Ahojky, tak jsem se rozhodla zase přispět svoji troškou do mlýna.
Dev: já jsem též diabetik, brala jsem 2 Siofory 500 denně, od opky mám aktuální cukr v limitu a dlouhodobý dokonce 3,6. Přesto obvoďák řekl, abych nadále brala 1 Siofor večer, jako prevenci a odsouhlasila to i primářka na OB, ke které chodím na KO. Takže co lékař, tak jiný názor.
Pralinko76: jsem 1 a1/4 roku po plikaci, šitá jednou linií na OB. Když jsem se ptala primářky, jak je to s těmi liniemi, tak mi řekla, že se rozhodují na sále, dle stavu žaludku. Takže není pravda, že od 2012 šijí 2 liniemi. Já jsem po opce nezvracela, mohla jsem jít druhý den domů, ale neměla jsem odvoz a tak jsem tam byla o den déle, nakonec jsem nechtěla na syna čekat do večera a tak pro mne syn přijel a odvezl na nádraží a já jela vlakem- bez problému! Pak 14 dní tekutá, 14 dní kašovitá a pak už vše , co mám ráda, ale malé porce 5x denně. Hlavně pít, já nesnášela vodu, tak ředěný ovocný čaj a až při normálním jídle jsem začala s vodou a držím se jí dodnes. No a hřeším s vínem...... Teď sice na váze nehubnu, ale váha se houpe v rozmezí 0,5kg, vážím se vždy v pondělí. Ale dnes jsem byla na kontrole a ubývají mi tuky a to je důležité! Pro plikaci jsem se rozhodla sama a nelituji a šla bych do toho znova. Dnes jsem si nechala udělat i gastro/pro jistotu/, je tam sice povolený jeden steh/za to si mohu víceméně sama, dost často hřeším a neodměřuji a navíc jsem prodělala těžkou virózu, při které jsem krmila rybičky, že jsem si myslela, že jdou i střeva. To trvalo přes týden. Moc Ti zítra budu držet palce!!!
Tak to pro vás.
A jinak se musím podělit o blbou zkušenost, která mne stála 10 litrů. Měla jsem jít na kýlu+abdo na OB, ale pak jsem se rozhodla jít u nás, kvůli ev.komplikacím, které i nastaly- v nemce 14 dní. No a výsledek, ze kterého jsem zklamaná. Sice lalok pryč, takže žádné pocení a s tím spojené komplikace, ale vypadám jak těhule těsně před slehnutím/v 64
letech

/. Lékař mi řekl, že ten žaludek jedině liposukce nebo kryolipolýza. Nedalo mi to a dohodla jsem se s MUDr. Doležalovou na konzultaci a ta vyřkla ortel, který jsem i čekala. Ani lipo či kryo mi nemůže pomoci, protože není co odsávat. Nesešil mi rozestouplé břišní svalstvo a i špatně odstranil lalůčky na bocích a na pipině. Takže buďto to tak nechám anebo nové abdo za 10 litrů. Jdu do toho, ale jedině na OB k MUDr. Doležalové. Takže někdy koncem října nová opka. Takže závěrem není lékař jako lékař/tenhle má dokonce i praxi v plastice- ukázal mi i fotky, na jedné byla i paní jako já a vypadalo to super, jestli to vůbec byla jeho práce/ a nic si na něm nevezmu.

Taksi dávejte pozor při výběru lékaře.
Všem držím palce,těm před opkou i po ní.

První návštěva na klinice 16.5.2011,váha 117.6, pak vyšetření nadledvinky. Přestala jsem na radu MUDr. Owen kouřit a do září přibrala na 124kg.
Opka/plikace/ 5.3.2012 na OB klinice- MUDr. Doležalová, těsně před opkou váha 116,9.
[/b] Žiji sama, ale mám 2 dospělé děti a 6 vnoučat