Ifčo, Jitko H.,Karkulko, a ostatní čekatelky, holky - věřím že jste se rozhodly správně. Na neinformované doktory, bych v tomto případě vůbec nedala, dnes je bohužel trendem že se málo který mudr. zabývá aspoň co se přehledu týče více obory, většina z nich má co dělat aby v rámci pokroků , jako ambulatní lékaři,sledovali svůj vlastní obor. Že je to tak nastavené mi potvrdil i jeden docent, endokrinolog, kapacita z Bratislavy. Mě teda moje vstřícná a osvícená mudr. obvodní držela od prvního slova palce a to i proto, že absolvovala nejméně dvě bariatrické přednášky, tak je v obraze... Ale bohužel je to zatím vyjímka, potvrzující ono pravidlo....
Věřím, že jste si pozorně pročetly, zde na tomto foru do čeho jdete a co vás čeká

a že jste si na pomyslnou misku vah daly všechny plusy a mínusy a že ty plusy u vás zvítězily, proto jste se pro opku rozhodly. A pokud to tak je, překonáte všechno, protože ty plusy, za kterými jste se rozhodly jít vám za to stojí.. A to vás musí psychicky držet nad vodou.. Strach má asi každý ale , ta vize za kterou jdete, by měla být silnější. A jestli to tak je, rozhodly jste se správně.

Nikdo z těch co vás odrazují, nehledě že o tom "prd" vědí, nikdo za vás nebude v budoucnu odžívat zdravotní problémy spojené s morbidní obezitou a že jich je..,(klouby, cukrovka, cévní onemocnění, omezená pohyblivost dušnost atd, atd

) nikdo z těch co vás odrazují si za vás neodžije neplnohodnotný a neuspokojivý život s 50kg nadváhy(příklad). Na co potřebujete 2litrový žaludek, aby jste nadále přibíraly? Proto na žádné neinformované rádce nedejte a řidte se svými zkušenostmi sami se sebou, jestli jste fakt už vyčerpaly rokamama všechna dietní opatření a váha dlouhodobě neklesala či navíc rostla (stejně jako u mě) a chcete dlouhodobě změnit život,změnit směr - je to správná cesta pro vás. Na každou změnu si člověk musí zvykat, proto je to změna. Není to ale bolestivá změna, je to jen jiné než před opkou, jídlo se za měsíc pomalu ale jistě bude dostávat na pátou kolej ve vašem životě, přestane být partnerem vašich emocí a na přední místa se bude drat radost z ubývajících kil, zdravotní úleva (už po prvních 10 kilech), ženská parádivost a časem otevírání dveří, které pro vás byly skrz obezitu, zavřené. Přeji hodně síly, odhodlání a štěstí. Zvládnete to jako my ostatní