Milí beňouři! Ležím na "kafilerce" oficiálně septický pokoj, kam odkládají hnisající pacienty. Taky proto, že to mám kombinované s růží - no já vždy něco extra. Už dva měsíce tu leží cukrovkářka, které dnes brali druhý prst na noze a teď zrovna má nějaký diabetický šok, běhají kolem ní, má zimnici, měřili tlak, naměřili 11,8 cukr a už s ní něco dělají. Mimochodem jí léčili i larvičkami. Je jí 62, ale vypadá o hodně starší než já a i víc zbědovaná. Ta hnisající noha dost smrdí a já to dost cítím, protože ležím u zdi a ona do rohu, takže tu její nohu mám co nejblíže k nosu. Ona za to nemůže-ale do pihele, proč musím trpět já???
Ale to vám povím, to vše je slabý čajíček!!! Od včera tu máme novou hnilobu. Paní asi 50 let, 180kg, na obou nohách sloní nohy/to je otékání nohou kvůli nedostatečné průchodnosti žil/, na obou nohách má hnisající bércové vředy a z těch noh to normálně teče cůrkem, pořád pod ní převlékají, ale dovedeš si představit ten hnilobný pach. Jak je tlustá, tak má stehna samý fald a mezi těmi faldy krvavé opruzeniny, to samé pod břichem a pod prsama. Vykládala, že ji ty bércové vředy trápí už 13 let, že je tu pravidelným pacientem, že na jedné půlce měla taky ten bercák velikosti fotbalového míče, ale to se zahojilo a zůstala jen podlouhlá jizva, tak má tři půlky prdele. Má 200kg syna, který je údajně měsíc po tubu v Porubě a za ten měsíc už shodil 20kg. Naše pacientka na tubu nemůže, má žaludeční vředy.
Takže proti těm dvěma jsem lehoučký pacient. Dnes doktor zavelel, že mám přijít na převaz, ale já myslela, že tam nedojdu. A doktor na mne: "Jen rehabilitujte, za chvíli vás propustíme, chcete jít přece domů?" Pak sundal všechno krytí z nohy a že se mám podívat na tu nohu. Řekla, jsem, že děkuji, nechci. Ale on povídá: "Jen se podívejte, jak všechen otok opadl a jakou máte krásnou nožku!" Tak to teda je pravda. Nožka se opticky (protože je natřená hnědým jodem a tmavá zeštihluje) zdála ještě tenčí než ta zdravá. Mám v noze díru asi 3x4cm, tu vydesinfikovali (to štípalo jak čert) a už se jen čeká, až se trochu zacelí, aby mě propustili. No, docela dobrá zpráva. ATB můžu brát i doma. Tak doufám, že se brzy ozvu už z domácího PC!!!
_________________ 61 let/ CSS=celkem spokojená seniorka ve šťastném vztahu, děti /40,38,37, pět vnoučat /13,11,8,8,5 10.11.2014 /123kg/konzultace MUDr Ostruszka FN O-Poruba, TUBU 23.1.2015 2.3.2015 oslabená imunita-streptokok-růže-dodnes díra v noze
|