Ifčo, aj ja sa pridávam k Melsept, nenechaj sa odradiť. Moja doktorka internistka ma tiež veľmi odhováral od tej operácie, pridala sa ešte aj jej sestrička, až som to nakoniec nevydržal a jemne, ale dôrazne som im povedal, že nechcem od nich počúvať takéto reči, že ja som sa rozhodol a oni s tým už nič neurobia, takže nech prestanú. A prestali. Dnes som 9 mesiacov po operácii, mám 30 kg dole, v sobotu som bol na pešej vychádzke okolo Dunaja a bez problémov som prešiel 15km, v nedeľu som si to zopakoval a urobil som 25 km a to mám ešte stále 108kg. Pred operácou som urobil 300-600m a musel som sa zastaviť, proste chrbát bolel, musel som ho nechať oddýchnuť. Kašli na všetkých okolo, nech si hovoria čo chcú. Tak ako píše Melsept a ostatní, je to Tvoj život, Ty nosíš tie nadbytočné kilá nie oni, Tebe hrozia rôzne choroby z nadváhy, nie im (a možno aj im, ale chýba im sebareflexia). Uvedom si jedno, že dne je medicína naozaj takž ďaleko, že uspanie, samotný výkon a prebratie nie je veľký technický ani manuálny problém. Samozrejme, riziko je tu vždy, ale to si potom môžem povedať, že zostanem celé dni len doma, lebo čo keď vyjdem pred barák a na hlavu mi spadne kvetináč a zabije ma? Ale za to riziko to stojí. Lenže skús si to tu tak spočítať, koľko ľudí čo sú len tu na tomto fóre už boli odoperovaní a skús nájsť čo len jeden negatívny postreh. Tubu mám aj ja, tak neváhaj, vybrala si si dobre. Ja som sa na tento zákrok odhodlal až v 56-tich rokoch a ľutujem, že o tomto som nevedel skôr.
Áno, je to na celý život taká operácia, no a čo? Chceš ešte celý Tvoj ďalší život vláčiť tie nadbytočné kilá? Chceš si svoj život dobrovoľne skracovať kvôli tým nadbytočným kilám? Veď aj tie nadbytočné kilá sú na celý život? Či toto máš brať akosi inak? Vieš, môže sa stať, že po operácii žalúdka doktor stratí jednu pacientku, na ktorej veľmi dobre zarábal. Je to hrozné sa na to takto pozerať, ale žiaľ, je to tak trochu krutá pravda. Ja som absolvoval niekoľko iných operácii (nosovej priehradky, žlčník, rameno....), takže som vôbec nemal strach z narkózy. Ale toto je individuálne.
Takže zahoď starosti za hlavu a nenechaj sa nikým rozhodiť a choď do toho.
Roman
_________________   60 rokov, manželka, syn 29 r., dcéra 28 r. a jedna mačka menom Mrňa Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138 Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym 16.2.13-112,0 31.5.13-106,5 7.8.13-103,5 30.9.13-101,1 14.10.13-99,812.11.13-98,2 28.3.14-97,5 8.7.14-97,0 30.4.16-94,0 22.7.16-92,5
|