zdravím všechny
Ivono gratuluji ke krásnému úbytku a k abdu, které Tě teprve čeká.... kam jdeš na opku?? Pokud nemáš rozestupy a nebudou Ti sešívat svaly, tak se ničeho neboj, je to brnkačka, vůbec to nebolí, bříško je takové necitlivé, tvrdé, budeš cítit jakoby brnění, ale bolest žádnou
Dále budeš muset nosit stahovací pás - 1 měsíc, netahat nic těžkého, být tak nějak v klidu, neohýbat se (jedině na bobek a pak teprve něco vzít, sebrat), otáčet se jakoby celým tělem, ne jen točit horní polovinu těla atd... ale to Ti píše ta pravá - teorie mi šla vždycky dobře - v praxi jsem to měla asi takhle (podotýkám, že k tomu jsem se doktorovi nepřiznala, vše bylo zakázané) hned jak jsem přijela, šla druhý den prát, nosila jsem škopek s prádlem, věšela prádlo, vařila, ohýbala se pro různé nádobí, věci, jen žehlit jsem s odvážila až po měsíci (no kdo by také pospíchal k žehličce) ihned, jak jsem dojela domů z nemky, jsem šla ke kámošce na pokec a přitom jsem měla naordinovaný klid

Ale stahovací pás jsem poctivě ten měsíc nosila
V klidu musíš být proto, aby se kůže dobře přilepila (oddělují ji až k prsům) a netvořily se "kapsy", ve kterých potom vzniká voda a to je potom průser - nastává odsávání, někdy je nutná i hospitalizace + operativní odsávání atd..... já měla to štěstí, že i přes absolutní nekázen se mi to vše zhojilo krásně
A co se týká nějakých léků, vitamínů k lepšímu hojení po opce - nebrala jsem vůbec žádné a vše se hojilo dobře a rychle, jizvu jsem mazala po vyndání stehů obyčejným nesoleným sádlem, toť vše
uchvatná - super, žádné kolečko, no nazdar teda, tak doufám, že máš alespon dostatek informací, jak to bude po opce se stravováním atd.... psychologické vyšetření není pro nic za nic....má svůj smysl, no je to doktorů věc....
ke všem termínům gratuluji, těm kdo mají po opkách, též gratuluji a těm nerozhodným vzkazuji - NEBOJTE SE A JDĚTE DO TOHO !!