fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 srp 2025 23:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2758, 2759, 2760, 2761, 2762, 2763, 2764 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 07:18 

Ifčo, Jitko H.,Karkulko, a ostatní čekatelky, holky - věřím že jste se rozhodly správně. Na neinformované doktory, bych v tomto případě vůbec nedala, dnes je bohužel trendem že se málo který mudr. zabývá aspoň co se přehledu týče více obory, většina z nich má co dělat aby v rámci pokroků , jako ambulatní lékaři,sledovali svůj vlastní obor. Že je to tak nastavené mi potvrdil i jeden docent, endokrinolog, kapacita z Bratislavy. Mě teda moje vstřícná a osvícená mudr. obvodní držela od prvního slova palce a to i proto, že absolvovala nejméně dvě bariatrické přednášky, tak je v obraze... Ale bohužel je to zatím vyjímka, potvrzující ono pravidlo....
Věřím, že jste si pozorně pročetly, zde na tomto foru do čeho jdete a co vás čeká :lol: a že jste si na pomyslnou misku vah daly všechny plusy a mínusy a že ty plusy u vás zvítězily, proto jste se pro opku rozhodly. A pokud to tak je, překonáte všechno, protože ty plusy, za kterými jste se rozhodly jít vám za to stojí.. A to vás musí psychicky držet nad vodou.. Strach má asi každý ale , ta vize za kterou jdete, by měla být silnější. A jestli to tak je, rozhodly jste se správně. :) Nikdo z těch co vás odrazují, nehledě že o tom "prd" vědí, nikdo za vás nebude v budoucnu odžívat zdravotní problémy spojené s morbidní obezitou a že jich je..,(klouby, cukrovka, cévní onemocnění, omezená pohyblivost dušnost atd, atd :? ) nikdo z těch co vás odrazují si za vás neodžije neplnohodnotný a neuspokojivý život s 50kg nadváhy(příklad). Na co potřebujete 2litrový žaludek, aby jste nadále přibíraly? Proto na žádné neinformované rádce nedejte a řidte se svými zkušenostmi sami se sebou, jestli jste fakt už vyčerpaly rokamama všechna dietní opatření a váha dlouhodobě neklesala či navíc rostla (stejně jako u mě) a chcete dlouhodobě změnit život,změnit směr - je to správná cesta pro vás. Na každou změnu si člověk musí zvykat, proto je to změna. Není to ale bolestivá změna, je to jen jiné než před opkou, jídlo se za měsíc pomalu ale jistě bude dostávat na pátou kolej ve vašem životě, přestane být partnerem vašich emocí a na přední místa se bude drat radost z ubývajících kil, zdravotní úleva (už po prvních 10 kilech), ženská parádivost a časem otevírání dveří, které pro vás byly skrz obezitu, zavřené. Přeji hodně síly, odhodlání a štěstí. Zvládnete to jako my ostatní :)

Obrázek

39 let,2 sportovci 17 a 11 let
nej.v.113kg/164cm
TUBU ve Valmezu 14.3.2013, prim. A.Bařinka
14.4.-12kg
14.5.-18kg
16.6.-22kg
14.7.-26kg
14.8.-28kg
30.8. - 30kg uff...
ČLOVĚK NEMŮŽE SVÉMU ŽIVOTU PŘIDAT HODINY, ALE SVÝM HODINÁM ŽIVOT..

Naposledy upravil Ines38 dne 22 kvě 2013 07:48, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 07:20 

Tak jsem se "pobavila" tím, co jsem se dočetla na Kafemlýncích :roll: :D
" na fóru "bandingklubu" jsou lidé téměř všichni po tubu a proto upřednostňují a vyzdvihují tento druh opky jako nejlepší. Jsou tam lidé, kteří to s bandem nezvládli - prostě nabírali (můj názor je dietní chyba a nehýbali se). Každopádně nevím, co je myšleno jako "dlouhodobě udržet" podle nich. Já se držím od opky ok, a chce to prostě disciplínu a to celoživotní. Hlídat porce a pohyb a cílovou váhu pak udržovat. Já to fórum jen pročítala a ty lidi mi šli na nervy. Nemůže přece někdo odsuzovat band, když ho neměl, nebo pouze jemu z nějakého důvodu neseděl. Navíc band je jediná restriktivní operace tohoto druhu, která se dá vrátit zpět. Jiné už né. Kdybych šla na opku nyní volila bych opět band a pokud by byl problém, pak bych konzultovala teprve jiný druh opky. Mě tam ty lidi prostě neseděj a už tam ani nekoukám. "

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 08:12 

Krásné ránko,dnes asi sluníčko jen tak nevykoukne.
Všem po opce gratuluji,čekatelům držím palečky,vlastně je držím všem :) .
JitkoH. já jsem na lécích,cukr jsem měla krásný asi 14 dní po opce,pak se začal nenápadně zvyšovat.Na lačno jsem na 7 a během dne se dostanu až na 13.Takže mě opka moc nepomohla,co se týká cukru.Každý si myslí,že cukrovka,vysoký tlak,dna....je z obezity,ale ne vždy je to pravda.U mě se to potvrdilo.Myslím,že největší viník nemocí je psychika,co ta mrcha dokáže.
Jinak ohledně jiného fóra...blahopřeji lidem,co jim bandáž pomohla,ale určitě bych neodsuzovala ty,kterým nepomohla.Já osobně vše odměřovala a vážila a jím dietně,samozřejmě ujedu na dobrůtce,ale úplně stejně jako každý jiný!Shodila jsem 17 kg,těch 7 kg,mám nahoře,ale díky tomu,že zdravé jídlo prostě neprošlo a tvarohy,jogurty,omáčky...jíst celý život je hrůza a navíc je brzy hlad !!!Navíc mi mudr řekla,že shodím jen 10 kg...no vidíte,takže jsem vlastně splnila :D
Už tady psalo mnoho lidí..KAŽDÉ TĚLO JE JINÉ.Ale ne každý tuto větu pochopí,což je škoda.A navíc,život je příliš krátký,na to,aby na sebe byli lidi ještě zlí :) Jsem moc ráda,že jsem tu s vámi všemi a dali jste mi víc než si myslíte a ikdyž budu bez baritrické operace,stejně vás budu číst :) .
DĚKUJI :) .

Bandáž 2011,11.4.2013 Turnov,nefunkční bandáž,doplněno 1 ml,9.5. odpuštěno 1,5 ml
29.5. rozloučení s vetřelcem
26.11.2013 nástup nemocnice Turnov,27.11.2013 sleeve resekce,váha 86 kg

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 11:45 

Ahojky všichni tady.Všem po opce gratuluji,těm před opkou přeji pevné nervy a hladký průběh.Váhajícím jen jedno,pořádně si všechno tady načtěte,můžete se na cokoliv kohokoliv tady zeptat,popřípadě ověřit u lékařů kteří tyto operace provádějí.Osobně vím že prim.Vraný z Jablonce ochotně odpoví dotazy i přes e-mail a to i když se zrovna tam na operaci nechystáte.Bohužel je smutným faktem,že většina z nás si prošla strastiplnou cestu k operaci a to bez podpory lékařů ke kterým normálně chodíme.Je to fakt ,že o rozhodnutí třeba ortopeda,nebo gynekologa si nedovolí žádný obvodní ani náznakem polemizovat,ale bariatrii skoro nikdo nerozumí a přesto ji odsuzují a odrazují nás.Nedejte se a jděte si za svým ,jak psala Ines ,k čemu je vám dvoulitrový žaludek?Je to nepřirozený,zbytečný a nikdy se vám sám na původní velikost nesmrskne!Proč si tedy nenechat pomoct?Copak je málo lidí co mají jen část žaludku kvůli vředům a jiným nemocem?Jinak Annax cos psala o kafemlýnkách to mě tak naprdlo,že se tam snad zaregistruji abych jim sama pěkně naplno řekla svoje o bandážích a nedisciplinovanosti :evil: Mě to doslova urazilo,6 roků jsem se s bandem trápila,prozvracela jsem se k podvýživě a přesto byla stále tlustá.Vím co je jíst jen jogurty,mít z toho kyselého poničený jícen a vše na prd!Důkazem že jsem nebyla nedisciplinovaná je mimochodem i to že ani po bypassu nehubnu nijak závratným tempem a to proto že jsem už před ním jedla pidiporce a mé tělo se chuděra stále ještě regeneruje po tom šestiletým trápení.Důležité je že už zase hubnu,od operace kdy vyndali band a udělali bypass jsem nezvracela,jím všechno(mimo jogurtů na ty se nemůžu ani podívat :? )zase používám u jídla zuby,jím chleba,maso,pochutnávám si a přesto pomalinku hubnu a na bandáž vzpomínám jako na omyl,který nevyšel.Jen mě mrzí že jsem se s ním trápila tak dlouho a nezašla sem,kde mě nakopli a přesvědčili že je hloupé to zabalit ,ale jsou i jiné možnosti .Díky lidičkám tady zase začínám,ale už se netrápím a žluč ve mně bublá když nějaký chytrák tvrdí že bandáž mi nepomohla,protože jsem byla nedisciplinovaná a přežírala se a asi se válela na gauči. :evil:

42 let,manžel má životní opora a věčný kluk,dcera 17-ti letý blázínek.
2006-bandáž Iscare,startovní a nejvyšší váha 134 kg,zhubnuto na 112 kg.
2012-Jablonec nad Nisou,pro nefunkčnost vyndání bandu při 116,8 kg

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 12:33 

Annax
hezky si dotyčná rok po operaci rýpla do vosího hnízda vůči ostatním, bojujícím za odstranění bandu z jiných důvodů něž nedisciplinovanosti a nehýbání se... :roll:
jen, aby toho příspěvku nelitovala... :roll:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 12:35 

Zahradnice
Proto jsem sem ten příspěvek vlepila :evil:
Když jsem ho četla, tak jsem si vzpomněla, kolikrát mě tekly slzy při čtení hrůzostrašných příběhů zoufalých bandážistek :oops: a úplně mnou lomcoval vztek :roll: :twisted:

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 13:06 

Hohohooooooooooooooooo.. tak to je voda i na muj mlyn.. pozvala bych dotycnou pani k nam domu a u nedelniho obeda a la zeleninovy salat ji krasne pozvracela :twisted: .. a pak bysme si mohly povidat, jaky je zivot s bandem :evil: .. Jak ja si ted uzivam, ze mam klapku, ze jsem si dala po letech 4 kulicky hrozna a svete div se, zadna slupka mne nezlobila.. a vcera jsem u kamaradky s opatrnosti kousla do zeleninoveho salatu a opet extaze.. proslo to, nic nebolelo a jupiii.. uz zase muzu jist zdrave, tak jsem si ho doprala do te chvilky, nez se ozvala klapka.. bomba.. !!!

Zahradnice, neboj.. u mne to bude podobne.. taky to nepofrci jak drak.. telo je zvykle na male porce.. a i pan doktor mi to rikal, at necekam zadne drasticke hubnuti..

22.9.2008 bandáž žaludku BMI Chirurgie Brno Mudr. Cierny
26.4.2013 OMG bypass, Breclav Mudr. Cierny

http://petulka1650.rajce.idnes.cz/Osobni/

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 13:24 

Do prčic holky ,já už se tam zaregistrovla a napsala a než jsem dopsala tak se mi vše ztratilo a chtělo to po mě znovu přihlášení :evil: a tak jsem se tam rozepsala až se mi prsty odkrvili a na prd .Nešlo to odeslat a po opětovném přihlášení se mi to ztratilo. :mrgreen: Neva napíšu znovu,jednou to vyjde,ale tak jsem byla s tím co a jak jsem to napsala spokojená :lol:

Po vyndání bandu a vánocích váha 124 kg,bypass 25.2 2013,28.2 reoperace,Prim.Vraný-Jablonec

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 13:32 

Možná mají Kafemlýnky blokování negativních příspěvků :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 14:50 

Tak konečně se zadařilo a napsala jsem tam,maximálně jsem to zkrátila a není to už tak pěkné jako první pokus :( ,ale malinko se mi ulevilo.Stejně mě vynadají a pohaní,ale i kdyby to pomohlo jedinému človíčku v rozhodování a nakoukl sem a přečetl i jiné názory,tak to bylo k něčemu. :wink:

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 14:57 

Holky z brněnské fakultky ozvěte se mi :-) Byly jsme spolu na pokoji 4 Leňulka a Kofola :-)

26. 1. 2012 tubu Mostiště
Poč. váha 108, svobodná 31 let, BYLA jsem celý život tlustá, 2 fenky :-D
17.5. 2013 redukce stehen FN Brno !!! Jupíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
a jedna dcerunka :-)

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 16:00 

zahradnice:Dávám "Lajk" za příspěvek na Mlýnkách ;-)

10.4.2013 termín TUBU prim.Svoboda.nástup se 114kg.
Reoperace "Baypas": Jablonec 9.2.2016

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 16:28 

Krásný den všem!
Já všem bandážníkům přeji, aby jim bandáž bezproblémově fungovala. Ale je nepopiratelný fakt, že od ní ustupují i odborníci - to dle mě mluví za vše!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 16:35 

Bandáž je jediný vratný zákrok?A když se tubu přejí?Tak se přeci žaludek roztáhne skoro do své původní velikosti,nebo ne?A plikace?Ta se přeci může rozmotat a žaludek je opět ve své velikosti,nebo ne?

Bandáž 2011,11.4.2013 Turnov,nefunkční bandáž,doplněno 1 ml,9.5. odpuštěno 1,5 ml
29.5. rozloučení s vetřelcem
26.11.2013 nástup nemocnice Turnov,27.11.2013 sleeve resekce,váha 86 kg

PříspěvekNapsal: 22 kvě 2013 16:54 

Jani ono s tou vratností bandáže je to taky všelijaký.Možná tak do dvou roků,protože jak víme a mě to osobně říkali v Jablonci,ta mrška bandáž různě zarůstá do žaludku a komůrka nebo hadička zase občas přirostla k játrům.Tady někdo psal o kamarádce,která krásně díky bandu zhubla,naučila se nově a málo stravovat a po 2 letech si nechala band vyndat a pohoda.Má už naučený režim a netloustne a nic ji neohrožuje.Tak je to asi správné a pak 100% vratné.Jenomže většina z nás co jsme bandáž měli,nebo někteří ještě mají byl hrozný problém ji dostat ven i po 5 a více letech,dokud totiž člověka přímo neohrožuje na životě ,tak se nikomu nechce bandáž vyndavat a kdo ví ,možná je to případnými problémy které mohou nastat při odstranění a které nikdo nemůže nijak předvídat a ani ovlivnit.Mě stálo víc úsilí se bandu zbavit ,než ho dostat.S tím žaludkem po tubu máš pravdu a plikace se taky rozmotají a zase zamotají,nebo utáhnou.Vždycky je to zásah a vždy se počítá že pro zbytek života.Takže těžko říct jak to s tou vratností ve skutečnosti je.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2758, 2759, 2760, 2761, 2762, 2763, 2764 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina