fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 20 zář 2025 21:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405, 3406 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 14:52 

Ahoj mija
Jsem 7 týdnu po býpasu,ale prujem nemám jen když si dam něco tučného...pravdou je,že na kontrole se na to ptali.
Je jasny že je to individualní a doufám že ti někdo zkušenější poradí.

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 15:03 

Ahojeve
Když jsem se před lety se rozhodovala-plikace mně lakala jako nejmenší zátěž pro tělo,ale životní situace byla složita a plinul čas...a já jsem hledala info a nadchlo mně tubu(odstraní nebo omezi hormon hladu...)ale šel čás a přidali se zdravotní komplikace-bolest kloubů a vysoký tlak...a po poradě s doktorem a vzhledem k vaze 118 kg byl doporučen k moji radosti býpass...Ale je pravdou že jsou jedinci které s každym jednotlivým druhem operace,zhodili neuvěřitelný kila,a taky obraceně které nemaji vysledky ohromujici....
Tak asi tak...

22.1 Jablonec-pr.Vráný..
12.2psycholog-zvládnuto

2.09,2015 bypass (RYGB) operovala MUDr.Šimečková

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 15:23 

Dakujem Oliva za tvoju reakciu a zelam uspesne chudnutie.

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 18:54 

eve píše:
Ahojte, opat sa vam ozyvam po dlhsom case. Opat mam velku dilemu. Mam naplanovanu operaciu na 10.11. V Breclave. Mam ist na plikaciu zaludku, cim viac nad tym uvazujem tym menej som si ista ci som zvolila vhodny druh operacie. Neviem si predstavit co sa bude diat s tou vnorenou castou zaludku po 10-15 rokoch. Bude nefunkcna no napriek tomu ten kus zaludku v organiizme bude. Preto som vazne zacala uvazovat nad tubu. Konzultujem to s panom doktorom. Aky mate na to nazor vy? Ti co mate spravenu plikaciu, preco ste sa rozhodli pre tento druh operacie a preco nie pre tubulizaciu, teda odstranenie? Dakujem velmi pekne za kazdu reakciu, velmi mi pomozete.

Ahoj, jsem od února po plikaci, mám dole 23kg. Ptala jsem se na vše možné, bylo mi "mimo kameru" řečeno, že plikaci ve většině případů rozpustí časem kyseliny žaludeční. Asi tak po třech letech je znát mizení stehů a vše se vrací do původního stavu. Právě proto jsem chtěla plikaci!Navede mě na zdravý způsob stravování, a pak může klidně zmizet. Někomu zůstane, neboj, nic se neděje ani po deseti letech, je to ověřené. U nás se provádí téměř 15let, v cizině déle. Ale rozhodnutí je na tobě. Já jsem spokojená.:-))) Jindřiška

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 18:54 

eve píše:
Ahojte, opat sa vam ozyvam po dlhsom case. Opat mam velku dilemu. Mam naplanovanu operaciu na 10.11. V Breclave. Mam ist na plikaciu zaludku, cim viac nad tym uvazujem tym menej som si ista ci som zvolila vhodny druh operacie. Neviem si predstavit co sa bude diat s tou vnorenou castou zaludku po 10-15 rokoch. Bude nefunkcna no napriek tomu ten kus zaludku v organiizme bude. Preto som vazne zacala uvazovat nad tubu. Konzultujem to s panom doktorom. Aky mate na to nazor vy? Ti co mate spravenu plikaciu, preco ste sa rozhodli pre tento druh operacie a preco nie pre tubulizaciu, teda odstranenie? Dakujem velmi pekne za kazdu reakciu, velmi mi pomozete.

Ahoj, jsem od února po plikaci, mám dole 23kg. Ptala jsem se na vše možné, bylo mi "mimo kameru" řečeno, že plikaci ve většině případů rozpustí časem kyseliny žaludeční. Asi tak po třech letech je znát mizení stehů a vše se vrací do původního stavu. Právě proto jsem chtěla plikaci!Navede mě na zdravý způsob stravování, a pak může klidně zmizet. Někomu zůstane, neboj, nic se neděje ani po deseti letech, je to ověřené. U nás se provádí téměř 15let, v cizině déle. Ale rozhodnutí je na tobě. Já jsem spokojená.:-))) Jindřiška

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 19:13 

Salsabil
Dakujem ti velmi pekne za tvoju odpoved. Taketo nieco pocujem prvy krat. Ze stehy sa vdaka zaludocnym kyselinam rozpustaju po case. Zaujimava poznamka. Ale logicky mi pride nemozne ze ta cast zaludka co bola zanorena a teda nefunkcna sa stane opat funkcnou po rozpusteni stehov, teda po Cca. 3 rokoch. Ved to zanorene tkanivo atrofuje a casom sa stava uplne nefunkcnym. Teda aj ked sa zaludok dostane do povodneho stavu, neviem si predstavit ako moze fungovat ta predtym zanorena cast. Sluzi teda len ako nefunkcny obal a teda je to "mrtve maso" v organizme?

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 19:17 

Salsabil
A Gratulujem k tvojmu ubytku, krasa. A moj predosli prispevok neber ako odporovanie. Len hladam odpoved na moje otazky. A logicke vysvetlenie a vase skusenosti ako to vlastne funguje. Som pred tazkym rozhodnutim ako bol kazdy z vas kto operaciu absolvoval a preto nechcem nic podcenit.
Dakujem.

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015 20:15 

Inac trosku mimo temu ale chcela by som takto verejne pochvalit a zaroven podakovat dr. Ciernemu z Breclavy. Dnes si so mnou cely den vypisuje a vysvetluje mi vsetky moznosti a odpoveda na vsetky moje neutichajuce otazky. Zlatu trpezlivost ma so mnou... :) a som mu za to velmi vdacna...

PříspěvekNapsal: 21 říj 2015 10:27 

eve: Já bych plikaci nevolila. Zaprvé se s ní nehubne tak dobře jako s tubu, zadruhé se při plikaci neodstranuje tzv. hormon hladu, a zatřetí nemám důvěru k "něčemu srolovanému" v tělě. Oni sice tvrdí, že mezi stehy a zahyby se jídlo nemůže dostat ale... Za mě prostě ne.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 21 říj 2015 11:36 

LF dakujem velmi pekne za nazor.

PříspěvekNapsal: 22 říj 2015 08:13 

Lidičky nevíte někdo něco nového o Anitram -Martince z Ostravy :?:
Byla na posledním Ostravském srazu a na operaci šla 6.10 na Fifejdy. Od té doby se neozvala - snad dopadlo vše dobře ?

Přeji všem pěkný den
Dagmar

PříspěvekNapsal: 22 říj 2015 11:54 

mija, já mám SADI-P- duodenal bypass+ plikaci a stolici mám normální

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 22 říj 2015 12:05 

Ahoj eve, zarolovaná část žaludku je stále funkční, tím zarolováním se zmenší objem žaludku, kus žaludku ti zůstane v těle i po tubulizaci a i bypasse. Plikaci ted šijí až na některé soukromé kliniky nevstřebatelnými nitěmi. Taky záleží, kolik kil potřebuješ shodit. Já potřebuju shodit alespoň 70 kg, mám plikaci a k tomu duodenal bypass, jsem 5 měsíců po operaci, plikace zatím funguje dokonale. Jen do plikace bych nešla kvůli veliké nadváze, ale že mi k tomu v Jablonci udělali i ten SADi, tak je to v cajku, rychleji hubnu. Je zbytečné se dívat na plikaci skrz prsty. Tuto metodu poškodila jistá pražská soukromá klinika, která jede hlavně na prachy, ne na pomoc, ale i tam už snad dostali rozum a šijí pevnými nitěmi. Plikace je vratná max do 6 týdnů od operace, pak ty zarolované stěny srostou, tudíž se mezi ně nic nedostane. Toto je info od chirurga, co se bariatii věnuje 20 let.

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 22 říj 2015 12:44 

eve píše:
Salsabil
Dakujem ti velmi pekne za tvoju odpoved. Taketo nieco pocujem prvy krat. Ze stehy sa vdaka zaludocnym kyselinam rozpustaju po case. Zaujimava poznamka. Ale logicky mi pride nemozne ze ta cast zaludka co bola zanorena a teda nefunkcna sa stane opat funkcnou po rozpusteni stehov, teda po Cca. 3 rokoch. Ved to zanorene tkanivo atrofuje a casom sa stava uplne nefunkcnym. Teda aj ked sa zaludok dostane do povodneho stavu, neviem si predstavit ako moze fungovat ta predtym zanorena cast. Sluzi teda len ako nefunkcny obal a teda je to "mrtve maso" v organizme?

Já jsem se ptala, jestli je omezená absorpce žaludku po tom zašití, kvůli lékům a prý není. Takže myslím, že zanořená část nemá vliv na trávení, může to být prostě jen svalovina, co vylučuje nějaké hormony, já nemám chuť na sladké a hlad jen zcela výjimečně, když zapomenu jíst a zjistím, že už před hodinou byl čas oběda.:-))) Paní primářka řekla, že zašili prrávě tu sladkou část, proto ty chutě nemám. Ale jsem laik, taky nevím, co to udělá. Jelikož je mi 58let, šla jsem do toho kvůli hybnosti, abych mohla pracovat dokud nepřijde důchod. Kvůli soběstačnosti i s vědomím, že jestli zaklepu brkama, užila jsem si života ažaž. :-))) Neřeším, co bude, to se ukáže. Držím palečky, rozhodnutí je na tobě.Jindra Jo a nakonec mi všechny léky vysadili, brala jsem na vysoký tlak, ten odešel s kily... :-)))

PříspěvekNapsal: 22 říj 2015 14:14 

Ellvi děkuji, já ho mám také v Jablonci ,průjem mám pořád někdy jdu i 15 krát ,vím že je to hodně ovlivněné jídlem, ale já beham i tak normálně 3-5 krát.primář říkal ,že bych ho mít neměla, ale sám neví, uvidim na další kontrole.

10.3.14 vyndání bandu Jablonec n/Nisou primář Vranný
29.5.14 plikace + gastrický baypa Y (operace při 138 kg,nyní 70 kg,výška 172 cm)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405, 3406 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina