Ahojky všem

Nováčky moc vítám a vím, že tady najdete všechny potřebné informace a mnohem víc, je to tu plné fajn lidiček, kteří poradí, pomohou a podpoří

A děkuju všem, co na mě myslely!
A co se týče dneška?
Konzultace v Mostišti byla super, pan doktor je opravdu moc sympatický a trpělivý

Na všechny moje otázky skvěle odpověděl a bylo prý vidět, že mám načteno a jsem "zkušená" - takže i za to vděčím fóru - děkuji
A to nejdůležitější -
termín máááám!
Sice až 28.11.2012 , ale mám! 
Je to až za tři měsíce, ale aspoň budu mít čas dát něco dolů. Normálně zhubnout v Mostišti nechtějí, ale mě bylo doporučeno, že každé kilo před operací, které se mi podaří zhubnout, mi při mé startovní váze hodně odlehčí a pomůže.
Není to samozřejmě podmínkou operace, jen doporučení, ptž moje váha je opravdu vysoká a mohly by tam prý vzniknout - případně! - i technické problémy, ptž nejvíc mám tuky uložené na břiše, takže se pokusím zhubnout něco i před operací.
No, bude to boj! Ale já to určitě zvládnu! Doufám

Až cestou domů mi došlo, že to má jedinou nevýhodu - ten termín.
Nemyslím tím, že je to až za tři měsíce, ale je to těsně před Vánoci, nevadí mi to, že nebudu moct jíst na Vánoce (teda i to mi trošku vadí

, ale jen trošičku

), ale jde mi o to, že přes Vánoce a Silvestr budu na tekuté a to jak víte, se obíhají návštěvy a rodiny:
- tudíž si nikde nezobnu a budu muset všem vysvětlovat, proč popíjím ten zředěný jogurt
- budu unavená, co jsem se tu tak dočetla, tak na tekuté nemá člověk tolik energie
- budu omezená vycházkama, tak to těch návštěv si moc neužiju
- miluju Vánoce a ten pocit, kdy člověk zasedá ke Štědrovečerní večeři a těší se na dárečky a já před sebou budu mít asi jogurt nebo co
Ale chci to a tohle budu brát jako další překonanou překážku k vysněné postavě.
Taky jsem se ho ptala, jestli nemůže nastat situace jako ve ValMezu, že odvolají i u nich (v Mostišti) již domluvené operace právě skrz pojišťovnu. Ujistil mě, že skrz pojišťovny určitě operace neruší a co je v jedné nemocnici, nemusí být v druhé. Tak snad to za ty tři měsíce neztroskotá...
(tím samozřejmě nehaním ValMez, byla jsem tam s přístupem na konzultacích MOC spokojená

)
Potom mi pořád vrtalo hlavou, jak mi obezitolog řekl, že při mé váze by mi tubulizaci nedoporučil, spíš by pass.
I Šimoník mi potvrdil, že není pravda, že s tubu se tak nehubne. Že po praxi, kterou on odoperoval, se nesetkal s žádným pacošem, který by nezhubnul, někdo míň-někdo víc, ale vždy to šlo.
A že souhlasí s mým názorem, že by pass je na mě zbytečně dost drastický (i když bych svou váhou splnila kritéria pro by pass). Že jsem ještě mladá a POKUD by tubu nepomohla, by pass můžeme udělat i pak.
Tak, jsem ráda, ulevilo se mi a moc se těším.
Děkuji, že jste mě dočetly/i do konce, vylila jsem si srdéčko