Ahoj holky, teď jsem měla rozhovor se svoji máti, nevím zda ,mám brečet,tak se z toho musím vypsat. Je jí 60let, celý život zápasí z obezitou, její největší váha je asi 95 kg,/160cm ..Máti, vypadá i přes obezitu vzhledově mladistvě, v něčem má i mladého ducha, ale ve spoustě věcech,již hrozně zastaralé názory a místo,aby hledala info na internetu, hledá info mezi kamarádkama, typu "jedna paní povídala"..bohužel.Protože,celý život řešíme společné téma obezita a taky ji štve, že jsem čím dál silnější, tak samozřejmě,by byla ráda,kdybych radikálně zhubla a poslední rok se někdy už uchyluje i k nepřijemným dobře míněným narážkám, Ingridko, tys ale hrozně přibrala, nejez! Jako kdybych to nevěděla

Proto, jsem já naivka myslela že jí "udělám radost" a tak jsem se jí v létě svěřila, na co chci jít, protože už jsem ve stavu, kdy nejsem schopná o své vůli snížit porce jídla a jde to fakt se mnou z kopce, já byla tak pohyblivá a to nemluvím o psychice, o tom že mě tlouštka zavírá dveře do společnosti, do sportu i do nového partnerského života ,zhoršuje můj zdravotní stav...atd.Podotýkám že moje máti, toto všechno ví a částeně to se mnou ikdyž po svém prožívá..Je učitelka ve školce, přesto je bohužel v některých věcech "omezená" a zásadně nevěří žádným novým, jiným,jak roky zaužívaným způsobům léčby ať už čehokoliv..Zkrátka,jí když injekce z vlastní krve na artrozu nepomohly první měsíc tak, byly k ničemu a já ji musela přemlouvat, aby ty tři měsíce dochodila a teď jak je spokojená,že se jí bolestivá artroza pozastavila.Když jsem jí oznámila na co se chystám, nebyla nijak nadšená, ale nějakým způsobem to zpracovala.Ovšem poslední tři měsíce, chodí a "shání zaručené" info od kamarádek,kt. to mají asi z desáté ruky, jak ta a ta osoba,
"na tom co chceš ty, byla" a jak je na tom špatně, že sice zhubla, ale zase přibrala, nebo že hrozně trpí a její život už nestojí za nic. Můžu jí stokrát velmi důrazně vysvětlovat, že to,co ona slyší jsou bláboly,přes pět ruk, že vlastně ani ty její kamarádky neví, na jaké opce dotyčná byla a vůbec, pokud se o tuto problematiku člověk nezajímá,vychází z fám a hlavně spousta lidí to dotyčnému zhubnutému ani nepřeje, tak o něm roznáší drby tohoto typu..Navíc mi říká věty, jako - já bych ti to přála, ale ty to stejně nezvládneš, kolikrát už jsi takhle hubla a vždycky jsi zklamala...nebo až budeš mít komplikace co potom?Jako kdybych já ji ze svým zdr.problémy zatěžovala..Stokrát jsem ji vysvětlila princip operace tubu (i jiných), výsledky vás uspěšných, kt.jste začly nový život a některé i po padesátém roce věku. -Prý tomu rozumí, ale pořád si mele svou...přitom ví, jak já problém s váhou řešit potřebuju, protože od toho se odvíjí mnoho dalších věci v životě a že už jsem zkusila konzervativně vše..Mám obavu že fakt jen čeká na to, až budu mít po opce nějakou komplikaci aby mohla hořekovat, vidíš ted to máš.,.Ona moje plány stejně nezhatí, a ví to, ale strašně mě sráží v tom pozitivně myslet na to, co mě čeká a věřit v dobrý výsledek jak opky samé ,tak života po ní..Už jsem byla tak pozitivně naladěná a teď mám opět po náladě...Proč o těchto opkách které zachraňují lidem životy koluje tolik fám a nepravd?