fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 31 srp 2025 23:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2043, 2044, 2045, 2046, 2047, 2048, 2049 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 17:53 

kopretinka
toš držím palce, ať máš opku ještě letos za sebou, nejlépe s Delli, ať tam není sama a hubnete společně :wink:
na příští rok na léto už koukej po dvoudílných plavkách :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 17:56 

Ahoj holky, po pár dnech jsem sem zavítala :-) Včera jsme měli s manželem autonehodu. Naštěstí se nikomu nic nestalo... Za měsíc jdu na operaci...Rychle to uteklo. První konzultaci jsem měla 31.5. Zajímavé, že kromě gastra, mě pan doktor Šimoník nikam jinam nehnal, žádný psycholog, žádná endokrinologie nic. Né že by mi to nějak extra vadilo. Okolí mi zase začíná operaci vymlouvat...Mě už to ale nikdo nerozmluví Můžu se zeptat co je to plikace? Hezký večer všem :wink:

26 let, skvělý manžel, dvě zlobivé děti

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

Raději shořet, než vyhasnout!

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:00 

Uchvatna
:shock: uf, ještě že se nikomu nic nestalo :roll:
Plikace je podobná jako tubulizace (sleeve resekce) akorát se ten bachor neodřízne, ale zamotá dovnitř.
Takhle vypadá ta moje plikace zevnitř po roce viewtopic.php?f=44&t=1022&start=345

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:02 

uchvatna
:shock: a na jakou operaci jdeš? to už máš za měsíc? jinak popis plikace máš zde :arrow: http://www.bandingklub.cz/plikace-zaludku.phtml
to před operací stačí pouze gastro? :shock: to jsou novinky...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:03 

Mattoni DĚKUJI! :wink:

36 let, podporující skoromanžel, 2 úžasné Treperendy (7 a 2 roky)

29. 6. 2012 - konzultace u obezitologa MUDr. Robina Urbánka ve Zlíně
26. 7. 2012 - konzultace u MUDr. Michal Čierny, CSc.
11. 9. 2012 - Břeclav - den operace, zvoleno TUBU

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:04 

Jdu na tubu do Mostišť, před 26 lety jsem se tam narodila, tak tam začnu i nový život s operací :-D No mě to nepřišlo divný, nevěděla jsem co vše je potřeba, až to čtu tady...psychicky si připadám ok :-D

Termín operace je 16.8. a první konzultace byla toho posledního května. Čekací doba 2,5 měsice mi přijde tak normální

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

Naposledy upravil uchvatna dne 16 črc 2012 18:07, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:07 

zdravím všechny :wink:

Ivono gratuluji ke krásnému úbytku a k abdu, které Tě teprve čeká.... kam jdeš na opku?? Pokud nemáš rozestupy a nebudou Ti sešívat svaly, tak se ničeho neboj, je to brnkačka, vůbec to nebolí, bříško je takové necitlivé, tvrdé, budeš cítit jakoby brnění, ale bolest žádnou :wink:
Dále budeš muset nosit stahovací pás - 1 měsíc, netahat nic těžkého, být tak nějak v klidu, neohýbat se (jedině na bobek a pak teprve něco vzít, sebrat), otáčet se jakoby celým tělem, ne jen točit horní polovinu těla atd... ale to Ti píše ta pravá - teorie mi šla vždycky dobře - v praxi jsem to měla asi takhle (podotýkám, že k tomu jsem se doktorovi nepřiznala, vše bylo zakázané) hned jak jsem přijela, šla druhý den prát, nosila jsem škopek s prádlem, věšela prádlo, vařila, ohýbala se pro různé nádobí, věci, jen žehlit jsem s odvážila až po měsíci (no kdo by také pospíchal k žehličce) ihned, jak jsem dojela domů z nemky, jsem šla ke kámošce na pokec a přitom jsem měla naordinovaný klid :oops: Ale stahovací pás jsem poctivě ten měsíc nosila :wink:

V klidu musíš být proto, aby se kůže dobře přilepila (oddělují ji až k prsům) a netvořily se "kapsy", ve kterých potom vzniká voda a to je potom průser - nastává odsávání, někdy je nutná i hospitalizace + operativní odsávání atd..... já měla to štěstí, že i přes absolutní nekázen se mi to vše zhojilo krásně :wink:

A co se týká nějakých léků, vitamínů k lepšímu hojení po opce - nebrala jsem vůbec žádné a vše se hojilo dobře a rychle, jizvu jsem mazala po vyndání stehů obyčejným nesoleným sádlem, toť vše :wink:

uchvatná - super, žádné kolečko, no nazdar teda, tak doufám, že máš alespon dostatek informací, jak to bude po opce se stravováním atd.... psychologické vyšetření není pro nic za nic....má svůj smysl, no je to doktorů věc....

ke všem termínům gratuluji, těm kdo mají po opkách, též gratuluji a těm nerozhodným vzkazuji - NEBOJTE SE A JDĚTE DO TOHO !! :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:09 

Dost jsem toho načetla a na operaci byla i moje mamka, takže vím. sono mi udělají před operací nastupuju den předem a dostatečně dopředu aby se to stihlo.

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:11 

tak to jsem ráda, že o tom něco víš, mě vyděsilo, že jdeš na tubu a ptáš se na plikaci :shock: :lol: :lol: :lol:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:15 

já se ptám, protože jsem to nikde nenašla...Tubu jsem si vybrala protože na tom byla mamka a taky v Mostištích nedělají nic jiného :wink:

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:16 

uchvatna
psycholog by měl být určitě taky, tak je divné, že jej po tobě nikdo nechtěl... při tubu... :shock:
teď v pohodě můžeš být ale za několik měsíců se nemusí člověk srovnat s tím, že jí pidiporce a ostatní se ládují plnýma talířema... tubu je nevratná operace takže když je člověk na dně a nezvládá to, žaludek už mu nikdo nevrátí... ten pidižaludek mu zůstane do konce života, od toho se chodí k psychologovi, aby zjistil, že netrpíš depresemi a různými poruchami atd... a pooperační režim zvládneš :wink:
ale pokud jej teda lékař nechtěl... :roll:

o plikaci je tady několik témat :arrow: chce to forum číst trochu detailně :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:17 

Zdravím ze severu Moravy :-)

tak gastro mám za sebou a OPRAVDU to tak hrozné nebylo a dalo se to vydržet.
Co mě ale dostalo byl přístup lékaře. Žáden doktor nebyl tak urputně proti opce jako on,byla jsem u něj hodinu a neustále mlel a mlel,kdyby to bylo o komplikacích nebo uspěších ale on byl horší jak psycholog se šamanem dohromady.Neustále mi omýlal že to nezvládnu že mi to nepomůže a že se mám naučit mít se ráda. :roll: Ještě mi řekl že já tu opku vůbec nepotřebuju protože vypadám dobře. Na to že podle něj vypadám dobře mám tedy slušnou nadváhu se 120kily :D

Připadám si jako debil který chce využit medicínu pro svůj vrtoch a né proto že jí potřebuju. Potom tedy nechápu společnost a lékaře kteří neustále upozorňují na lidi s nadváhou a nabádají je ke změně a když to chceme udělat tak nás odrazují od toho abychom to udělaly. Tak nevím kdo je potom na hlavu,jestli já nebo oni :mrgreen: :shock:

Promiňte za román ale jsem s toho fakt v ......

36 let,vdaná za úžasného chlapa,dvě dcery 15 let a 2.roky
váha před opkou 122 Kg
18.6. první konzultace v OV-Porubě
4.7. plicní-splněno
10.7.psycholožka-splněno
12.7.sono břicha-splněno
16.7.gastro-splněno
20.8. snad dostanu termín opky
21.11.12 opka
leden 2014 váha 94 kg
květen 2014 váha 100 Kg

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:21 
Macis :P

já bych to neřešila, pokud jsi rozhodnutá, tak se snaž na to zapomenout, pan doktor asi neví co to je se s takovými kily tahat, když Tě pak bolej záda, ramena,ruce, klouby, nohy prostě celej člověk fuj to je hnusnej pocit :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:23 

macis30
bohužel, některých lékařů je to koníček, místo podpory tě odrazují zuby nehty... ale je to na tobě ustát to a nenechat se odradit...
v budoucnu za tebe nebude dostávat tolik bodů, nebudeš jej totiž tolik potřebovat tu jeho péči tak proto se vztekal :D ty mu vlastně utíkáš jako pacient... :D
buď v pohodě, je to tvé zdraví, ty si jej potřebuješ zachránit... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 18:25 

Já vím co mě čeká a vím, že budu mít pidi žaludek. O operaci a následcích přemýšlím asi 2 roky. Opravdu intenzivně asi rok a prostě vím že to nebude lehký, že normální porci( ikdyž pro každého je normální něco jiného) si nikdy nedám,ale vím jaké jsem plusy té operace a vím, že takhle dál žít nechci!

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2043, 2044, 2045, 2046, 2047, 2048, 2049 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina