fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 25 srp 2025 06:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2745, 2746, 2747, 2748, 2749, 2750, 2751 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2013 22:26 

Karkulka: Čauky , já tedy byla ráda,že jsem mohla nastoupit až v den operace.Zešílela bych strachy být tam dýl.
No jo miniporcičky.Je to mazec.Já se klamu všemožně.Nandavám si tedy na dezertku a jím kávovou lžičkou,aby to bylo co nejpomalejší a tím si asi připadám víc sytá,než když jsem jedla velkou lžící.Přišlo mi,že jsem to nic snědla tak rychle,že jsem ani nevěděla,že jsem jedla a klidně bych ještě jedla. :-)

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 05:34 

Ahoj všichni. Poslední dobou jsem nějak nestíhala a teď tu je takový nával stránek ke četení, že nevím, kdy to dočtu.... :D Pořád a pořád přemýšlím,jestli do toho jít, či ne. Zvažuju plikaci nebo tubu, ale asi bych víc byla pro tu plikaci, protože se prý dá vrátit zpět. Přemýšleli jste někdo nad tím, co byste dělali, kdybyste po provedení zmenšení žaludku ten svůj původní ještě potřebovali?? Nevím, třeba z důvodu nějaké nemoci nebo něco takového.... Holky mě z toho asi třepne........ :( :) . Nevím,jak z toho. Co jsem tu četla, tak jste toho nikdy žádná, co sem chodí nelitovala. Toho ale já si vůbec nejsem zatím jistá, že to chci, absolutně bez výhrad a na 100%. Jak si mám tyhle myšlenky v hlavě uspořádat, jak jste to dokázali???!!! Píšete, že zmenšwní žaludku je jen taková berlička, která trošku pomůže......podle toho, co tu píšete vám to asi muselo pomoct docela hodně. Ono je pravda, že pocity s malým žaludkem asi nepochopí nikdo, kdo má "normální žaludek"...... :( :(.
Asi bych potřebovala s hlavou udělat to, co vždycky říká James Bond při míchání koktailu........protřepat a nemíchat... :mrgreen: :mrgreen: ......třeba by to pak bylo na nějaké srozumitelné cestě....

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 06:11 

Dev, to je pravda, krátko po operácii som ani ja nedal viac ako 2-3 loky čohokoľvek. Ale po zhojení a potom, ako si žalúdok zvykol, na to, že už nie je taký veľký, tak dám aj viac ako 150 gr, ale snažím sa to udržať v tom rozpätí 120-150 gr. A snažím sa o to, aby to bolo rôznorodé a zo všetkého tak trochu. Teda aj ovocia a zeleniny v surovom stave, odšťavňujem si ovocno-zeleninové drinky, zeleninové šaláty, ale nemám problém ani s polokrvavým hovädzím steakom. Jediný problém mám pri steaku s tým, že si nemôžem objednať ten viac ako polkilový T-bone steak, ale ešte aj z tých klasických po mne dojedajú. Ale som spokojný, že si ho vôbec môžem dať a nerobí mi problém. :lol:

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 06:29 

Krásné ránko přeji všem beze změn tedy kromě váhy tu rychle dolůů-)))).
Čtu tady jak a kolik jíst já už to mám odhadem nikdy si jídlo nevážím a taky mám jak se říká klapku takže ,mě to oznámý kdy mám dost,ale tady se mluví jen o jídle hlavně se pak musí pít to je důležitý já už konečně denně vypiju tak 2-3 litry denně ze začátku to vůbec nešlo sotva 1l ale ted je to už v pohodě -))).

Přeji všem hezký den všem-)))))

Obrázek

Obrázek

Zdraví zdravá výživa-))))

PLIKACEEE 8.11 2012 JUPÍÍÍ-))) SEN MĚ ZMĚNIL NA BAYPASS-))

ŽIVOT ŽIJEME JEN JEDNOU NENECH SI HO PROPÁSNOUT MEZI PRSTY-))

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 06:34 

Romane, já mám "výhodu" v tom, že když sním pevné stravy víc, tak mi jde zpět do pusy a hned vím, že to bylo moc...maso je pasé, to žaludku moc nejde, ale já nebyla nijak zvlášť masová ani předtím, tak mi to nevadí..a kuře nebo rybu si dám občas i teď. Ta zelenina mne rozhodně mrzí víc, ale měla jsem dušenou mrkev, rajče, špenát a teď ty okurky....zkouším a přidávám postupně :D

váha po operaci 104,5

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 06:38 

Luciánka - To s tým typom operácie sa musíš skutočne rozhodnúť Ty sama. My Ti môžeme tak akurát povedať svoje dojmy a pocity a čo rozhodlo u nás a Ty si z toho musíš vybrať. Takže nech tu napíše kto chce čo chce, nikdy to neber ako radu, že to je to najlepšie, lebo tak ako píšeš, usporiadať v hlave si to musíš jedine Ty sama.

Ja som to už tu písal niekoľkokrát, že ja som napr. absolvoval balónik v žalúdku a nepomohol mi ani trochu. Tak som plikáciu ako takú zavrhol z toho dôvodu. Predtým som chcel bandáž, lenže o bandáži som sa dočítal, že sú s ňou problémy a nie každému vyhovuje. Potom som si uvedomil, že pri bandáži aj pri plikácii vlastne zostáva celý žalúdok a ten sviňa bude signály hladu vysielať zbesilo ďalej. Keďže už vlani som mal 56 rokov, tak som si povedal, že nemám čas skúšať, čo mi pomôže a tak som sa rozhodol pre radikálny "rez" a teda som si vybral tubu. Proste odstraní sa kus žalúdku, odstárni sa tým aj tzv. centrum hladu, stačí málo na zasýtenie a teda uspokojenie žalúdku. Zatiaľ sa mi to osvedčuje a ja osobne s tým nemám najmenšie problémy.

To čo tu píšeme, že operácia sama o sebe je len "berličkou", je to tom, že aj tak malý žalúdok sa dá roztiahnuť, teda znovu zväčšiť, prípadne môže si človek privodiť problém v tom, že začne obsah žalúdku presakovať. Takže toto si musí človek uvedomiť a rátať s tým, že doživotne musí malé porcie, ale zas môže častejšie. Takže riešenie je "neprežierať sa". Lenže po tubu tento pojem nadobúda úplne iné rozmery, Pred operáciou som "zožral" na posedenie napr. 750 gr obeda, či večere, dnes by som síce dal (žiaľ odskúšal som si to) cca 200 gr a bol som tiež "prežratý", ale vidíš ten rozdiel? Takže ak si povieš, že si dám každé dve hodiny po 100 gr. tak žalúdok je spokojný a "neprežratý" a tým pádom nemôžu nastať komplikácie.

Ale túto zásadu "neprežierania" sa treba dodržiavať po každej operácii. Takže v konečnom dôsledku je vlastne jedno, čo si vyberieš, skutočne si musíš najprv v hlave uvedomiť, že tu budú obmedzenia, ktoré budeš musieť dodržiavať.

Žalúdok je potrebný len pre prijímanie stravy, takže nad tým či by som ho niekedy potreboval celý sa vôbec nezamýšľam. Nechcem riešiť veci typu: čo by bolo keby bolo....

Dúfam, že som Ti nezamotal hlavu ešte viac. Ale prečítaj si všetko okolo jednotlivých typoch operácií, skús si zistiť štatisticky, po ktorých operáciách sú problémy a zistíš, že bandáže sú najmenej úspešné a ľudia prechádzajú na tubu. Plikácie sa zvyknú rozmotať a teda je nutná znovu operácia, ale aj pri tubu zvyknú nastať problémy a vtedy nastúpi reoperácia na rôzne bypassy, ale v minimálnom počte. Ale prosím aj toto ber len tak, že je to hrubý môj odhad, ktorý mňa viedol k rozhodnutiu pre tubu.

Roman

16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 06:48 

Dev - tak krátko po operácii som aj ja mal túto výhodu, že som mal klapku a ak som dal čo len hlt viac, tak som to vyvrátil. Neviem ako u ostatných, ale žiaľ túto výhodu dnes nemám. Ale ja som ani pred operáciou si ani len nevedel vyvolať vracanie. Nech som robil čokoľvek. Takže ja si musím dávať pozor a stále vážiť. Už som sa pristihol, že som jedol a až potom som si uvedomil, že toho muselo byť viac, než malo byť a bolo mi ťažko dve hodiny. Ale to je stále o tom, že si to musím v hlave usporiadať a stále si pri jedle pripomínať, že nesmiem veľa. A toto je pre mňa labužníka a gurmána veľmi ťažké a rád na to zabúdam. Našťastie realita ma rýchlo vráti a ja mám zas na dlhšie výstrahu a dávam si pozor.

Roman

16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 07:11 

AJI - tak už ležím na pokoji.. :) zatím je tu semnou paní co jde na bandáž :) A měla jsi pravdu.. opravdu jdu jako první :) v 9h :) cca za 45minut :D už aby to bylo.. jsem nezroooozní jak blázen :lol: Teď jsem byla velmi překvapena panem primářem, když mi řekl, že nesmím ani antikoncepci 4dny :shock: :shock: To bude mít doma taťka radost až se vrátím.. :lol: :lol: hlavně žádné miminko teď.. nejdřív 45kg dolu.. potom mimi :oops: :lol:

6.4.2010 bandáž žaludku
13.5.2013 TUBU - prim. Svoboda ISCARE

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 07:46 

Krásné ránko všem!!! :wink:
Už nejsem tak častým návštěvníkem, jako dřív... ale sem tam nakouknu. Vyrojilo se tu spousta nováčků...tak vítejte v naší velké bariatrické rodince! :P
"Hubnoucím v běhu"...velká gratulace, jen tak dál až k dosažení cíle. :)
"Stojícím na fleku"...vydržte, i Země se furt točí...tak se to otočí i vám... :wink:
Čekatelům pevné nervy a hodně času na pročítání užitečných rad tady na fóru... :idea:
Právě oddychujícím na sále.... hodně štěstí a bezbolestné probuzení v novém životě

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 07:57 

Verun23: Veru tak tfuj,tfuj,tfuj.Pak dej vědět jak jsi to zvládla.Držím pěstí :-D

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 07:59 

ahojky vsem!!! tak zitra to bude presne mesic co jsem po plikaci...dole mam přesne 9 kilo.cm ubivaji o mnohem vic.lide uz si vsimaji ze jsem nejaka pohubla:o))))a to me tesi.stravu dodrzuji na 95 procent.zacala jsem 14 dni po operaci mirne sportovat..brusle a ted jsem si poridila hole na chozeni a musim rict ze me to ohromne bavi!!jinak jsem zadne problemi po nezaregistrovala...nejvice se tesim az dam salat z cerstve zeleniny....jinak vsem vam dekuji za podporu co semnou psali:o))jste uzasne!!!je to opravdu zacatek noveho zivota.....jsem rada ze jsem do toho sla a prekonala strach...nelituji teto operace!!mejte se krasne vsichni

Kolecko bylo od 9.1-27.2 2013
Termín operace 25.3.2013-pro nemoc zrušeno
II termín operace 15.4...plikace

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 08:30 

Dobré ráno ze Slovácka, zdravím všechny :) , já mám zítra "výročí" a to 2 měsíce od op, váha se mi pohybuje mezi 95-96kg, vzhledem k tomu že proto kromě pár jízd na kole nic moc nedělám, je to zatím, podotýkám zatím :wink: dobré..
Co se týká Luciánky a rozhodnutí pro op...- My "přerostlí" co jsme absolvovali či ještě neabsolvovali některou z bariatr.op, máme, ať už jsi to někdo přizná či nepřizná jídlo spojené s kladnými i negativními emocemi (jedení na pohodu či na uklidnění při splínu..) a s tím šlo ruku v ruce i jeho množství a to je tak silný psychický aspekt v životě, že proto jsme toto množství sami o své vůli s našim velkým žaludkem nebyli schopni dlouhodobě snížit - jeho množství (či při klasické dietě skladbu) natolik aby jsme zhubli 20,30,40,50....kg. Teď jde o to, jak nám naše těžká obezita moc vadí, psychicky, fyzicky, zdravotně, esteticky a co všechno jsme schopni podstoupit či udělat, abychom se " emoční závislosti" na jídle zbavili... Pokud v mozku zvítězí, že "cokoliv" (bráno s rezervou..), abychom si ulevili zdravotně, fyzicky, psychicky, esteticky..., jsme ti pravý adepti na op :wink: Já jsem věděla že jídlo mi bude "emočně" nejméně půl rok, či rok chybět, než se psychicky naprogramuju na minimální množství jídla, ale taky jsem jisto jistě věděla, že se " emoční závislosti na jídle" chci zbavit a pokud mi k tomu dopomůže mini a rychle nasycený žaludek, mám velkou šanci konečně svoji morbidní obezitu, kt. mě velmi sužovala porazit! Ale byla jsem o tom stoprocentně přesvědčená, vycházelo to z mého nitra a byla jsem schopná si zatím jít, kdyby se proti mě stavěl celý svět :lol: :mrgreen: .Pokud nejsi přesvědčená, zatím bych zkusila klasickou dietu či "změnu životního stylu" a možná že toto tě teprve utvrdí, či naopak neutvrdí v tom bariatr. zákrok podstoupit.. proto,že změna je to fakt velká..Učíš se úlohu jídla ve svém životě vnímat uplně jinak, nahradit tyto "žrádelní" pocity jinýma, já mám třeba momentálně potřebu, vyrážet na výlety :lol: , nechce se mi být doma..A vždycky když na mě přijde pocit, aha - žádný žrádelní orgasmus na mě doma nečeká :P , tak to u mě vyváží pocit, že hupsnu bez pocitu viny na váhu, že netrpím špatným svědomím z přežrání, že se mi zdravotně den po dni hmatatelně ulevuje a mám výhledy na zlepšení estetické stránky, kt.je v dnešní společnosti bohužel dost určující..To všechno je pro mě obrovská motivace a držák, při tom, když se dívám jak jiní jedí :lol: a já si odvažuju porce pro jorkšíra :mrgreen: Zkrátka musíš být 100% přesvědčená, jestli jsi ochotná radikálně změnit svůj život a proč...Hodně štěstí :)

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 09:18 

Luciánka píše:
..Zvažuju plikaci nebo tubu, ale asi bych víc byla pro tu plikaci, protože se prý dá vrátit zpět. Přemýšleli jste někdo nad tím, co byste dělali, kdybyste po provedení zmenšení žaludku ten svůj původní ještě potřebovali??....

Zdravím všechny ve spolek :D
No já týden po operaci asi nemám co do toho Luciánka kafrat, ale toto dilema jsem mozřejmě (asi jako každý) řešil taky. :idea: Bandáž žaludku, anebo onen balon se mi vůbec nelíbily - a výsledky a problémy s těmito metodami nebyly pro mne přesvědčivé. Po pořadu o plikaci ve "střepinách" jsem poprvé podobnou operaci připustil - líbila se hlavně vratnost této operace...
Nakonec vzhledem k mým zdravotním problémům mi doktor doporučil účinnější a nevratný minigastrický omega Bypass . S trochou smutného humoru tvrdím , že jsem se nechal dobrovolně zmrzačit na celý život, ale v mém případě nebylo jiného zbytí :!: :!: Už jsem byl tak bachratý, že jsem byl zcela ohrožen na životě :!: na záchod to mám asi 30 kroků - na této cestě jsem si musel vždy jednou odpočinout, motolice na denním pořádku, stále jen zavřený ve svém pokoji... vlastně jsem svým způsobem už byl mrtvý.. :cry: :cry:
Nyní mne čeká neustálé odměřování pidiporciček jídla a drastická změna způsobu stravování - kdybych tuto změnu připustil dříve, mohl jsem se operaci vyhnout. Když se podívám na můj dnešní oběd (stále ještě tekutá strava) - chce se mi plakat - vždy jsem byl gurmán a jedlík a teď ve vývaru rozmixovaný kousek masa :!: rozředěný jogurt místo večeře - dříve jsem snědl 2-3 jen tak na chuť :(
Při tvé mírné nadváze bych si skutečně velmi dobře rozmyslel, zda podobnou operaci absolvovat - pooperační dieta je tak drastická, že pokud ji jen trochu začneš dodržovat i bez operace - musí se zhubnout (z legrace říkám , že jsem si měl zajít do hospody, blbě pindat aby mi někdo pořádně rozbil hubu, a ono by se výsledek taky dostavil)..
Mám trochu extrémní názor , já vím, ale mi se celkem pohodlně a kvalitně žilo ještě při 160 kg, teprve až následné zdravotní problémy mne přinutily k operaci.
120 kg - to jsem byl ještě na střední :) - relativně spokojený mladý kluk.... :mrgreen:

187cm, největší váha 196kg, nyní 187kg
28.1.2012 - termín přijetí [/color]- termín odložen - místo zhubnutí 7 kg jsem 11kg přibral - váha 198 kg.
Nástup 5.5. a o den později proveden výkon OLBG aktuální váha 181 kg

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 09:54 

Ines38: Porce pro jorkšíra, to mě rozsekalo. :mrgreen:

Pěkně jsi to popsala, přesně na tohle se teď připravuju, že mi to jídlo bude emočně chybět. Ale jsem rozhodnutá a pevně věřím tomu, že si za to najdu nějakou adekvátní náhradu, třeba právě ty výlety. Měla jsem to vždycky při svých hubnoucích pokusech, hlava si nacházela náhradní činnosti - úklid, vycházky, setkávání s přáteli, prostě nějakou aktivitu. A šlo to a bylo to fajn. Bohužel, jojo efekt je sviňa.
Jste mi tady útěchou, že to psychicky naprogramovat jde, že ta hlava se přesvědčit dá, že jídlo není všechno na světě. A gurmáni, to jsme asi byli skoro všichni, holt teď opravdu budeme víc vychutnávat.

Luciánka : Neboj, já si ty myšlenky třídím do dneška, ale čím víc se datum blíží, tím víc jsem přesvědčená, že jsem se rozhodla správně. On to člověk pořád jaksi odsouvá a říká si, no já přece zhubnu. Pár porcí zeleniny a půjde to, uvidíš... protože přece není možné, aby to nevyšlo, no ne? A takhle se to celé posouvá a posouvá... a člověk tloustne, ale on to přece jednou zhubne, že jo.... Jsme jak feťáci, nebo alkoholici, co si namlouvají, že toho můžou kdykoliv nechat. Jenže jsme na tom hůř, alkoholu se nemusíš do konce života dotknout, s drogou se taky dá úplně a zcela abstinovat, ale jíst musíš! Takže pro mě byl asi největší posun přiznat sama sobě, že to prostě vlastní silou a normální cestou nezhubnu. (a že mi to trvalo, si to z podvědomí pustit do bdělé hlavy :D ). Odtud už byl jen krůček k rozhodnutí pro operaci, motivace v podobě fotek zdejších krásek a teď už čekám na svůj den.

A co se týká toho žaludku, jestli ho budeš někdy ještě potřebovat... to je holt ten risk, nad tím nesmíš takhle dumat. Všechna rizika stejně nepodchytíš a jestli budeš čekat, až ten žaludek budeš potřebovat celý, tak za 20 let budeš tam kde dnes, jen s dalšími kily navíc, ale za to s celým, hladovým žaludkem. A když by se opravdu nedejbože cokoliv v budoucnu přihodilo, existuje ještě tzv. totální gastrektomie, lidem co vzali celý žaludek po rakovině a stále žijí. Neboj se dopředu, problémy řeš až budou, to bys nesměla ani přes přechod, co kdyby tě porazilo auto... :-)

otluho
: Já si taky žiju relativně kvalitně i se 122 kily, o chlapy nikdy nebyla nouze, o společnost a přátele taky ne... ale já chci víc. Chci být pohyblivá, zdravější, bez cukrovky a bez nadměrných velikostí. Dovedu si představit mnohem kvalitnější život :-) A to jídlo, no holt nikdo nemá všechno. Ale víš jak ty modelíny trpí a mají hlad? Toho my budem ušetření, aspoň částečně :-)

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky :-)
- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to :-)

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2013 10:08 

Luciánka
Jdi do tubu. Udělej ve svém životě radikální řez... Podle toho co píšeš asi právě tohle potřebuješ. :!: :roll:

26. 1. 2012 tubu Mostiště
Poč. váha 108, svobodná 31 let, BYLA jsem celý život tlustá, 2 fenky :-D
17.5. 2013 redukce stehen FN Brno !!! Jupíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
a jedna dcerunka :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2745, 2746, 2747, 2748, 2749, 2750, 2751 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina