Vítkovice jsou v tom stravování po operaci výjimkou, ostatní nemocnice trvají na tekuté a pak kašovité stravě. On si žaludek sám řekne, co snese a co už ne. Já jsem doma asi spíš praktikovala tu kašovitou - jogurty, tvarohovo vajíčkové pomazánky nebo s přídavkem krabích tyčinek, polévky, rizoto, omáčky s těstovinami nebo rýží anebo bramborovou kaši. Pečivo: asi po dvou měsících křehký chléb, normální až později, dodnes sním půlku rohlíku nebo nějaké cereální housky, mám ráda toustový chléb, tmavý, je lehký a chutná mi i z toustovače k nějaké pomazánce. Pozor si musíš dávat na všechno, co má slupky a jadýrka. Byla jsem na operaci v lednu, tak jsem si dělala anebo chodila na zahuštěné polévky. S masem musím dodnes opatrně, to jsem tady už víckrát psala, ale pár soust měkkého masa s omáčkou nebo kaší sníst dokážu

Taky jsem, jestli to není příliš drsné tak napsat, blicí typ, jakmile dám sousto navíc, žaludek se mi odmění a vyhodí to ven. Dnes se to už stává málokdy, většinou, když pospíchám a nestačím si uvědomit, že už mám dost. Půl roku mi trvalo, než jsem se naučila jíst pomalu a radši i vyplivnout sousto z pusy, než ho spolknout, abych se vyhnula následujícím nepříjemnostem. Taky je velmi důležité dodržovat odstup v pití po jídle, zbytečně by sis roztahovala žaludek. Ale to jsou věci, které se tady dají načíst, historie je tu bohatá na příběhy i zkušenosti. Přeji ti úspěšné odoperování a hladkou rekonvalescenci, leden tu je za chvíli, tak hodně štěstí.

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně