Jen doplním
Moni, že jak jsi psala v tom původním příspěvku o lidech, kteří chodili a už nechodí - na Tvůj dotaz proč nechodí, že Ti odpovídají proč by chodili, že jim forum už nic nedává..... to je naprosto logické - co by jim také forum dávalo, když mají po operaci a vše už vědí.... nepotřebují přece číst a opakovat stále to samé dokola, nesedí jim určité lidé (třeba já)

nebo začali přibírat a jsou zklamaní, bezradní, naštvaní nebo nechtějí číst ty dohady, co tu občas jsou atd atd...důvodů je prostě hned několik.....v tom případě to řeší volbou - nechodit anebo jen čtou, ale už nepíší, to už je jedno..... každopádně já to vidím trošku jinak - i my jsme tenkrát potřebovali pomoc, podporu..... toto forum nám už tenkrát bylo velkým přínosem - myslím, že mluvím téměř za všechny, kteří sem chodili i když někteří jen sporadicky...ale chodili, téměř všichni jsme se tu ptali na věci, které jsme tu nenašli nebo nevěděli...a všichni jsme byli rádi, když nám někdo odpověď dal. Tak si říkám - proč své poznatky a zkušenosti neposílat dál - právě těm, kteří potřebují pomoc právě teď , vždyť nás nikdo nenutí, abychom tu byli, pomáhali, radili, podporovali jiné, děláme to zcela dobrovolně a to všichni, do jednoho
Ale na druhou stranu zase musím uznat, že v poslední době mám opravdu pocit, že si spoustu lidí myslí, že je samotná operace vysvobodí a že se pro to nemusí už více dělat - zkrátka jsou totálně neinformovaní, nevědí si po operaci rady co a jak jíst, pít atd - přitom těch informací je tu strašně moc - je tu už snad napsáno úplně všechno o všech operacích - bohužel málokdo nejprve ČTE a potom píše dotazy, proto je to tu stále jako začarovaný kruh, kolotoč a musím říct, že těchto lidí je čím dál víc