Alfieri: Také jsem si před operací říkal že jíst méně bude pro mě problém a že to určitě nezvládnu a někde selžu. Jenomže ono se ukázalo že to byli jen plané poplachy
Po operaci mi bylo doporučeno jíst max 150g nebo 150ml A víc ani tak nesním. Někdy mám dny kdy do sebe na jednu porci nacpu max 100g a konec. Někdy ani to ne. Vůbec se neboj toho že budeš pociťovat hlad. To opravdu nehrozí

Jen tě dle mého názoru budou honit strašně chutě na vše. Ale já ty chutě měl hrozný skoro na všechno. Pak stačilo jedno, nebo dvě kousnutí a už jsem byl plný. Také se mi stává že mám na něco hodně chuť co jsem dlouho nemohl jíst. Když si to ale dám tak potom zjistím že už mi to nechutná a nevracím se k tomu. Před operací jsem zvládal vypít i 5 káv denně. Dnes když si dám dvě tak je to zázrak a to ani není denně. Mám i dny kdy si nedám třeba 6 dní v kuse kávu. Chutě se hodně po operaci mění.
Co se týká diety před operací, tak jsem držel taliřkovou dietu a max denní dávka byla 8200 Kj
Měl jsem to krásně rozdělené od snídaně až po druhou večeři. A ejhle byl jsem jak najedený, tak jsem i něco málo shodil. I kdy to šlo těžko.
po operaci jsem držel cca 14 dnů tekutou stravu a potom dalších 14 až 21 dnů kašovitou stravu. Potom jsem začal přecházet pomalu na normální stravu.
Možná že se to někomu nebude líbit. Ale já od operace, co jsem přešel na normální stravu nedržím žádnou dietu a i tak hubnu hodně. Mám dole 23 kg a jsem šťastný jako blecha. Já si totiž myslím že pokud by jsem začal ihned jíst dietně a potom by se mi váha zastavila a šla pomalu nahoru, tak už to dietami nezachráním, protože to tělo si prostě na nové zvykne dosti rychle.
Takhle až přestanou kila jít dolů a půjdou pomalu nahoru, tak můžu začít dietovat a potom si myslím že to bude mít ten správný efekt.
Jinak po operaci budeš doma asi tak měsíc, pokud máš hodně namáhavou práci tak i klidně dva. Záleží jakou vykonáváš práci.
Přeji ti hodně úspěchů do nového života a ten nejlepší start

Aby vše bylo bez komplikací a jen a jen perfektní