fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 07 zář 2025 15:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531 ... 804  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 dub 2011 21:08 

micko pěkně a trefně napsáno, myslím, že se v tom mnohá poznáváme. každý občas ujede, ale mělo by to být jen občas, nebo se nám to vymstí a váha si nás přestane vážit. :lol:

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 dub 2011 22:48 

Romanko, ty jsi teda raketa Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 dub 2011 23:34 

Nazdárek kočky :D už sem skoro nechodím, respektive občas juknu, ale nekoukám do témat, tak nevím, co se tu řeší a tak. Jen odpovídám na SZ ponejvíc. Až dneska mi holky na srazu říkaly, že se Micka ptala po holkách, co sem chodily dřív, konkrétně i po mě. Díky Micko, že sis na mě vzpomněla :-) Tak jsem tu trošku něco pročetla v tématech.
Dříve jsem byla jedna z mála, co měla plikaci a chodily mi kvanta zpráv s otázkami na ní. Pak jsem si všimla, že už je tu víc a víc holek, co mají plikaci, tak jsem se už tolik nezapojovala, protože to nebylo už třeba a odpovídaly i jiný holky.
Co se týče toho, jak jsem na tom já - jsem teď 9 měsíců po operaci. Mám dole 22 kg a už tak dva měsíce mi to stojí a lítají mi nahoru a dolů dvě kila :-/ Vím, že to tu psalo spousta holek, že se jim to zastavilo a pak zas rozjelo. Ale zároveň taky říkám, že si myslím, že za to můžu také sama, že se to zastavilo. Do této doby jsem pro hubnutí mimo operace neudělala nic. Jako jím míň, to samozřejmě, zhruba třetinové porce toho, co před opkou, ale absolutně všechno a kdy chci. A v tom vidím problém. Toto jsem si uvědomila už dřív, jak se váha zastavila, ale sama sobě jsem si to opravdu přiznala asi před dvěma týdny, že musím už začít opravdu dávat pozor, abych nezačla přibírat. Že chci dál hubnout, takže musím omezit moje večerní chutě typu: brambůrky, čokoláda, kyselá okurka, sušenka, sýr... Sice to je všechno v množství pidi midi, ale je. Taky jsem poprvý od operace začala cvičit - chodím teď nově na Zumbu a asi tři týdny každý ráno cvičím protahovací cviky Pozdrav slunci. Věřím tomu, že když se budu trochu hýbat a pohlídám si svoje chutě, tak to zase půjde dolů.
Je jasný, že když se srovnám k "drakům" typu Věrka, kterým to letí dolů raketovým tempem, tak to působí, jako malý úbytek. Holky obdivuju a i jim v dobrém závidím ;-) Bohužel nepatřím k těm, kterým to pádí takhle pěkně dolů a jak samy píší (nebo alespoň dříve psaly, nevím jak je to teď), tak pro to ani nemusí nic udělat. Pro mě je úspěch i toto moje zhubnutí, protože bez operace bych ani tohle nedala nikdy dolů, nikdy se mi nepodařilo dát dolů víc než asi 8 kilo a to bylo jen jednou a při strašném odříkání.
A on možná když nad tím tak přemýšlím bude problém asi i v tom, že já jsem sama se sebou teď celkem spokojená. Nechci aby to vyznělo jako nějaký chvástání, ale mě je takhle teď fajn. Co jsem zhubla, tak mám už půl roku vysazené prášky na vysoký tlak, který jsem i ve svém nízkém věku měla. Koleno, které mě předtím bolelo po úrazu při každém trochu delším chození, mě teď nebolí vůbec a jsem celkově taková pružnější. Jako byla bych moc ráda, kdybych hubla dál, to určitě, ale už to vnitřně nechci tak moc, jako v době, kdy jsem šla na operaci.
Uf, tak mě už nic nějak nenapadá, co napsat :-)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 07:58 

Lucie.K ahoj Lucko, moc děkuji, že jsi tady taky napsala své zkušenosti a úspěchy a neúspěchy....
ty jsi byla jediná, která mi před opkou řekla, co mě čeká, co jsi prožila, jak to jde...moc ti za to děkuji... je škoda,že tu nepíši i i ostatní co jsou po plikaci více než půl roku.....zajímalo by mě , jak na tom jsou ....celkově....
budu ráda...když se opět ozveš a písneš...jak pokračuješ...je to myslím i motivace pro ostatní...
srovnávat se s Verčou...to je zbytečné...ale na ní je vidět, že ona ze začátku jede v těch správných kolejích....dodržuje intervaly, pije, občas i smlsne...ale jak sama říká, není na sladké ...že občas si dopřeje pidi zákusek...ale není na to ulítlá...její jsou pepánky.....a taky holka má pohyb...spousta lidíček tady v ní vidí vzor...ale nevnímají mezi řádky , co ona píše... že se musí dodržovat určitá disciplína.........pokud jsem vyrozuměla z toho , co za tu krátkou dobu o ní vím, je to aktivní osůbka...která asi moc neposedí na jednom místě....a proto i její spalování jede na plné obrátky....a s ubývajícími kilogramy je aktivnější a plná života..ale to pozorujeme na sobě i my, co úbytek nemáme tak velký....jsme pohyblivější..co se týká problémů s pohybovým ústrojím, mnohým přestaly, tlak se ustálil, aj. neduhy...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 08:05 

přeji všem hezký sluníčkový den.... a jdu se pochlubit.....váha opět mi ukázala o kilečko méně....jupíííí...
vidím ted, že opravdu disciplína se musí dodržovat, jím poctivě co 2-3 hod., záleží na tom jaké jídlo mám...po lehčím pocit hladu bývá po 2hod..... a když je to jídlo sytější...3hod. vydržím bez problému ani pocit hladu nemám..ale to si už dám další porci...pitný réžim se snažím taky dodržovat....není to ještě ono...ale lepším se....začala jsem i maličko cvičit...dle svých možností....co mi dýchací ústrojí dovolí.....a výsledky se dostavují....
opravdu nezáleží jaky druh operace máme...ale jak dodržujeme disciplínu, pravidelnost, pitný režím a pohyb....nemusí být vrcholový sport.... :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 09:39 

Lucinko ahoojj....čtu tvůj příspěveček.... tak jsem z toho po pravdě jelen :roll: chceš hubnout, ale zároveň jsi spokojená, večerní úlety na mlsotinkách, pravidelnost totálně v řiti, nehýbající se váha ..... ALE...jedno jsem z toho pochopila - VÍŠ, KDE DĚLÁŠ CHYBY A JSI SI TOHO VĚDOMA a toho si moc cením !! Tak teď už jen doufám, že pokud chceš ještě odhodit nějaké to kilčo, že najedeš do nějaké správné koleje a uvidíš, že se váha ještě pohne tím správným směrem, držím palečky :wink:

Další věc je ta, že píšeš, že pro hubnutí neděláme NIC - to máš pravdu, ale jen částečně - nedělám sice nic z pohybů, diety atd...ALE.... DODRŽUJI PRAVIDELNÉ INTERVALY MEZI JÍDLY A HODNĚ PIJI a to mi osobně pro mé hubnutí stačí, alespoň v tuto chvíli - po čase počítám s tím, že budu muset přejít třeba k dietnějším jídlům nebo pohybu (fůůjjj), takže bych byla nerada, aby to vyznělo tak, že člověka odoperují a tím bude hubnout - nemá každý štěstí jako já, že mu stačí k hubnutí PRAVIDELNOST, ale i ta je hodně důležitá, bez ní bych nebyla tam, kde jsem teď !! :wink:

Micko co to tady o sobě čtu :shock: :shock: :shock: Koukám, že toho o mě víš víc, než já sama :shock: :shock: :shock: Já a aktivní člověk?? :roll: kde prosím tě?? :roll: :lol: :lol: :lol:

Tak trošku upřesním mojí "aktivitu" - neaktivitu - necivíčm, nehýbu se nějak extra hodně, nemyslím už na hubnutí - to, že si občas vyjedu na kole (pomalé tempo, ne nějaké honění), vyjedu občas na inlinech (také pomalu bo neumím moc zatáčet a brzdit už vůbec ne !!) - a to ještě kousek jet, chvíli stát atd - prostě takové lážo plážo - žádné honění, nic takového se u mě neděje !! Mini zákuseček si také nedopřávám - když mám chuť na dortík, prostě si dám celou svojí porci, takže to je normální zákusek, když na to přijde.....nebo jiná sladkost - ale ty fakt nemusím, takže je nevyhledávám - většinou týden před menzes mě honí mlsná.... dále vylezu před barák (pár kroků), nasednu do auta a z bodu A dojedu do bodu B, tam udělám opět pár kroků (třeba do obchodu i do bytovky, které jsou u nás ve vsi jezdím autem, za martičkou :oops: ) nebo že si zasadím na zahrádce nějakou tu kytičku, běžné domácí práce atd atd...rozhodně NEPOVAŽUJI ZA NĚJAK PŘEHNANOU AKTIVITU !! Mé zaměstnání není zatím také ani trochu náročné - takže ani tam aktivita rozhodně není !!

A navíc - s TUBU se hubne RYCHLEJI, než s PLIKACÍ - takže tady není nějaké srovnávání toho, jak mi váha letí dolů na místě :wink:

The end..... :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Naposledy upravil verca dne 10 dub 2011 09:45, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 09:43 

Micka: Přede mnou na plikaci z holek co sem chodily, byla myslím jen Vanda a Malvi a o těch už dlouho nic nevím. Vím, že Malvi sem ještě pak psala, ale už si nepíšem SZ. Tak uvidíš, jestli se ti tu ještě někdo ozve ještě :wink: nebo jim napiš SZ, jestli si pamatuješ nicky, třeba sem holky chodí jen jako já, že mrknou jestli není SZ a nečtou témata.

Naposledy upravil Lucie K. dne 10 dub 2011 09:53, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 09:52 

No Věru, je to tak jak jsem napsala - chci hubnout, ale už ne tolik moc, jak jsem chěla předtím, víš? Proto jsem napsala, že jsem tak nějak spokojená a v tom to asi bude, že mě to tolik už nemotivuje hubnout, respektive pro to dělat něco extra. Ale jo, zároveň tím jak to stojí, tak se bojím hlavně toho, abych to nezačala zpátky nabírat, proto jsem začala cvičit a trochu se hlídat.
Jojo, přesně tak jsem to myslela - ne, že jako pro hubnutí neděláš nic, ale myslela jsem to v tom smyslu, že ti stačí "jen" pravidelnost. Vím, jak tu víc holek psalo, že dodržovaly pravidelnost, hodně pily, cvičily, jedly vesměs dietně a stejně stály na váze. Tak v poměru k tomu, jsem myslela, že pro to vlastně nemusíš nic dělat.
K tý pravidelnosti - jak myslíš konkrétně ty tu pravidelnost? Vím, že tu někdo psal, že si i šteluje budíka na mobilu, aby se najedl téměř na minutu stejně, nebyla jsi to ty? Až takhle to dodržuješ? Ono to zní srandovně, ale něco do sebe to má, věřím tomu. Už jsem o tom taky uvažovala, ale tím, jak jsem celej den v práci mezi dětma, tak to někdy nejde jíst úplně ve stejnou dobu. Ale myslím, že s odchylkou takový půl hodinky, bych to mohla zvládnout.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 10:10 

Luci tak to jsem ted já nebyla... možná Dejna ?? Ale to fakt nevím už.... Já si hodiny hlídám - dříve jsem jedla tak nějak přesně na minutu také, ale teď už ne - je to třeba s odchylkou 10-15minut :wink:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 10:18 

verca neříkej mi ,že sníš na posezení dortík 150-200g? to mi neval klíny do hlavy...a jak píšeš, pohyb máš...jezdíš na bruslích,kole, na zahrádce a jsi pořád někde v terénu...není nutné chodit každý den do posilovny nebo se vrtět na aerobicu..ale takový normální běžný pohyb...nesedíš 8hod. za stolem nebo více...ale hýbeš se....toto jsem měla na mysli a sama jsi mi to potvrdila....a taky jsi ještě mladá ženská...ono po 40tém věku se hubne hůře...to ti tady potvrdí určitě i jiné osůbky...
co se týká rozdílu tubu nebo plikace..co jsem vypozorovala , ani tubu u každého stejně nefunguje....jsou případy...že nehubnou tak rychle jako ty a naopak přibírají...ale je to v zásadě o dodržování určitých pravidel...jak to tu zdůraznuješ a souhlasím s tebou...pravidelnost, vyváženost stravy, a hlavně pitný réžim...dostatek tekutin ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 11:46 

Micko to přece NIKDE netvrdím - přece dorty váží i méně a nejsou to mini - vždy dodržuji svojí gramáž a to je důležité :wink:

o tom kole a bruslích atd - to je tak 2-3 do měsíce a někdy ani to ne, tohle prostě neberu jako aktivitu..... a budeš se asi hooodně divit, ale za tím stolem u PC teda sedím a někdy i více, než 8 hodin denně !!.... prostě si velím v našem podnikání sama sobě :wink: To, že si 2x denně odjedu autem pro děti do školy bo někam na nákupy, s fakturama, pro manžela, dojedu pro to nebo pro to, že mezi tím uvařím atd není pro mě nějak závratná aktivita teda...

Jooo, neříkám - až bude teplo, těším se na tenis, na koně, na delší projížďky na kole po stezce kolem řeky atd atd...ale to až jednou.... :wink:

Už mi to tady zavání trošku něčím jiným, než proč se o tom začalo psát - takže pro mě je to k tomuto poslední příspěvek.... vše, co jsem napsat chtěla, jsem již napsala :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 12:33 

verca a jeeeejda.... vidím...že dochází k nedorozumění ,.....Verčo.... já to nemyslela ve zlém.... ...jen jsem měla připomínku.......a potvrdila jsi...to co mám na mysli.....že když si dáš občas dortík..má limitovanou gramáž nebo objem..........a dáš si ho v tom časovém intervalu, kdy máš čas na jídlo...chápu to správně...aby zase nedošlo k omylu...že tě kritizuji...to bych si nedovolila ....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 13:48 

Micko neřeš to už...neřešte moje jídlo, neřešte mojí váhu, neřešte mojí aktivitu, neřešte raději nic..... mě už fakt nebaví furt vysvětlovat věci stále dokola......nebaví mě tu se furt obhajovat.... prostě NE...kdo chce poradit, pomoci, tomu pomohu, ale za své spalování a dobrý metabolismus opravdu nemůžu - nebo můžu tou pravidelností?? :roll: Kdoví, ať je to jak chce, prostě mě neřešte :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 13:57 

Tak se zase hlásím pravidelnost fakt funguje občas se mi stane že mám odchylku půl hodiny ale pak to zase srovnám a dobrý. Akorád jsem musela aby se váha rozjela přidat na porcích :wink: . Pohybuje se to okola 100 až 200g :wink: A cca 2l minerálky neperlivý denně. Takže kilo dole a dobrý pocit :lol: :lol:

4.9.2012 plastika břicha .7.10.2013 znovu plastika břicha a rukou.
[color=#BF0000] Od začátku hubnutí -39KG

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 dub 2011 14:05 

Holky klííííd hlavně když to máme PRAVIDELNĚ PRAVIDELNÝ :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12049 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531 ... 804  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina