Ještě jednou, jako „novicka“ na tomto příjemném a podporujícím webu, všechny zdravím..

.Jak jsem již psala odpoledne, kolečko vyšetření mám za sebou a když jsem si při gastru myslela, že to nejhorší mám za sebou, to jsem nevěděla co mě ještě čeká u psycholožky...Apeluji svoji radou na všechny, kteří si mají vybírat nějakého nového lékaře, který má ať už jakkoli spolu rozhodovat o vašem dalším osudu, v dnešní době opravdu platí, co se doktorů týče ,třikrát měř a jednou řež.. Já se tím při výběru lékařů, zvlášt tady na Hradišťsku už několik let po přestěhování ze Zlína řídím, jen teď jednou jsem při výběru psycholožky „zaspala“ a jako ovce automaticky jsem šla k té, co mi doporučil zlínský obezitolog, byť pravděpodobně s dobrým záměrem...Už při vstupu jsem měla dát na svůj šestý smysl a vzít nohy na ramena, měla bych teď o jednu „chuťovku“ v životě méně...
„Ambulanci“ ( i čekárnu) má paní doktorka ve starší řadové zástavbě blízko centra města ve sklepních místnostech, což by samo o sobě nevadilo, ovšem již, jak otevřete dveře, tak první vás omámí silný smrad plesniviny a vlhkosti. Štítíte si sednout protože staré sedačky jsou celé od chlupů. To že se ve sklepní čekárně neuklízelo od 30. války si všimnete hned, jak si teda po chvilce sednout odvážíte, ovšem kvůli prostředí jste jako na trní..Četla jsem si knížku, abych odvedla myšlenky a najednou se mi na tašce objevil brouk, připomínající švába...Po vstupu do ambulance zjistíte, že tam to není o mnoho v lepším stavu, paní dr. vás nacpe do jakési úzké tmavé komůrky za železný stůl a posadí vedle vás 15letou holku, o které mi asi 1min před tím, než ji vedle mě posadila, řekla že jde o psychopatic. osobnost s agresivními sklony a ať si ji nevšímám.. Dívčině se nechtěli žádné testy vyplňovat a dávala to patřičně najevo házením propisky a povykování na sebe s paní dr. přes dveře...Do toho přišla za paní dr. maminka dívčiny, která tam chudák plakala, že se jí holka doma podřezává , je agresivní, nepříspůsobivá a že si s ní neví roky rady..Tudíž jsem byla myšlenkama uplně někde jinde, než u svého testu a to jsem se snažila pekelně soustředit...Testy byly aspoň dle vzhledu starší než já, doplňování nějakých „geometrických“ obrázků asi 60 a jen dvacet otázek..Bylo mi do telefonu řečeno, že vše bude trvat tři hodiny, tak protože na „matematicko logické úlohy nemám buňky, jsem spíše humanitní typ:))“ tak si říkám, je to těžké ale času mám, dost, jaké bylo moje překvapení když po mě paní dr. chtěla za 30 min. výsledky, uprosila jsem ji aspoň o deset minut déle , proto jsem asi třetinu testu uspěchala jak se dalo...Dívčina s maminkou konečně odešly a já jsem se paní dr. neobezřetně „svěřila“ že jsem si myslela že mám ze svým 16letým synem s kterým mlátí puberta starosti a že vidím ,že podle této maminky, žádné nemám.. Potom jsem se jí opět při vyplńování jejího dotazníku , kt. jsi zaznamenávala na pc..opět „neobezřetně svěřila“ že jsem ve školce plakávala, když se mě na to ptala a posledního emotivního výlevu kterého jsem jsi sem vědomá jsem se jí „svěřila s obavou“, že mám pocit abych z těch jejich testů nevyšla jako jednoduchý člověk, že se tyto testy absolutně neslučovaly s mým založením. Ještě jsem měla napsat pár vět o sobě a to bylo vše..Je to deset dnů, dnes jsem si měla přijít pro výsledek...Paní doktorka mi dala přečíst asi 30 sekund své výsledky a už po mě chtěla ať to podepíšu..Mě bylo trapné se tam s paní dr. dohadovat a protože sem pořád něčekala žádnou „podpásovku “ tak jsem to podepsala, paní dr. mi strčila kopii do ruky a už mě forovala ven. Ještě jsem se jí stačila zeptat, že se jí ptám jako lajk, co testy tohoto typu o mě vypoví a ona mi obeknutím se odpověděla, že to jestli nejsem uplně blbá a to cituji...Jaké bylo moje překvapení, co jsem si o sobě v autě ve zprávě přečetla...Paní dr. mi téměř podle jejich výsledků „překopala celou osobnost“ a IQ mám jak „lepší“ kopáč, tak mi to aspoň připadá..Operaci mi doporučila, ale tak jako naznačuje že o fous...Byla jsem v šoku..Hned jsem si vzpoměla na prima paní psycholožku která vyšetřovala moje syny před první třídou a jela k ní v době oběda na pas blint..Paní psycholožka mě laskavě přijala, protože mě si lidé skrz řeč i prostorovou výraznost pamatují a z mé story jen kroutila hlavou, a řekla mi že na onu paní psycholožku je mezi lidma více stížností ale že se nikdo nebrání a že bych si měla stěžovat „výš“ a že je škoda že jsem ji nekontaktovala dřív byla by mi doporučila kolegyni a že mě měla psycholožka vyšetřovat jak jsem schopná spolupracovat po operaci, dle toho mi dát obtížnost testů a ne, bludy a číslo IQ které mi do zprávy napsala... Fakt mě to dost zasáhlo, já jsem člověk který nemá rád své tělo, ale na selském rozumu, empatičnosti a širokém záběru si dovolím aspoň trochu zakládat...pracuji na tom celý život. Zítra jedu ještě navíc k obezitologovi s výsledkama kolečka vyšetření, takže ráno aspoň zajdu k mé velice vstřícné paní obvodní, která mě zná a zkusíme něco vymyslet...Omlouvám se že jsem tak květnatá ale muselo to ven..a v dnešní době kdy s vše platíme ve formě daní a pojištění máme právo od špatného dr. utíkat, takže milé dámy, jakmile ucítíte, že něco není v pořádku, vemte nohy na ramena a běžte o dům dál. Zasáhlo mě to i proto, že když si dr. Bařinka přečte můj ohromný kádrovací list, co si asi o mě pomyslí, potom bude stačit abych měla po operaci z něčím problém a mám obavy, že nebudu brána vážně, nebo se na mě budou dívat skrz prsty...Mám po náladě..