fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 srp 2025 23:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2756, 2757, 2758, 2759, 2760, 2761, 2762 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 11:37 

HOLKY ZLETÉ DĚKUJI MOOC UŽ JSEM JÍ POSLALA ODKAZ NA VÁS I PRIMÁŘE :lol:

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 12:03 

Ahoj všem reaguju na otázku rendys
pan primář dal v nemocnici valašské meziříčí výpověd prý bude pracovat v Novém Jičíně ale nevím jak to bude jestli bude dělat dál bariatrii :roll:

26.1.2012 operace tubu ve Valašském Meziříčí
váha v den operace 127kg
metřík dokončen
aktuální váha 76kg

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 12:07 

Ines38
promin ze jsem se neozvala už dřív nějak nestíhám jak je pěkně tak jsme u tchýně na zahrádce takže sem nakukuji už jen občas :wink:
pokud by jsi chtěla tak mi napiš na muj mail Anaj.127@seznam.cz
mimochodem jak jsme tě minule potkali tak jsem se nestačila divit jaká si kočka než sem tě vůbec poznala tak mi to trochu vrtala hlavou odkud že tě to znám :shock: :lol:

26.1.2012 operace tubu ve Valašském Meziříčí
váha v den operace 127kg
metřík dokončen
aktuální váha 76kg

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 12:29 

Anaj ahoj :) To sis mě asi nemohla zařadit, pač jsi mě znala jenom v nemocničním mundůru...já tebe viděla i v civilu takže jako kočku na náměstí jsem tě poznala, hned :P . Jinak ti určitě napíšu na ten mail..
Takže primář dal výpoveď to jsou mi novinky, to musela být nějaká huráá akce....Já si ale myslím že je v bariatrii už dost zavedený a svoje "pacoše" si vezme sebou....Uvidíme, zatím ahoj ozvu se.. :)

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 17:26 

Teď jste mě trochu vyvedly z míry? Kdo tedy bude místo Bařinky dělat operace ve Valmezu? Od zítřka si jdu udělat kolečko a 17.června mám mít ve Valmezu první konzultaci. Doufala jm, že dostanu termín a bude mně operovat právě p.doktor Bařinka, který je tady chválen..

15.7. nástup do nemocnice a 16.7.plikace

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 20:58 

Ahoj všem,tak se mi to blíží a začínám mít strach a jak tak člověk přemýšlí, tak jsem i na vážkách, jestli mám jít nebo ne.... :cry: Dneska mne navíc rozhodil můj odvodní pan doktor, když jsem šla na předoperační vyšetření. Když jsem mu přinesla papír, že jdu na bariatrickou operaci, tak ze smíchu a dobré nálady přešel do mlčení a pak do rozmlouvání, abych si to rozmyslela, že je to obrovský zásah do organismu a nakonec v papírech našel, že mi dělal krevní testy na štítnou žlázu, ale nemám po návštěvě u endokrinologa a to že bych měla mít ucelené. Prý kvůli rodinné anamnéze - mamka je po operaci štít. žlázy pro hyperfunkci a dcera už bere Euthyrox kvůli hypofunkci a taky aby byly hotový všechny vyšetření a abych si nenechala vzít kus žaludku zbytečně. No nechala jsem se přemluvit a s papírem na endokrinologii jsem šla domů s tím, že budu volat o zrušení termínu. Nejdřív jsem si doma pobrečela , protože člověk je už s tím tak nějak srozuměný a pak šla volat na endokrinologii kvůli termínu na vyšetření. Paní doktorka se moc divila,proč chci na vyšetření, když mám krevní hodnoty v pořádku a ŠŽ mi tedy funguje bez problémů a navíc by mi termín na vyšetření dala až na září (to mě dostalo znovu). Sice prý bych měla být s ohledem na rodinnou anamnézu sledována,ale to prý stačí u obvodního a nemusím chodit k ní. Tak jsem volala zpět obvodnímu a jdu nakonec ještě zítra na krev a prý to bude během dne hotové, aspoň ten základ a zbytek mi bude dodělán až v nemocnici (taky to bylo i s ohledem na neskutečně rychlý termín domluveno). Abych pravdu řekla, tak jak jsem už psala, jsem tak docela dost rozhozená a zase mi to šrotuje. I když ono je to asi normální i kdyby mne nikdo nerozhodil tím, že nepůjdu, pak zase že půjdu. Je mi teda všelijak. Když ale čtu příspěvky na fóru, tak je mi líp. :(
Taky jste byli takový nerozhodný jak se blížil termín operace?? :?: :?: Přemýšlím nad tím, že když se mi nepodaří zhubnout, že si nechám vzít kus žaludku zbytečně a napadají mne vůbec takový blbiny. Holt psychika jede na plný obrátky. :roll: Navíc se mi ulomil kus stoličky, tak ještě musím zítra k zubaři,aby mi obrousil vyčnívající plombu,protože už teď mám z rozedřeného místa na jazyku aft a musím si domluvit spravení zubu až po operaci...... Jo když se daří, tak se daří. :roll:

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 21:24 

Ifco,nedej se odradit,když jsem já přišla k mé obvodní lékařce a řekla,že jdu na bariatrickou operaci,ani nevěděla,co to je.......je to nové a spousta starších lékařů se ani neorientuje v nových metodách......dnes,když mě vidí,směje se a říká,že by to asi taky potřebovala......je to všechno nové,nenechej se odradit od nikoho....jsem po operaci dva měsíe a dva dny,a jestli něčeho lituji,co se operace týká,tak jedině toho,že se to nedělalo před dvaceti lety...nemusela jsem nosit tolik kilo a mohla jsem si ušetřit spoustu trápení,hlavně,co se týká mého kolene......dva měsíce po operaci mám dole dvacet kilo....bez jediného problému........ohlasy okolí jsou úžasné a já sama mám energie,že bych ji mohla rozdávat.....je mi moc fajn...je to tvůj život,neboj se do toho jít a nedej se nikým odradit....je to nová metoda a ne každý lékař o to ví a ne každý je nakloněný...vydrž,a u vidíš,jak se Ti změní život a jak budeš sama spokojená...vydrž,holka,držím Ti palce !!!

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 21:35 

Děkuju Melsept.....Já vím, že jsem hrozná :) , ale okolo mne to moc lidí neví a ani to moc lidem říkat nechci. Takže nemám nikoho, s kým bych to mohla probrat a nikoho,kromě vás tady na fóru, kdo mi je schopný poradit a odpovědět z vlastních zkušeností. Je fakt, že když jsem to oznámila rodičům, tak to vypadalo, že je to v pohodě,ale až když se jim to rozleželo v hlavě a asi to spolu i probrali, tak bylo už pár telefonů,abych si to rozmyslela, že je to na celý život a že jsem ještě mladá a že se už nikdy nenajím a navíc mi radili ať zkusím bandáž.....ne, že by to bylo nějak drsné naléhání,spíš jen jemná snaha mě od toho odradit....a jak říkám, nervy pracují hlava šrotuje a někdy jsou výsledky děsné..... :oops: :)

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 22:55 

Ifčo,přesně vím,o čem mluvíš,z vlastní zkušenosti vím,že někdy mlčeti zlato...jedni tě budou odrazovat pro to,že se o tebe bojí a druzí,protože závidí.....jde o tvůj život a o tvé zdraví,reakce teď,kdy jsem po operaci a někteří kroutí nechápavě hlavou se mi líbí a když to ví až teď,fandí mi a je to moc fajn.......takže rada....dopředu to řekni jen nejbližším,co je třeba a pak,každému......a je to prima pocit vědět,že už to každý chápe....zvládneš to,jako každá z nás a poznáš ten fajn pocit.....a každá pozitivní reakce Tě nakopne dál a dál.........byla jsem o víkendu na pouti po dvou měsících po operaci a reakce lidí,kteří mě neviděli byly úžasné...někteří si mysleli,jestli nejsem nemocná....řekla jsem jim pravdu,aby nebyli ve vředu,to taky není dobré.........říkám to všem s úsměvem,protože mi nikdy nebylo tak fajn,jak teď....tolik energie jsem měla naposledy asi v mateřské škole............dcera se mě ptá,co si píchám,že to není ani možné,pořád se směju.......nenechej se odradit,moc Ti budu držet palečky...moc !!!!!

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2013 23:06 

Ifco.....seznámila jsem se tady přes bandingklub s děvčicou,co na tom byla s nervama úplně v koncích....napsala mi do soukromé zprávy,pozvala jsem ji k sobě domů,povykládaly jsme si,posmály se,já byla tři týdny po opce...........zítra jde ,holka moje pod nůž a já ji píšu pořád,dneska celý den,dodávám odvahu aje o sto procent klidnější a čiší z ní krásné odhodlání.....před dvěma měsíci byla hromádka nerozhodnosti a nervů........tak pojď,na zítra jí budeme držet palečky,a a ž příjde ten Tvůj den,budme myslet na Tebe a uvidíš,jak to bude všechno v pohodě....neboj se...nemáš se čeho bát,opravdu...........14 dní po operaci jsem nevěděla,že jsem na nějaké operaci vůbec byla.....je to o psychice,jak to dáš a věř mi,dáš to.....!!!!!Dnes chodím na pivko,sice malé,ale chodím,jím co chci,ale málo,nic mě neomezuje,nic mě nebolí a je mi moc fajn !!!! Nedej se odradit ajdi do toho.život se Ti změní a budeš šťastná....

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 05:37 

Ifčo, aj ja sa pridávam k Melsept, nenechaj sa odradiť. Moja doktorka internistka ma tiež veľmi odhováral od tej operácie, pridala sa ešte aj jej sestrička, až som to nakoniec nevydržal a jemne, ale dôrazne som im povedal, že nechcem od nich počúvať takéto reči, že ja som sa rozhodol a oni s tým už nič neurobia, takže nech prestanú. A prestali. Dnes som 9 mesiacov po operácii, mám 30 kg dole, v sobotu som bol na pešej vychádzke okolo Dunaja a bez problémov som prešiel 15km, v nedeľu som si to zopakoval a urobil som 25 km a to mám ešte stále 108kg. Pred operácou som urobil 300-600m a musel som sa zastaviť, proste chrbát bolel, musel som ho nechať oddýchnuť. Kašli na všetkých okolo, nech si hovoria čo chcú. Tak ako píše Melsept a ostatní, je to Tvoj život, Ty nosíš tie nadbytočné kilá nie oni, Tebe hrozia rôzne choroby z nadváhy, nie im (a možno aj im, ale chýba im sebareflexia). Uvedom si jedno, že dne je medicína naozaj takž ďaleko, že uspanie, samotný výkon a prebratie nie je veľký technický ani manuálny problém. Samozrejme, riziko je tu vždy, ale to si potom môžem povedať, že zostanem celé dni len doma, lebo čo keď vyjdem pred barák a na hlavu mi spadne kvetináč a zabije ma? Ale za to riziko to stojí. Lenže skús si to tu tak spočítať, koľko ľudí čo sú len tu na tomto fóre už boli odoperovaní a skús nájsť čo len jeden negatívny postreh. Tubu mám aj ja, tak neváhaj, vybrala si si dobre. Ja som sa na tento zákrok odhodlal až v 56-tich rokoch a ľutujem, že o tomto som nevedel skôr.

Áno, je to na celý život taká operácia, no a čo? Chceš ešte celý Tvoj ďalší život vláčiť tie nadbytočné kilá? Chceš si svoj život dobrovoľne skracovať kvôli tým nadbytočným kilám? Veď aj tie nadbytočné kilá sú na celý život? Či toto máš brať akosi inak? Vieš, môže sa stať, že po operácii žalúdka doktor stratí jednu pacientku, na ktorej veľmi dobre zarábal. Je to hrozné sa na to takto pozerať, ale žiaľ, je to tak trochu krutá pravda. Ja som absolvoval niekoľko iných operácii (nosovej priehradky, žlčník, rameno....), takže som vôbec nemal strach z narkózy. Ale toto je individuálne.

Takže zahoď starosti za hlavu a nenechaj sa nikým rozhodiť a choď do toho.

Roman

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 06:41 

Krásné ráno z Moravy, holky okolobrněnské, těším se na společný srazík a na 99% dorazím!!!!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 06:52 

Dobré ráno vespolek!

Ifčo
Nedej se!
Většina doktorů má o bariatrických operacích menší povědomí než Ty!
Doktoři (ne všichni, ale je jich hodně) často operaci rozmlouvají i z toho důvodu, že je pak vlastně potřebujeme jen velmi málo.
Doporučí diabetolog operaci, když se zbavíš cukrovky a on tím pádem přijde o pacienta - tedy o kšeft?
Nebo kardiolog? Jak všichni zdůrazňují, že když bereš prášky na vysoký tlak, tak je už NIKDY nesmíš vysadit? Po bariatrických operacích pacienti vysazují tyhle léky po pár týdnech a doktor má o klienta míň, o klienta, kterýmu by do konce života předepisoval pěkně drahý léky, ze kterých má taky pěkný bonusy :D Tak proč by Ti operaci doporučoval?
Můj obvoďák je naštěstí osvícený a bariatrickou operaci mi schvaloval, ale nikdy nezapomenu, jak zuřil můj gynekolog, když jsem mu oznámila, že jsem si nechala udělat sterilizaci (a tudíž mě nebude 20 let předepisovat antikoncepci). Víš, o kolik peněz jsem ho tím svým (ne)uváženým činem připravila? :mrgreen: Kdybych to s ním konzultovala, tak mi to ROZHODNĚ nedoporučil :lol:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 07:47 

Hezké dopoledne všem

Ifčo
nenech se odradit... jak tady píšou holky, někteří obvoďáci o tom moc neví a svou neznalostí tě akorát chtějí odradit... to ale není tvůj problém ale jejich, ty máš jasný cíl zhubnout a o tom, co tě čeká víš tady z fora od spousty lidí, máš to načtené a víš, co tě čeká po operaci... takže nad tím zbytečně nepřemýšlej, co doktor...
a obavy, že se ti nepodaří zhubnout jsou zbytečné... když se podíváš na metříky ostatních, byla by si vyjímka, co po opce nezhubne :wink: váha jde dolů každému, půjde i tobě :wink:

Hezký den všem :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2013 08:17 

Přeji všem bezva den!

Ifčo
není co dodat k tomu, co napsali ostatní. Neváhej, TĚŠ SE! Až budeš měsíc po opce, budeš se tomu smát. Na druhou stranu jsi se zachovala velice zodpovědně, že jsi to i za 5 min 12 konzultovala na endokrinologii. Jejich reakce, že není potřeba to s nimi řešit, by Ti měla být odpovědí, že Tvoje doktorka je jen protivná ježibaba. A asi bych ji vyměnila. Já to po opce udělala, protože i moje mi docela zkomplikovala situaci 5 dní před opkou. Lékařka by měla v prvé řadě myslet na Tvé zdraví a ne za každou cenu prosazovat své přesvědčení. Nervy jsou mrcha, ale věřím, že je srovnáš do latě a počkej, jak budeš zářit, až si po opce doma šupneš na váhu!!!!!! To bude ten nejsladší bonbónek, co jsi kdy ochutnala. :lol: :P
Drž se, kočko!

Plikace: 13.11.2012 při 95kg
Abdo bříška: 2.12.2013
Vývoj váhy: operace 13.11.2012 - 95kg, 17.11.2012 - 89kg, 19.12.2012 - 87kg, 3.1.2013 - 85kg, 14.2.2013 - 83kg, 11.4. - 82kg HURÁ, snad je po stojáku, 5.5. - 81kg, 12.6. - 80kg, 25.7. - 77kg, 27.9.- 77-78kg, 15.11.13 - 76kg, 15.12.13-73kg

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2756, 2757, 2758, 2759, 2760, 2761, 2762 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina