MilcasHonzikem píše:
...Tak pozor jestli si tu někdo myslí,že když si nechá udělat bypass...a má rád sladké jako já ,že bud ehubnout..tak to možná spočátku..já jsem sice harcovník v badiatrii a mám už třetí opku ale ani ta mne nespasila...mám ted bypass a stejně nehubnu..- mám ráda sladké a málo piju... takže pozor na to.... možná u toho kdo jde na první opku to bude fungovat....ale jen z počátku než si tělo nevykne..
. Milčo,
seš po bypassu teprve chvilku.
začínala jsem na metráku jako ty.
prvního půl roku jsem dumping neznala, takže sladké, špekáčky atd, to všechno jsem baštila jako by nic, jen malé porce, takže půl roku od operace: "jen" -15kg... no žádná sláva...
pak jsem začala zase zapisovat, a to fakt funguje... zjistila jsem, že i s tou mou malou porcí hravě zvládnu 8000kJ, páš jsem to dokrmovala nezdravostma,
takže jsem perfektně udržovala těch 85kg.
takže jsem skočila na 5500kJ a vynechal sladké - ze začátku je to o troše vůle, je potřeba si vzpomenou jak jsme to dělávaly z dob diet- prostě tu čokoládu si nevezmu, i když mě ruka svrbí, ... a asi po měsíci striktního "bezsladkostního" jsem zbodla 50g nějakýho dortíku: táááááááák blbě jako tenkrát mi už fakt dlouho nebylo. to tě odnaučí.
Ten bypass je podle mě dobrý i blbý zároveň v tom, že se umí "naučit":
naučíš ho na větší porce (150-200g) ale i po roce jsem ho uměla přeučit zpět na malé porce (60-100g) stejně tak ho umíš přeučit na sladký-bezsladký...
toť můj názor.
Byla doba, asi tak září-říjen, cca 7-8 měsíců od opky, kdy jsem bez tatranky nedala ani ránu, dneska se mi otočí žaludek při pohledu na čokoládu...
nic není definitivní
pac a pusu
Jana

Jde to ztuha, ale jde to...