fórum.bandingklub.cz http://forum.bandingklub.cz/ |
|
Moučníky, zákusky, řezy, poháry, dezerty http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1091 |
Stránka 4 z 11 |
Autor: | martina [ 17 kvě 2011 14:53 ] |
Předmět příspěvku: | |
Roláda jako pírko 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť 100 g krupicového cukru 2 lžíce Solamylu 1/2 lžičky citronové kůry a olej na potření papíru náplň 1 smetana ke šlehání (215 ml) 1 sáček vanilkového cukru 1 zakysaná smetana (190 g) 1 ztužovač šlehačky já přidávám do náplně na malé kousky nakrájené jahody, ale nemusí být 1. Zahřejeme troubu na 190 C. Bílky vyšlehat do tuhého sněhu, postupně do něj vmíchávat žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Již NEšlehat!!! Směs rychle rozetřít na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem a dát na 10 minut zprudka péct. Horký plát překlopit na utěrku, sejmout papír a srolovat. 2. Smetanu vyšlehat do tuha, vmíchat vanilkový cukr, ztužovač a zakysanou smetanu a případně ovoce. Vlažné těsto rozrolovat a potřít smetanovou směsí a opět zatočit.. Chladit tři hodiny............ Je to dobré a rychlé - DOBROU CHUŤ |
Autor: | jane-jane [ 17 kvě 2011 15:34 ] |
Předmět příspěvku: | |
tak roládu jsem nikdy nepekla.... mám z ní panickou hrůzu..... každej říká jak je to lehký.... já mám strach z toho rolování |
Autor: | martina [ 17 kvě 2011 15:39 ] |
Předmět příspěvku: | |
jj tak to jsme na tom stejně, já jí pekla poprvé před 14 dny v sobotu - zkušebně, a pak hned v pondělí 2, protože jí syn okamžitě chtěl k ústní maturitě jako pohoštění pro komisi, a druhý den jsem ji pekla znova, protože druhej hoch, když zjistil, jak komisi chutnala, tak ji chtěl taky................oba odmaturovali, že by za to mohla ta roláda?????? Tím, že je tam ten solamyl a ne mouka, tak je taková jako natahovací nebo jak to správně říct - prostě se neláme a jde krásně rozrolovat i z5 srolovat............mám ji vážně odzkoušenou a můžu doporučit |
Autor: | Jirin [ 31 kvě 2011 17:47 ] |
Předmět příspěvku: | |
Co se starou vánočkou? Nevyhazovat! Nakrájet na plátky, namazat máslem, naskládat na máslem potřený plech, zalít pudinkovým práškem rozmíchaným s mlíkem a v troubě zapéct do zlatova. Mňam, už mi to tu voní na stole |
Autor: | Mona [ 31 kvě 2011 19:07 ] |
Předmět příspěvku: | |
Autor: | Klokan [ 27 čer 2011 11:27 ] |
Předmět příspěvku: | Tiramisu |
V kavárně proběhl dotaz na recept na Tiramisu. Chcete-li udělat Tiramisu, rozhodně to nepůjde tím, že smontujete pomazánkové máslo a tuzemák. Kamenujte mě, ale tiramisu to prostě nebude i kdyby se někdo na levé a pravé ucho stavěl Suroviny: 500g Mascarpone (nejdražší položka, chce to hledat výhodné balení) 5 lžic cukru krupice 5 vajec 2x malý panák Amaretto (lahev vyjde na nějakých 160 korun) šálek silné kávy černé (ideálně espresso, klidně z kavárny domů) 1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů (Savoiardi v Makru za 15 korun) kakao na posypání Postup s grácií sobě vlastní ukazuje na následujícím videu Emanuel. Osobně doporučuji piškoty v kávě namáčet jen velmi rychle, aby se moc nenacucaly, jinak bude tiramisu příliš vodnaté. Video: http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Tiramisu Takhle nějak to vypadá, když se do toho pustím: |
Autor: | Mattoni [ 27 čer 2011 11:32 ] |
Předmět příspěvku: | |
Klokan tak tohle je vyloženě týrání chuťových buněk |
Autor: | katka04 [ 27 čer 2011 11:48 ] |
Předmět příspěvku: | |
Mattoni ne to je blbý vytahování a ne dráždění buněk tak tedy můj "barbarský" recept dvě pomazánková másla a půl litru šlehačky. Do toho cukr moučka dle chuti hrnek instantní silnější kávy a hrnek rumu a nebo oříškový likér ( byl před vánocema v akci v kauflandu a fakt dobrej - cena asi 60 za flašku) piškoty sou lepší cukrářský (pomalejš sajou a rozblemcaný to fakt neni dobrý) ale normální taky vystačej Jinak sem četla, že místo toho pomazánkovýho másla se má dát tvaroh a bude to prý lepší. Ještě sem nestihla vyzkoušet |
Autor: | Annax [ 27 čer 2011 11:56 ] |
Předmět příspěvku: | |
Katko Já dělám přesně tenhle recept, všichni to milujou takhle! S tvarohem to chutná jak pribiňák, není to ono. |
Autor: | katka04 [ 27 čer 2011 12:34 ] |
Předmět příspěvku: | |
Mona ale já napsala muj barbarskej recept. Já tomu taky tiramisu neřikám , ale někdo se ptal přímo na to pomazánkový máslo tak sem to napsala |
Autor: | Scalla [ 28 čer 2011 10:52 ] |
Předmět příspěvku: | |
gwys hlavně když jsi do ní nepřidala pomazánkové máslo |
Autor: | Vlada [ 17 črc 2011 19:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Medovník 1/2 kg hladké mouky ,60g sádla ,2 vejce ,10 dkg cukru ,4 lžíce medu ,1 lžíčka sody ,4 lžíce mléka KRÉM - 0,5 l mléka ,3 lžíce polohrubé mouky ,vanilkový cukr ,200g másla ,10dkg cukru ,2 žloutky z mléka a mouky uděláš kaši je do krému až bude hustá tak ji sundáš z plotny tak si ji přendej do misky a ze začátku často míchat do schladnutí.Až uplácáš těsto tak z toho uděláš tři pláty rozválíš upečeš na peč.papíru ,každý zvlášt a po schladnutí je okrájíš ty kraje.Plátz promažeš i navrch a tz odkrajky umeleš s trochou ořechů a přidáš špetku skořice.A když máš pomazaný vršek i kraje tak je posypeš tou směsí a jí se až druhý den musí se rozležet... |
Autor: | martina [ 17 črc 2011 19:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
no ten recept vypadá jednoduše a medovník já můžu..............ale kdyby mi ho tak ještě někdo upek co ty na to?????????? |
Autor: | Dada73 [ 28 črc 2011 12:53 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Děvčátka, nějaký rychlý, snadný a hodně dobrý švestkový koláč, závin prostě moučníček by nebyl?????? |
Autor: | bobule [ 28 črc 2011 13:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: RECEPTÁŘ |
Dádi švestkový koláč 1 sklenice cukru krupice 1 vejce 1 sklenice acido mléka 1 sklenice polohrubé mouky 1 sklenice hrubé mouky 1/2 pr. do peč. Hodně poklást ovocem a zasypat drobenkou. Péct na vymazaném a vysypaném plechu. My nemáme moc rádi kynutá těsta, takže já používám na jakýkoliv "táč" i švestkový ještě tohle těsto a dělám to i s meruňkama, borůvkama, či rybízem, či jablkama se skořicí nebo rebarborou ... vše s drobenkou ... lité těsto 9 PL cukru krupice 3 celá vejce 300 ml mléka 6 PL oleje 1 1/2 pr. do peč. 18PL hladké mouky ovoce + drobenka Buchty peču cca na 150 - 180 stupních Takvýhle hrnkový a polívkový recepty miluju ... jiný už v sešitku nemám |
Stránka 4 z 11 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |