paratko1,
nevěš hlavu. Spousta z nás musela na operaci čekat, nebo si jí vybojovat. Vím, že chceš začít už teď, ale půl až třičtvrtě roku čekání není zase tak nebovyklé... Navíc máš dost času si ujasnit, že tu operaci opravdu chceš, že ti tohle řešení vyhovuje...
Máš zjevně dvě možnosti :
1)
Ve spolupráci s nutriční se ti začne dařit a shodíš sama. Vím, že tomu moc nevěříš, hodně z nás si prošlo různými dietami a nic z toho, ale zkus to... kdyby to šlo bez operace, tak super ne?

(Já vím, že to není tak lehké, ale právě proto, že máš nižší BMI, tak se ti to třeba povede)
2)
A když se to nepovede, tak ti pan doktor tu operaci přislíbil, takže dostaneš to, co chceš...
Jediné, co je na tom hloupé, je, že musíš x měsíců ještě vydržet... já na operaci čekala 5, bylo to pro mně hodně náročné, takže vím, že lehké to není... Ale má to své výhody... Operace není sranda, je to přeci jen zákrok do těla a já si to během těch měsíců srovnala v hlavě tak, že mi bylo jasné, že jinudy cesta nevede, přesvědčila jsem nutriční i psycholožku a na operaci sjem šla s tím, že je to správné rozhodnutí...
Měli jsme v nemocnici paní, která si jistá nebyla a měla z toho pak zbytečný stres, protože neustále litovala, že to podstoupila...
Věř mi, že když si to takhle budeš muset "vybojovat", půjde se ti pod kudlu mnohem lehčeji a budeš si tý operace vážit... a pak myslím mnohem lépe zvládneš pooperační režim a všechno... Tak to neber jako ránu do zad, ale něco, co ti pomůže a na co se vyplatí si počkat

A choď mezi nás dál, aspoň nasaješ dostatek informací a budeš vybavená... je to motivační, koukat na ostatní, jak postupně posouvají metříky

Máš dost času si prostudovat různé typy operací, naplánovat si co a jak budeš dělat a tak... nemusíš to hltat za pochodu a vyvaruješ se tím zbytečných chyb

Tak nevěš hlavu a věř, že se dočkáš

29 let,178 cm, skvělý partner, střelený pes
201516.03.-obezita III.stupně-max
135,5,BMI-42,8 06.05.-plikace,OB klinika,
129,BMI-40,710.05.-obezita II.stupně,
126,BMI-39,828.07.-obezita I.stupně,
110,BMI-34.716.09.-
POLOVINA,
104,BMI-32,808.11.-
DVOUCIFERNÁ,
99,3,BMI-31,310.12.-nadváha,
94,4,BMI-29,8