Přeji všem pěkné ráno,
jsem tu 2 dny nová a tak nevím,jestli to,co bych chtěla vědět patří zrovna sem,ale je to pokec o všem, tak snad ano. Jak to tu tak pročítám,tak by mne zajímaly 2 věci:
1/ pokud chci provést operaci žaludku, musím předtím postoupit léčbu u obezitologa nebo brát nějaké prášky na hubnutí? Četla jsem v člácích, že operace se provádí od určité výše BMI, měla by u mě selhat konzervtaivní léčba obezity a měla bych mít při BMI nižším,jak 40 nějaké problémy související s obezitou. Hubla jsem nesčetněkrát, ale nikdy pod dohledem lékaře, abych na to měla nějaký papír. Proto se ptám, musím ještě absolvovat i tohle. Splňuji pouze BMI a jo-jo efekt a léky jsem brala kdysi,ale měla jsem je napsané od lékařky přes známou....
2/ je možné někde zjistit, v kolika procentech případů je nutná oprava předcházející operace nebo původní typ operace nahradit jiným typem? Četla jsem tu,že některé z vás jdou na operaci znovu.
Omlouvám se,pokud tu odpovědi někde jsou, ale pročíst úplně všechny příspěvky jsem zatím nezvládla.

Moc díky.