Ahoj všem

Téééda, tady to zase jelo ... Ale tak nějak mi připadá, že jednou za čas se to tu prostě asi "musí pročistit" a pak je zase na chvíli klid.
Ale dá se to čekat, je to fórum a setkává se tu hodně názorů.
Já napíšu jen jedno - vše se dá řešit mírnější formou a lépe volit slova
Ale chápu, že "starou gardu" asi občas nebaví číst roky to samé dokola, naše stýskání (hubneme málo/stojíme/čekaly jsme něco jiného...).
A já jsem vám všem moc vděčná, že tu pro nás - nováčky - jste a pomáháte nám, radíte a těšíte se i z našich úspěchů. To se málokde vidí
1) A co se týče
denního stoupání na váhu, na to si prostě každý musí přijít sám! Myslím - OK tuším

- že drtivá většina se ze začátku vážila často (denně) a časem i té většině prostě došlo, že je to blbost. Váha se mění podle toho, jak pijeme/jíme/zda jsme byli na WC ... Denně to opravdu není vypovídající.
Ano, i já patřila k té většině, která se denně vážila a po čase jsem to vzdala a nejela na systém týdenního vážení a později i 1x do měsíce. A i já tu četla, že je to blbost, ale sama jsem se "musela spálit" a projít si tím a uznat si to sama sobě

Proto nechme všem, ať si tímto můžou projít sami a nehádejme se tu.
Pro mě toto fórum dodnes moc znamená a stále se považuji za začátečníka, ač mám 10měsíců po operaci. Možná, až dojdu do cíle, pak se za začátečníka považovat nebudu

Ale neútočme na sebe a nechejme si tohle fórum jako naše útočiště i nadále. Vždyť - kde nás pochopí lépe, než mezi svými?
2) Blani, každý si tu může říct svůj názor, od toho to forum je

A buďme rádi za to, že nám tu ti, kteří mají dávno dohubnuto, radí. Ač by někdy to šlo trošku jemněji od nich
Ale u Tebe nemůžu souhlasit s Tvým názorem - že 25letá holka,která nemá děti, by na operaci jít neměla. Nevím, jak přesně jsi to psala. Ale něco v tomto smyslu.
Já šla na opku jako 27letá a bezdětná a šla bych znovu a klidně i dříve! Zbytečně jsem se trápila nošením tolika kil, neužila si řádně to, co jsem mohla a asi to budu dohánět teď
Až časem zjistím, jestli těch x-let nošení tolik kilo zanechá následky - klouby, cukrovka, zda budu moct mít miminko, které moc chceme
Myslím, že Tvůj názor je zbytečně radikální (ale pořád je to Tvůj názor, který respektuji, jen s ním nesouhlasím).
Proč tu pomoc a následně lepší život posouvat? Proč? Proč bychom to musely nechat zajít tak daleko (157kg)? Když jsem mohla být na opce třeba už při 120kg a teď bych už mohla mít dohubnuto?
Ale věřím, že vše je jak má být a já k tomuto rozhodnutí "dospěla" až teď (při 157kg) a i tak si to svoje odhubnu

PS: A taky si občas postesknu, že mi to jde "pomalu" - jde, oproti jiným, ale ti druzí třeba nehuntovali svoje tělo tak, jako já. A že jsem do svých 27let tělo trápila všema možnýma nesmyslama, jak dát dolů aspoň pár kilo. Ale stejně jsem to pak měla nahoře zpět i s bonusem. Co já všechno prováděla

Už zoufalá a bylo mi to jedno, že je to nesmysl. Ale aspoň ta malá naděje mě popohnala to zkusit a skončila jsem i v nemocnici na umělé výživě kdysi a zdr.následky mám dodnes.
Ale to už ke mě prostě patří a já budu bariatrii
doživotně vděčná a doufám, že tuhletu šanci už neskopu