fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 23 srp 2025 21:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2399, 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 13:32 

Mattoni
ja jsem predchozi roky pekla hodne, jeste v Praze nejvic, to jsem mela snad 10 kg cukrovi a nesla ho do prace, rodicum i pritelovym rodicum... nevedela jsem, co s nim. Ale ted jsem si rekla, ze na to kaslu... Nicmene stejne neco bude. Linecke s dobrou marmeladkou fakt muzu, takze prece jen neco bude :-) Premyslim, jak na tom budu s pecenim ja, az bude mimi :-) Co se ve mne probudi za hormony pecici nebo na to pecici :-) Uvidime...

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 13:32 

Holky a doporučuju i Masarykovo cukroví viewtopic.php?f=31&t=1090&start=45
Teď je na něho akorát čas :roll: je jednoduchý a moc dobrý!
Dáda ho loni dělala i s mandlama, tak to chci zítra zkusit.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 13:42 

Mattonko,

vítej mezi nočními pekařkami cukroví!! :mrgreen: :mrgreen:

35let, 2děti (Ondra 10let, Adrianka 8let ),1manžel 40let (stačí až nad hlavu)
26.1.2011 operace tubu ve Valaš.Meziříčí
10.10.2012 plastika bříška - ZVLÁDNUTO!!
Od října 2014 opět váha směr vzhůru :-(

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 13:42 

snehurka píše:
jééééjda to se to tady rozparádilo : tak jen pro úplnost, jsem operovaná v Mostišti a moc spokojená. ... ale jejich jídelníček je na prd. Sám doktor Šimoník mi to říkal, že původně dělali bandáže a jídelníček je pro bandáže, že pro tubu ještě nový nemají, ale že je to víceméně stejné. Že oni to nijak extra neřeší, prostě ví, že měsíc tekutou si nikdo nemůže ublížit.

i toto je dobré vědět, že mají jídelníček na prd......díky :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 13:49 

qwys
no já odstartovala šlehačkovým cukrovím a byla to chyba, protože dnes v noci to se šlehačkovým cukrovím bude druhý start... odložit se pro velký zájem nedal :D (už ho někdo spapal :D takže v doze zbyla na dně akorát moučka :D )

kopretina
:D no zatím jsem plná elánu a energie :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:00 

nechci se hádat ,ale nevím zda čtu blbě ,ale špendlíček řešila jídelák co dostala s tím co je tady,kdy Mattonka jí co by beriatricý matador odepsala ve smyslu ,že ten co dostala je špatnej ,lešpí je ten co je tady :roll: jistě by v případě komplikací převzala odpovědnost na sebe :evil:

nechci nikoho urazit ani se nad nikoho povyšovat ,ale já se čím dál tím víc nemůžu zbavit dojmu ,že forum jde směrem stanovování ideální operace ,než aby obeznímu rozšířilo obzor :roll:
Dokážu pochopit ,že momentálně frčí tubu , momentální výsledky má oparvdu na 1 , co bude za pár let , no děj se vůle boží :roll: při výběru operace se bere v úvahu jen startovací váha , jestli jde o ženu či muže , jestli člověk nabral protože se přejídal ,nebo jedl málo a blbě , všechno jedno ,jestli je mu 25 nebo 50 let ,jaký má poměr tuk/svaly v těle .... všechno jedno .A co považuju za úplně kontraproduktivní , je že člověk může jíst naprosto všechno jak byl zvyklý , vždyť jí pidiporce . No z počátku jistě ,ale právě to období několik měsíců po opce je iedální ,aby si člověk osvojil nové stravovací návyky , protože už nikdy nebude moct jíst tak jako dřív , ani velikostně ani skladbou . Ano může sníst naprosto cokoli ,ale už nikdy to nebude kobliha k snídani , smataňák na sváču , smažák k obědu ....
Ano tady na foru se člověk dozví spoustu opravdu užitečných věcí ,ale taky jsou tu věci o kterých se nemluví .Operace je jedinečná šance ,ale nédá se paušálně říct ty máš 100kg stačí ti ,ti band .... ty se 150 kg už rovnou bypass .
Operace je zásah do těla ve většině případů již nevratný , občas se dá "vylepšit" ,ale pořád je to o tom ,že by člověk měl vidět i dál než jen co bude za pár let . Ano váhově bych jistě bypassu odpovídala ,ale mám dvě děti a ráda bych jednou měla na klíně vnoučata a tu šanci bych s bypassem vzhledem ke svému věku nejspíš neměla

a jen taková perlička na závěr :twisted: bandáž není žádná zastaralá operace , ve světě stále dobře funguje , úspěšnost po pěti letech je víc než 90% po deseti víc než 70%. Důvod je ,že discilinovanost musí pacient prokázat už před operací ,kdy je 8-12týdnů na tekuté protejnové stravě . A dobu před i po operaci navštěvuje psychologa .

Jitka Klauzovávzdělání člověka má houby společného s tím kolik nabere , třeba u nás v nemce je nutriční ,která je určo víc než docentka .To je asi stejné jako kdyby se zubaři nikdy nezkazil zub , bo on přeci studoval aby byly zuby jako perličky . Prostě ta pověstná kovářova kobyla . Nemyslím ,si že je fér hned vystartovat po někom kdo nekýve na to samé co já :wink:

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:07 

Taky si myslím, že nestojí za to se hádat. Zas to není tak hrozně důležitá věc. Ti co jsou z Mostiště ať najedou na jejich jídelníček, a když jim nebude vyhovovat, nebo ho budou mít po týdnu plné zuby, tak vědí, že je tu i jiná možnost ... a můžou vyzkoušet něco jiného.

Já osobně jsem to vydržela asi tři dny, kdy jsem nonstop pila vývar ... protože dle mého názoru je to vlastně jen tekutina a měla jsem prostě furt hlad. ... No a pít ho měsíc bych nevydržela. Pak jsem ho nahradila jinýma polívkama, šťávou z masa, actimelem ... prostě tekutou stravou a hned mi bylo líp. Kolegyně co ležela se mnou v nemocnici to udělala na mé doporučení stejně a byla taky spokojená.

Ale jinak se musím Matonni zastat, taky si myslím, že ten jídelák je opravdu špatnej, je na něm dokonce napsáno jídelák po bandáži ...

No ale hlavně každej člověk je jinej a každému stejně vyhovuje něco jiného!

A nebo můžete některá pro Mudr. Šimoníka ten jídelák napsat ... určitě bude mít radost :-))

13.9.2012 ... tubulizace, Mostiště - úžasný Mudr. Šimoník
33 let, manžel + dvě holky (2 a 8 let)

Naposledy upravil snehurka dne 07 pro 2012 14:10, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:10 

Já bych nevydržela pít jen vývar :shock: zkusila jsem ho párkrát, ale měla jsem hlad okamžitě po dopití :roll:
Nejlepší byl mrkvový džus s mlékem a osolený rajčatový džus :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:11 

tady se to stále točí o jídelníčku a o tubu... mám dotaz - úplně první reakce na ten jídelák byl na velikost porcí, na skladbu jídeláku nebo na co, může mi to někdo zopakovat prosím ?? :roll:

nebo spíš ne reakce, ale úplně ten prvotní dotaz....kvůli kterému to vše vzniklo... :roll:

/nepište žádné citace, slohy, prostě odpovězte pár slovy, k věci, díky :wink:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:22 

Verca"
Omlouvam se zlobi mne klavesnice. Slo o to, ze 150ml vyvaru 3 krat denne popijet je moc a zaludek se roztahne. Snehurka to rozhrabla jidelakem na prd. Nam bylo doporuceno tekutou mesic, a jak jsem pochopila ja, jakykoliv vyvar obsahuje živiny, ktere telu dodaji co potrebuje. A taky mi prijde toto reseni vyborne po opce svarem.
Verco, moc mne mrzi, že jsem vubec reagovala.

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:25 

apoleno díky za odpověd a ještě mi prosím vysvětli, jaký je rozdíl mezi svařeným žaludkem a zasponkovaným + svařeným, jako máme např. my.... :roll: ptž ty "kleště" , kterými máme žaludky dělané my, také rovnou svařují, tak to moc nechápu, některé ty komenty..... :roll:

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:36 

Ja abych pravdu rekla tak takyne. Mne ostatni nemky nezajimali způsobem opky, ja byla poucena o opce robotem Da Vinci. Proc nekdo resi sponky a svary nevim. Jen jsem napsala, ze by mel kazdy dodrzovat co v nemce podepsal. Uvaz sama po opce jsme pomalu prvn dny nemohli rychle natlacit ani vodu, tak proc se resi roztazeni zaludku vyvarem. Ja ten hrnicek pila i hodku, tak o co jde. Ja vim, jsem si dovolila napsat moc.

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:37 

kamatejka
:D

Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:38 

přilítl mi na klokana (skype) úplně prvotní příspěvek, kvůli kterému to celé vzniklo..... takže jsem si to myslela dobře, že je to celé kvůli tomuhle....

Citace:
Srovnala jsem to nejdůležitější u jídelníčku Mostiště versus váš:
(jelikož jsem váš jídelníček znala předem, tak jsem měla na něj nejvíc otázek ( ) )
- porce 150-200ml!!! (upozornili, že těch 200ml je teda opravdu maximum)
- v Mostišti doporučují první dva týdny jíst jen 3 x denně, zbytek jen pít
- druhé dva týdny po čtyřech hodinách
- pak týden kašovitou a pak přestup na normální
- džusy až při kašovité, čili po měsíci a nedoporučují je skrz kalorie a cukr
- vyloženě jsem se ptala na mléko, první dva týdny určitě nedoporučuje skrz jeho kyselost??
- kávu můžu taky až při kašovité, včetně alkoholu

tak k tomu se vyjádřím i já:

1. jíst 3x denně je BLBOST !! (jí se od samého začátku nejméně 5x denně)
2. velikost porce po tubu, plikaci, bypassu - 150-200ml je opravdu HODNĚ !! (toto je jídlo, takže to nepopíjíme celé dny !!)
3. doporučují 4 týdny tekutá strava - taktéž BLBOST !! - 4 týdny je tekutá, ale při BANDÁŽÍCH, nikoliv při jiných druzích !!
4. džusy při kašovité - taktéž BLBOST !! (džus je tekutina, pijeme od samého začátku - ovšem někomu může dělat problém šťáva z čerstvého ovoce)
5. mléko - na tekuté stravě ho považujeme za JÍDLO a pijeme též od samého začátku !!
6. káva až při kašovité - taktéž BLBOST !! - kávu si dává spoustu lidí už v nemocnici (rozpustná, NE zrnková !!)
7. ALKOHOL - doporučuje se pít po úplném zahojení vnitřních stehů, takže cca 4-6 týdnů po opce !!

obrázek si udělejte každý sám..... :wink:

PříspěvekNapsal: 07 pro 2012 14:49 

verca
ano, na tento spendlickuv přispěvek jsem reagovala já a vznikly z toho reakce na několika stránkách... :roll:
snad ostatním bude i tvá odpověď dostačující a ukončí se tyto zbytečné hádky :roll:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2399, 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina