Ahoj Všem!

Čtu Vás pravidelně, píši málo.
Jak tu psala Bossice, jsem po operaci, ale spousta z Vás neví po jaké.
V r. 2010 v květnu jsem v Turnově podstoupila Tubu, krásně jsem zhubla, viz. metřík dole, byla jsem spokojená, šťastná a pyšná na sebe. Spousta z Vás víte, o čem píši. Asi po roce mě začala pálit žáha, užívala jsem tbl, jako rychlou pomoc Anacid, Rennie. Vloni v létě jsem začala pomalu přibírat na váze, žáha pálila i po vodě, porce jídla byly stále malé, za tři roky jsem nejedla z velkého talíře, vždy jen z dezertního. Jediný můj úlet ve stravování byl denní přísun čokolády, občas sušenka, něco sladkého. Za půl roku moje váha ukázala + 9 kg, žáha pálila po čemkoliv. Začátkem ledna jsem jela na konzultaci k MUDr. Hrubému, od druhého dne jsem si zapisovala vše, co jsem dala do pusy, hodně pila, z jídelníčku vyřadila čokoládu a sladké. Za dva měsíce moje váha vylezla o hnusných 9 kg nahoru. Nechala jsem si udělat rtg. žaludku, zjištěn reflux IV.st. a žaludeční kýla. Písemně jsem kontaktovala MUDr.Hrubého, který mi zavolal, domluvili jsme se, nechal si poslat z rtg. výsledek vyšetření a domluvili jsme se na operaci kýly, která mně tam udělala neplechu, tlačila na žaludek a nefungovala mě na jícnu ,,klapka", proto pálení žáhy. Tablety mě už neučinkovaly. S touto operací mně udělal zároveň OMG bypass. Tento zákrot jsem podstoupila min. týden ve středu, po probuzení na JIP mě opravdu nic nebolelo, jako bych žádnou opku nepodstoupila. Jen mě při hlubším nádechu bolelo levé rameno a to bylo tím, jak nafukují plynem a ten se dostane mezi svaly, no prostě všude. Za dva dny jsem už rameno měla bez bolestí. Pobyt v nemocnici byl úžasný a úžasná byla i Bossice, která mně chodila navštěvovat. Čtvrtý den po opce jsem jela sama autem 170 km domů. Jsem v pohodě a opravdu jsem žádné komplikace neměla a snad mít nebudu!!!
Přeji všem, co jdou na opku, aby měli (i chlapi) hladký průběh opky i reopky.
A kilečka ať jdou dolů !!!

56 let, TUBU 18.5.2010 Turnov
přítel 55let mi stále drží palce (oba)