Ahoj vsem, dostavam se sem az ted, mam toho moc:-) Pokusim se jeste na neco reagovat a nepoplest nicky, ale je toho dost, tak pripadne kiksy omluvte:-)
Martina: asi jsi to spatne pochopila(nebo ja tak nesrozumitelne napsala)-jsem budouci ucitelka, jeste studuju, ale jelikoz delam odmala nemcinu a hudbu, tak z obojiho mam par papiru, jakousi kvalifikaci, a tyhle veci ucim uz nekdy od 20ti ( a do toho jsem zacla delat skolu, abych na to mela jo stempl;-) U operace jsem nepsala, ze ji v zadnem pripade nechci, pouze, ze si nejsem stoprocentne jista tim, zdali do toho mam jit. Psala jsem, ze stoprocentne nechci jen bandaz, v tom mam jasno od pocatku.
katka04: na operaci bych sla z toho duvodu, abych tim, ze zhubnu, odstranila sve zdravotni obtize. na 2. stranu ty obtize nejsou tak zivot ohrozujici, ze si rikam, zdali prave kvuli tomu riskovat tak velkou vec, jako je tahle operace. Ale vim, ze treba 30 kilo shodit a udrzet si to, nezvladnu, takze jine vychodisko pro me asi neni.
lolinka: diky za nazor, vim velmi dobre, co tim chces rict a v podstate vystihujes mou nejistotu = ja nemam jistotu, ze se mi tim zhubnutim ulevi od zdravotnich potizi, a z jineho duvodu hubnout "nechci", proto vaham, zdali podstoupit to riziko takoveto operace.
pro vsechny: provokace urcite nejsem. To si opravdu myslite, ze by se tu nekdo takhle "obnazoval", hodil sem lik na fotky a podobne? Chci jen nacerpat informace, slyset nazory pozitivni i negatvni. Tohle forum procitam pul roku, na dame resim to same, co tady,ale asi tak 14 dni. Pisete, ze spousta z vas si nebyla jista, mela strach a podobne. Jenze zrejme to tu nikdo neventiloval, nebo jste je taky tak sepsuly, kdyz daly najevo svuj strach a obavy a nejistotu pred necim?:-)
Tak, a ted k tomu nejdulezitejsimu - psycholog dopadl ok, byla jsem tam hodinu. Cely zivot se ridim heslem, ze vzdycky je nejlepsi rikat pravdu - ridila jsem se tim i ted. Doktor spoustu veci poznal, odhadl. Citi zivost, energii, na 2. stranu unavu a vycerpani ze zminenych vleklejsich zdravotich obtizi. Nema duvod me nepustit, jen ma pocit, ze jsem na sebe az moc prisna, davam si vysoke cile. Mam v sobe prevazujici muzskou stranku mysleni (coz vim davno:-)), a malo se rozmazluju. Nemela bych mit potize s dodrzovanim urciteho rezimu, ale prirozene mam strach z neznameho.
A pujdeme na rande. (vtip, holky!!!;-)
Celkovy zaver: Pristi tyden mam kolecko. Pokud vse dobre dopadne, dostanu termin, ktery bude, predpokladam, za par tydnu pote. Do te doby budu mit jeste cas vse promyslet. Couvnout mohu vzdycky - ve smyslu, ze je to moje telo, takze stejne tak, kdyz se rozhodnu, ze si s nim neco necham delat, se muzu rozhodnout i pro to, ze si s nim nic delat nenecham:-)
Uff, jsem vypismenkovana, preju dobrou noc a jak budu moci, zase se stavim:-)
Doufam, ze jsem zase aspon trochu objasnila moje "trapeni"...

30 let, 159 cm, zasnoubená, bezdětná, 2 ovčáci a bezva rodina, 13/4/2011 plikace OB klinika