ALENA píše:
Lívance po americku
Suroviny
* 3 velká vejce
* 115 g hladké přesáté mouky
* 1,5 kávové lžičky prášku do pečiva
* 140 ml plnotučného mléka
* lesní ovoce, nejlépe borůvky
* zakysaná smetana
* špetka soli
Postup
Rozdělíme vajíčka na žloutek a bílek. Bílek v jedné míse vyšleháme do sněhu se špetkou soli a ke žloutku v druhé míse přidáme mouku, mléko, kypřicí prášek. Mícháme v husté těsto a opatrně přidáme vyšlehaný sníh. Na pánvi rozehřejeme olej a poté vlijeme trochu těsta. Ihned po tomto kroku posypeme lívanec ovocem a po krátké chvíli, kdy zezlátne a ztuhne, jej obrátíme i s ovocem. Smažíme dokud i druhá strana není zlatavá. Usmažený lívanec servírujeme se lžící zakysané smetany. Borůvky (čerstvé nebo okapané konzervované) můžeme vyměnit za banány, jablka nebo cokoli jiného, co Vás napadne. Výborné jsou lívance i ve slané variantě, kdy vynecháte zakysanou smetanu a ovoce vyměníte třeba za kukuřici a slaninu.
Tak jsem se rozhodla, že dneska zkusím tyhle lívance podle Alenky mám v mrazáku nějaký to ovoce tak ho alespoň spotřebuju tak uvidíme, ale já si rozhodně nedám, protože jsem už dneska hřešila a sežrala jsem 1 kousek z metro- dezert tak uvidíme co na to zítra ráno pí*a placatá řekne!!! Při mým štěstí přiberu nejmíň kilo