky co se sem pak vrací nešťastné z komplikací, které jim přináší a váhou, která se jim ve finále ještě navýšila.. aby si zjistily možnosti reoperace.

Ještě mě napadlo, když jsem četla tvoje poslední příspěvky, ze kterých je cítit strašně silné odhodlání, jestli neuvažuješ že bys to zkusila ještě přirozeně. S tak silným odhodláním a disciplínou by jsi to mohla zvládnout a nemusela bys riskovat vůbec žádné komplikace...
Zkus si to všechno ještě opravdu projít hlavou...

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 22:41 

Misenka
osobně je mi v celku jedno kde konzultace proběhne , pročetla jsem kde co ,výhody ,nevýhody ,rizika ..... teoreticky bych řekla ,že vím dost . Teď už to jen probrat s někým kdo ví o anatomii víc než já a kdo to viděl i ze vnitř a je schopen mi fundovaně říct co bude za čas , pokud se budu chovat jak mám nebo to poruším .
No odhodlaná jsem až na půdu :mrgreen: ale sama vím ,že jsem ve fázi kdy mi jen odhodlání nestačí a potřebuju trochu pomoct .Od posledního těhu tj rok 2010 se stravuju vyloženě ukázkově , když pominu soboty ty mám n-food a dám si klidně bůček :D tak jedu vzorně . Efekt nula a to jen díky tomu ,že jím sice zdravě ale porce je o dost větší než by na redukci měla být , jak zkusím míň ,vyloženě chcípám hlady vydržím pár dní a vyčerpáním sežeru kde co .A pohyb ? S touhle váhou akceptuju leda chůzi :cry: ča od času bazén a když není zbytí i sex :mrgreen: což je na příjem kol 11tis KJ málo a proto váha stojí . Důvod proč chci operaci není že bych se neovládla ,ale abych snědla míň a netrpěla hlady , proto si myslím že postačí prvotní varianta .
Poslední týdny jsem mezi čtením tady přemýšlela jak je možný ,že jsem to nechala zajít až sem , proč jsme to nezarazila už dřív . Upřímně nevím ,nikdy mi nikdo váhu nepředhazoval , ani s muži jsem nikdy neměla problém , vyloženě šťastná slonice .Ale sama sebe mám občas plný zuby , když nemám co na sebe ,sadám do auta ...... jsem odohodlaná s tím zatočit ,ale uříznutí kusu zdravého orgánu beru jako to nejkrajnější řešení .
A kdo ví co bude za pár let . Když se začínalo s bandážema,byl to hit a všichni nadšený jak to funguje .Pak se přišlo na to ,že se po čase dá žaludek zase vytáhnout a vymysleli plikaci a tubu , ovšem i tady se ukazuje ,že bez kázně se dá i takhle malý žaludek roztáhnout a jak je tělo zvyklé na neskutečné minimum , dokáže s trochu většího přijmu nabrat a pak hup a je tu baypass a už i ten má svoji drastičtější obdobu , co kdyby . Jsem posera a jdu do nejmenšího rizika i když to bude 100% delší cesta a větší dřina to udržet .Neříkám to abych se obhajovala ,nebo se kasala jaká jsem frajerka ,jen nastiňuju co mi běhá hlavou

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 23:21 

Kamatejko,

jen né všichni lékaři - co to dokáží posoudit ze vnitř anatomicky - jsou tak seriózní, aby ti řekli pravdu a né to co se jim právě hodí odoperovat.. /to jsem psala z vlastní zkušenosti/

Ještě k bypassu - má naopak nejdelší historii - v USA ho dělají 25let? Jen u nás má historii kratší a né všude ho umí udělat.

Přemýšlela jsem o tom, že Mattonka měla pravdu. Opravdu mě nebo komukoliv jinému nepřísluší jakkoliv tě z cesty kterou jsi se rozhodnula jít nějak zrazovat, i kdybychom byly sebevíc přesvědčené, že to není nejlepší cesta.
Tak ti ještě jednou přeji ať se hlavně sama správně rozhodneš a vybereš to co je pro tebe nejlepší :) a budeme ti tu tiše držet pěsti až do operace i dál.. :-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 04:57 

Dobré ráno všem :wink:

Mišenko
s těma lékařema máš bohužel pravdu, né každý doporučí to, co je vhodné pro acienta, ale co je vhodné pro kliniku, o tom jsem tady psala, dalším důkazem byla bohužel Anuše, které ale utekla naštěstí jinam.
Tam, kam se bude hlásit kamatejka, tam lékařům jde hlavně o lidi (Turnov nebo Břeclav) tam věřím, že bude spokojená-Turnov jsem ji nabízela hned od začátku, protože ho má za rohem, ale v Brně bývá častěji, tak se rozhoduje i pro Břeclav či Brno :wink:

macis30
přesně, jak napsala Annax, ostropestřem se zmenší játra a lékař se snadněji dostane k žaludku :wink:

oliva
... a věřím, že nebudeš litovat :wink:

Hezký den všem přeji :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 05:48 

Oliva
Po plikaci nebo tubu můžeš být také brzy "v provozu". Je to hodně indivuduální, také záleží na tom, co v práci děláš.
Já sedím, tak jsem byla v práci už týden po operaci a jsem po tubu.

16.1.2012 - v Břeclavi termín opky 22.5.2012
únor 2012 - konzultace Surgal Brno - pokus o získání dřívějšího termínu
6.4.2012 - Val. Meziříčí - tubulizace

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 09:22 

Ahoj lidicky, Vy co uvazujete nad bandazi... radsi zvazujte dal :lol:

Jo a o tom provozu, u tubu jsem byla drive v provozu nez po bandazi. Zajimave.

Tak jsem si volala o vysledky krve a vse tak nejak dobry, ale chybi mi bilkoviny, tim, jak nejim maso. Tak ja budu asi zase muset zaradit zameckou klobasu nebo co :roll: :twisted: prej je to na dlouhy vysvetlovani, no, ale vic bilkovin.
Prasky na tlak jeste nezeru - a merim se rano dneska (rodice mi pujcili nakonec tlakomer na nejakou dobu, vyresili jsme to takhle) - a jednou 114/74, podruhy 112/60... takze prasky zatim odkladam a budu se sledovat :lol:

Zajimalo by me - koho Vas bolela bedra a jak jste to resili? Je zrejme, ze ubyly svaly, ale hlavne tuk, tak to nema co drzet. Ale pomohly masaze nebo jste museli neco blazniveho cvicit? :) Asi plavani by bylo dobre, ze?

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina