fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 říj 2025 16:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3258, 3259, 3260, 3261, 3262, 3263, 3264 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 11:01 

Hrošáku držím palečky,ať Ti to zítra už 100% vyjde!!!
Človíček-snad to vyjde a konečně se s někým potkám :-D Každopádně se budu těšit :-D

Tubu 3.2.2015 Ostrava-Vítkovice, Mudr. Holéczy

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 11:48 

Helenka píše:
Dobrý den hubeňouři! Já jsem ještě hodně velká baculka, ale už jsem 14 po operaci a pomaličku se přibližuji k normální váze. Snažila jsem se upravit si podpis. Může mi někdo poradit, kde najdu metřík a jak ho přidám do podpisu???

Helenko zdravím 18.2.me ceka tubu take ve FN Poruba prosim mohla by jste mi napsat jak to probihalo a krery pan doktor vas operoval. Dekuji moc zacinam mit trochu strach:-)

34Let
1Manžel
3Děti
sleev resekce 20.2.2015 FN O Poruba
1Pes
2Kočky

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 11:52 

Metřík jsem zvládla přesně dle popisu, je sqělý. Teď už mne čeká jen shodit asi 30 kg - ale to už bude brnkačka :P

10.11.2014 /123kg/konzultace MUDr Ostruszka FN O-Poruba, TUBU 23.1.2015
2.3.2015 oslabená imunita-streptokok-růže-dodnes díra v noze

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 12:10 

Helenko gratuluji k operaci!! :)
Hrošáku Držím palce ať ti opka výjde!! :)

No jinak mě teď váha týden stála mrška, ale konečně se rozjela a k dnešním narozeninám jsem si nadělila - 30 kg.. už jsem myslela že se nedočkám :)) Ještě 2 kg a jsem za polovinou metříku..:) já mám takovou radost že jsem se odhodlala na tu operaci jít !! :D :D

24 let,175cm, syn(3roky)
Předoperační- 21.10.2014-ZVLÁDNUTO
Gastro- 27.10.2014- ZVLÁDNUTO
Termín TUBU- 30.10.2014-Mostiště Mudr. Šimoník ZVLÁDNUTO
Trmín Abdo- 29.11.2016

30.12.2014 -20kg
30.01.2015 -28kg
28.02.2015 -33kg
31.03.2015 -40kg
25.05.2015 -50kg
23.07.2015 -63kg...Mětřík dokončen :-) Ale jedeme dál...:-)
08.11.2015 -80kg

http://amina17.rajce.idnes.cz/ -heslo ráda pošlu do sz :)

... A hurá k lepšímu životu..:)

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 12:25 

Dudlíku!
Hlavně se nestresuj! Samozřejmě to je velký zásah do organismu, ale tělíčko si poradí. Mě dělal MUDr Ostruszka. Říkala jsem si, všechno dobře dopadne, jestli mě budou na sál odvážet z pokoje s lichým číslem. Stalo se - před operací mne položili na 5. Rozhlédla jsem se. Na zdi byl medvídek Pú. Najednou mi štěstím vyhrkly slzičky. To je přece postel, na které ležel před pěti lety můj vnouček s komplikovanou zlomeninou ruky. Měla jsem strašnou radost, brala to za dobré znamení a na sál jsem odjížděla úplně klidná. Po probuzení strašně suché rty - sestra ti na JIP dá vodu v kelímku a speci tyčinku a budeš si je jen potírat. Na JIP stejně pořád pospáváš, občas mísa na čurání. Cpou tě opiáty, takže nic nevíš, nic tě nebolí. Na druhý den na pokoj, už můžeš vstát a jít sama na záchod. Je to úleva, protože hned tě zase přikurtujou k infuzi - zdálo se mi, že jsem napojená v jednom kuse a dostala jsem jich za čtyři dny asi dvacet. Nutí tě pít čaj - absolutně nešlo. Po jednom hltu tlak v břiše. Měla jsem vypít celou skleničku, vypila jsem asi čtvrt. Třetí den vytáhli drén. Nastalo tak krásné uvolnění, že už šlo pít. Už jsem vypila za den asi 2 skleničky. Ránu, kde byl drén, jsem cítila, byl to takový škaredý vystouplý hrbol, když jsem vstávala a chodila, držela jsem si ho. Čtvrtý den už jsem vypila jejich normu - celou termosku a dostala misku bujonu. Protože jsem měla ze strachu před operací vyskočený už tak vyšší tlak (200/120), stále mě přeměřovali a upravovali tabletami. Pátý den konečně bez infuze, ráno jogurt, v poledne a večer polévka řiďulka. Rána trochu bolela, ale od bolesti už jsem si nic píchat nenechala. Špatně jsem spala, zpočátku kvůli té napíchnuté kapačce a potom - ty matrace jsou v nepromokavé folii a to cítíš a taky jsem nemohla spát na bříšku. Šestý den slíbili pustit domů. Sestra ještě naposled měřila tlak 190/100 - ale řekla, že by mě asi nepustili, ale že to tam ani nenapíše, když jsem jí řekla, že to je tím prostředím a že doma tlak okamžitě klesne. A jelo se domů! Tlak klesl. Osmý den jsem šla na kontrolu k obvoďákovi a měla tlak 120/70 - doktor nevěřil. Dnes po 14 dnech se cítím sqěle, rána bolí už jen maličko, nemohu se ohýbat, nezavážu si tkaničky, ale zahradník mi pomůže :D. Už spím na bříšku. Každý den chodím na půl hodiny na malou procházku. Jím všechno mixované, ale nic extra. Uvaříme vývar, rýži. Já si do hrnečku naberu naběračku polévky, vyberu kousek mrkve, přidám lžíci rýže a rozmixuju tyčovým mixérem. Včera miláček dělal šišky z mletého masa a moc to vonělo - měla jsem strašnou chuť, tak jsem jednu hodila s trochou brambor do hrnku, zamixovala a pochutnala si :P

Naposledy upravil Annax dne 07 úno 2015 13:48, celkově upraveno 1
odstraněna citace

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 12:45 

Helenka moc děkuji ani nevíš jakou jsi mi udělala radost a takhle mi to popsala. Také me má operovat doktor Ostruzska.

Takže jeden den na Jip ... no a dren 3 dny .... no s Tim tlakem bojují také a proto trochu obavy, ale ted už se nebudu stresovat jak jsi mi to napsala.

6.15h mam jít na příjem a doufám ,že budu prvni na řadě :D

Jo a sestřičky byly na tebe hodne......

34Let
1Manžel
3Děti
1Pes
2Kočky

Naposledy upravil Annax dne 07 úno 2015 13:47, celkově upraveno 1
odstraněna citace

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 13:03 

Dudlíku,
všichni jsou tam zlatí. Pořád tě kontrolují, ptají se, pomáhají. Jen na pokoji jsem se cítila trochu nesvá, byly tam dvě onko operace a asi nevěděly, že mám dobrovolnou opku sleev a pobuřovaly se nad tím (obě hubené na kost), jak si to může nechat baba udělat, že zhubnout se dá vůlí a kdyby ty tlusté tak nežraly.....Nechtě jsem musela zalhat, že jsem měla ztenčenou žaludeční stěnu a že mi ji seštepovali, aby předešli budoucím komplikacím. Uvěřily. A to samé říkám všem svým známým. A jsem ráda, že jsem na to šla, těm hubeným se to mluví, ať nežereme......teď už opravdu nežeru a začínají být vidět výsledky. Ničeho se neboj, na nic špatného nemysli. Dělají tam takovou operaci 1-2x denně, mají zkušenosti, jsou odborníci na svém místě. Budeš v dobrých rukách. První týden vydržíš ten horší stav. Ber to jako porod. Ženská trpí, trpí....porodí a je to nádherný pocit. Tady přesně tak. Mé pocity už 2 týdny po opce jsou úžasné a teď vím, že za rok mě nikdo nepozná a budou se divit, jak jsem dokázala tak krásně shodit - a na to se těším. Až zas budu jako normální ženská a ne supící zpocený sud sádla :oops:

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 13:45 

Helenko
Vítej mezi námi a přeji hladkou rekonvalescenci, ať kila letí dolů :!:
Ráda bych Tě poprosila, aby svůj popis pobytu v nemocnici vložila i sem viewforum.php?f=19
je to vlákno pro tyto popisy, máš to moc pěkně napsané, byla by škoda, kdyby se to ztratilo a zde v kavárně se to brzy překryje dalšími příspěvky.

Amina
Blahopřeji, jsi šikulka!
A teď jsem si všimla, že máš dnes narozeniny :)
Tak to sis nadělila pěkný dárek :lol:

Hrošák
Tak ať to zítra klapne!!!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 15:10 

Helenko,
hubenym se to povídá ať tlusti nezerou a ze je to o vůli. V práci a v okolí jsem to také neřekla předem by mě odsoudili staci ,když poslouchám kecy ted ,že jsem tlusta a az budu hubenější určíte vymysli, že jsem nemocna :D Jsem moc ráda, že jsou v nemocnici hodni.
Mas pravdu je to asi jak s Tim porodem pak je člověk rád, že do toho sel i za cenu nejake bolesti.

Mě se nedaří tady vložit metrik,ale budu to zkoušet :D

Píses moc hezky o všem a me to ted hodně potěšilo, že jsi spokojena.

34Let
1Manžel
3Děti
1Pes
2Kočky

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 17:46 

Amina....četla jsem si tu,že dneska máš narozeniny,tak ti přeji vše nejlepší a pěkně si to doma oslav
Helenko....ono se ti nedivím,že nikomu neříkáš na jaké jsi byla opce,já to taky skoro nikdy nikomu neřekla jen svému příteli tomu jsem musela,bo mě vozil na OB kliniku a ted do toho Jablonce,oni to lidi těžko chápou a myslí si ,že stačí se nepřežírat a půjde to také,ale oni třeba nikdy nebyli na našem místě tak ani neví jaký to je...
Ted opravdu jak chodím do té školy a vidím tam holky co jsou o víc než 20let mladší než jsem já a vypadají tak na 150kg ,tak je mi jich i líto,zvlášt té jedné,vždycky když jdem v poledne ven někdo na gigárko někdo jen tak se proluftovat,tak vždycky slyším jak se o ní holky a kluci baví,jak se jí posmívají,oni si nedokáží ani představit jak asi jí může být,tak třeba je v klidu a je spokojená s tím jak vypadá,nebo naopak je neštástná,kolikrát nad tím přemýšlím,ale bojím se jí oslovit,aby mi neřekla co jako je mi do toho,poradila bych jí tak ráda,kam se obrátit aby měla taky šanci se toho zbavit,když pak slyšíte jak kluci si dělají srandu jaký to musí být s tou hrošicí asi v posteli a jak vjedou mezi její obří stehna atd....fakt mě to štve,jestli taky o mě takhle mluvili když jsem sama nemohla pomalu dejchat a měla jsem tenkrát 135kg....je to fakt těžký,takhle někomu chtít pomoct a nebát se že mu ten oslovený akorád vynadá....ale víte jak by mě potěšilo,kdyby ta holka ukázala třeba se vrátit do školy po letních prázdninách a měla by kila pryč a ostatním by vytřela zrak hlavně těm posměváčkům,ale hlavně by to udělala pro sebe....

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 17:48 

Dudlík...taky si mysleli ,že jsem nemocná,když po první plikaci jsem dostala kila dolů,dřív si mysleli že jsem těhotná a pak že jsem nemocná :D

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 17:50 

Holky, taky se s tím nikde nechlubím, každý by to nevzal.......taky jsem byla jakoby na jiné opce''.... :wink:

Hrošák: moc držím pěstičky, neboj bude to v poho!!!!!!!!!!!!!!!!

49 let,178 cm
R-Y bypass 30.1.2015 primář Vraný

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 17:57 

Kytičko...dneska jsem se musela smát ,byli jsme na ledě na našem rybníce,konečně to tu zamrzlo,drželo to přiměřeně...docela se nás tam dneska sešlo dost,půlka vesnice,no půlka to asi přeháním,ale tak pár se nás tam sešlo,někdo na bruslích a někdo jen na botách jako já,bo nevím kde je po těch letecch na půdě mám,tak jsem jen fandila při jejich hokeji...jeden kamarád mi říká,ty se bojíš přejít rybník ILONO,já říkám no trošku to ještě praská,není tu hloubka,ale nechci se namočit,bylo by to studený :D kdyby se to zrovna podemnou propadlo....a on mi říká,vždyt ses zhubla tak se bát nemusíš :D tak mě jako potěšil....ale stejně jsem měla bobky to přejít na druhou stranu....a jak jsem ted trochu zase přibrala,tak jsem se bála,že udělám gloglo mezi kapry pod vodu..... :D

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 17:58 

Hrošáčku..budu na tebe taky myslet at ti to už ted vyjde.... :wink:

PříspěvekNapsal: 07 úno 2015 18:52 

Hrošačku:ať to jde jako po masle!budu držet palce:-)...
Všechny nové vítam,a všem po opce tleskam
Čtvrtek 12.2 jdu k psychologovi za týden sono a Gastro!doufám ze nebudou žádné prekvapka...
Přejí hezký večer.

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3258, 3259, 3260, 3261, 3262, 3263, 3264 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina