Caute spolubojovnici

Bola som odporucena sem na vykecanie sa...tak idem na to...

Planovana operacia 11.11. Plikacia, Breclavska nemocnica, Mudr. Cierny
Moje BMI je 37...z pohladu bariatrickej chirurgie, ziadna katastrofa...z pohladu 33 rocnej zeny, manzelky, matky, trpiacej obezitou 16 rokov... Cista katastrofa...
Moje rozhodnutie podstupit operaciu trvalo plus minus 5 rokov. Predchadzalo mu nespocetne mnozstvo komercnych sposobov chudnutia s vacsim ci mensim uspechom, v konecnom dosledku rovnakym vysledkom, kratkodobym schudnutim a spatnym pribratim pociatocnej vahy plus bonusom navyse, nejake to kilo, dve, tri...pat naviac.
Po druhom porode, komplikaciam v tehotenstve ako vysoky tlak plus cukrovka (kazda navsteva doktora, nepatrna primomienka k mojej vahe, nezodpovednosti mna samej, atd.) som sa rozhodla ze musim svoj stav riesit, hned ako to bude mozne. Som nesmierne vdacna za druhe zdrave dieta privedene na svet prirodzenou cestou bez komplikacii. Kazdopadne moja nadvaha sa nezmenila ani novym sposobom zivota, novym cloviecikom v nasej rodine. Takze moje rozhodnutie bolo jednoznacne, vysnivana operacia a zaroven pre mna jediny definitivny sposob riesenia mojej obezity.
Manzel sa k tomu staval zo zaciatku velmi negative. Nechcel o operacii ani pocut. Ked som pravidelne spamovala jeho mail s odkazmi na rozne clanky a odkazi ohladom bariatrickej chirurgie a predcitavala mu clanky vramci milostnej predohry...jednoducho sa s tym zmieril a isiel so mnou na uvodnu predoperacnu konzultaciu. Bohuzial zostal vonku pred ambulaciou kedze sa staral o nasu 10 mesacnu dceru, ale uz len ten pokrok ze isiel tam so mnou, mne zatial staci. Stale mi povie z casu na cas ze on ma chce "taku makkucku" ale ubezpecujem ho ze nikdy zo mna kost a koza nebude, hahaha
Precitala som si uz minimalne 60% prispevkov z tohto uzasne fora. Som velmi vdacna za kazdy prispevok a kazdu skusenost Ktoru sem napisete. Mne ako odhodladavujucej sa 5 rokov ist ci neist ste urcite v mnohom pomohli.
Budem vas tu urcite este zahrnat mnohymi otazkami...momentalne zijem len tou operaciu, odpocitavam dni do opky a dufam ze budem mat dovod si vytvorit aj svoj metrik a pravidelne vas informovat.
Topeniu zdar!