Alkac píše:
No kdo vlastně ví jak má bandáž fungovat? Pomalu sleduju, že co člověk, to jiný náhled. To je samozřejmě logické, ale horší je to, že i lékaři se prostě na názoru neshodnou. Jeden píše, že princip bandáže spočívá v tom, že pacient cítí nasycení již po prvních soustech. Když se ale já domáhám toho, aby mě to tak fungovalo, tak je mi zase mým lékařem vysvětlováno, že je to špatně, že jestliže už cítím nasycení, tak už se vlastně přejídám a zvětšuju tím horní žaludek. Pocit nasycení prý cítit nemám, protože podle něj je princip bandáže v tom, že po jídle (100ml) nemám cítit hlad, a to nejméně 2 hodiny. Pak si mám zase dát určenou porci.
Jsem z toho docela rozhozená, ale stále chci samozřejmě hubnout. Nyní mám kilo nahoře - můj metřík tedy momentálně kecá. Ale už plánuju, jak se do toho po svátcích a dovolené zase dám. Nebude to ale jednoduchý a bez práce. Bandáž mi opravdu pomáhá jen v tom, že nemám vlčí hlad. Jináč je to velké odříkání a sebezapření. Nesplnila prostě moje představy, ale i tak nelituju mého rozhodnutí. Nic prostě není zadarmo. Pa

Tvůj příspěvek mi čte myšlenky.

U mě je to přesně tak, prostě nic není zadarmo.. Každé kilčo je odříkání, a mám pocit, že někdy sním víc než bych měla. Ale na druhou stranu, mé stavy vlčího hladu jsou zažehnané, což se mi moc ulevilo! Nelituji, že jsem na bandáž šla. Teď o svátcích jsem trochu občas zřešila, ale díky kroužku, jen v malém množství. Takže z toho nemám depku, a bojuji dál.

Cítím se stejně líp, a začla jsem po dlouhé době zase cvičit, víc chodit a to je super pocit. Před kroužkem jsem byla jak vybitá baterka, ale čeká mě ještě hodně práce, abych byla opravdu nabitá! Fórum mě opravdu pomahá v mém dlouhém boji, takže moc díky všem! A držím všem palečky, aby jim v tom Novém roce kila šla dolů a byli vpohodě..

Hanča