Melsept Děkuji za přispěvek, s mnoha věcmi v něm souhlasím. Já, ikdyž jsem teda na druhém břehu a tekutou jsem rozhodnutá těch 14 dodržovat, sdílím v mnoha směrech tvůj názor.., ale..
[b]Já si třeba myslím že ta tekutá je třeba kvůli otoku a řezné ráně na žaludku. Na zlomenou nohu taky nemůžeš hned chodit...Tak jsi to myslím , že musí být hodně šetřený, určitou dobu a minimalizovat tak pozdní komplikace.[/b]proto to dodržuji třeba já. Kvůli hubnutí teda nee, pač už vidím jak mi začíná tělo z nedostatku zadržovat vodu zpět, dnes mám půl kila nahoře a z čeho? Z pár lžiček přesnídávky a z pár kávových lžiček vývaru, jednoho trojúhelníčku vycucaného sýru a několika deci ředěné mrkvové šťávy? Z toho těžko, tělo je z náhleho nedostatku v šoku, je mi to jasné..Ale zase když vím jak dlouhá je jizva na žaludku a jaké můžou nastat pořád ještě komplikace, myslím že pár dnů na tekuté je potřeba.
ALE JE TO MŮJ NÁZOR A VŮBEC NEZAVRHUJU TVŮJ POTVRZENÝ PRIMÁŘEM a o tom to je. OD TOHO SE TO TADY JMENUJE FORUM, aby ve slušné formě svoboda projevu a nezavrhovala jsme jedna druhou, pro odlišné názory, každému se může ukázat směr a cestu si musí najít každý sám. Neznamená to, že by jsme pro své rozdílné názory, neměly být kamarádky, na to jsme už moc velké holky
Nehledě na to, že tyto operace se dělají několik málo let, a není ten jídelníček po OP vůbec probádaný a nikdo nemá žádný univerzální. Př, Valmez- Anaj mi říkala že před rokem tam neměli o jídelníčku ani ánung, terapeut jí rval od začátku pevnou a ted už pro nás ve velkých redukčních porcích a říkal jí, když opáčila že je to moc, však to nejezte!!!

Odborná rada....Teď na to někdo poukázal, tak si "vyškolili" mlaďocha terapeuta kt. byl za mnou... Ten spojil, několik jídeláků z určitých zdrojů dohromady a udělal s něj dle něho "jediný správný", což je dle něj 4týdny na tekuté a 8 týdnů kašovitá a potom REDUKČNÍ DIETA!!! bez mouky, cukru, tuku s v gramážích normálního neresekovaného žaludku!!!!, což když jsem se bránila že je to moc, tak mi řekl ať si to popůlím..No všechno v opačném směru, než kde bydlí logika po resekci...Měla jsem ho totálně na háku, proto jsem se s ním nehádala a jen mu naznačila, že už informovaná jsem..Další blamáž, hlavně že má na to razítko.
Tím chci jenom říct, že nikdo ještě neprobádal jedinný možný jídelníček a nesrovnal vyskytnuté procento komplikací podle jídelníčků, proto je jich mnoho. Společný jmenovatel by ale měl být ŠETŘÍCÍ, jak si to každý doktor vyloží je na jinou kapitolu.Já abych pravdu řekla tu tekutou nenesu moc dobře, necítím se při ní dobře, můj názor ale je, že je pár dní potřeba. Pokud to Melsept a jiní zvládají šetřící dietou a nemají komplikace přejme jim to.
AŽ BUDU NA KAŠOVITÉ, písnu ti o ten tvůj jídelák, ať mám inspiraci

Ze zvědavosti jsem si s překladačem našla jídelák z anglicky mluvících zemí...Tak tam je to zase trochu jinak, tekutá jen v nemocnici, pak kašovitá...SPOLEČNÝ JMENOVATEL JE ŠETŘÍCÍ...