fórum.bandingklub.cz
http://forum.bandingklub.cz/

Různé - nápady, vychytávky, rady...
http://forum.bandingklub.cz/viewtopic.php?f=31&t=1083
Stránka 1 z 7

Autor:  bobule [ 21 bře 2010 18:59 ]
Předmět příspěvku:  Různé - nápady, vychytávky, rady...

Rady nad zlato od bossice

Na zahuštění je pro někoho jíška hůř stravitelná, tak je dobrý bramborový či kukuřičný - chutnější - škrob.
Pak taky hrstku ovesných vloček, na sucho mírně a krátce opéct na pánvi, pak rozemlít či rozmixovat a rozvařit buď samostatně a přidat nebo lepší zkrátka hodit rovnou do pokrmu a povařit stačí jen krátce. A bude se Vám báječně kakat.
Ale vločky ne denně, pozor, vyplavují ze střev vápník.
Zahušťování rozmixovanou kořenovou zeleninou snad ani nemusím zmiňovat, to je každýmu jasný.

Autor:  bossice [ 22 bře 2010 15:18 ]
Předmět příspěvku: 

Já jsem si po operaci pochutnávala taky nejvíc na polévkách.

Do hrnce vařit kousek odkostěného a kůže zbaveného kuřecího masa (prsa jsou dost suchá, radši stehnýko) na kousky, kořenovou zeleninu (mraženou pod svíčkovou) a buď brambor nebo rýži, sůl, ale malinko. Stačí povařit ani ne půl hodinky. Pak odebrat jen na momentální porci a rozmixovat.

Časem jsem přidávala jiné druhy zeleniny a do hotové polévky až před mixováním přidala petrželku nebo libeček (to není blbeček!), celerovou nať, petrželovou nebo jiné koření, co jsem našla na zahrádce - výborný je tymián a saturejka. Nesmí těch bylinek být moc, vždy jsem dala jen od jednoho druhu, abych měla pokaždý jinou chuť.

Celkově ujíždím na řapíkatém celeru, tan se dá narvat skoro do všeho a podporuje odvodnění a hubnutí. A lahůdkový je pastinák. Vždyť stačí si dát vařit jakoukoliv zeleninu, pak zavařit třeba krupičkou nebo chlebem a rozmixovat.
A ač se to někomu nebude zdát, tak skoro v každé polévce se snese špetka mletého kmínu, který detoxikuje, čistí střeva a zamezuje zácpě. Po operaci jsem z koření používala jen ten kmín, pepř mi dráždil sliznice...navíc podporuje chuť k jídlu, což je nežádoucí.
Dobrota je bramkaše rozmíchaná v horkém mléce.
Taky jsem po operaci zkonzumovala kvanta kupované mrkvové šťávy s vlákninou a jiným ovocem - ve skle - ředila jsem si jí tvarohy, jogurty, acitmel...co šlo a dobrá je půl na půl se studeným mlékem či jen naředit vodou a v létě kostky ledu a kapku citronu či limetky. Neustále jsem to měla namíchané v lahvi a nosila s sebou po zahradě a upíjela.

Koupila jsem si kontaktní gril a tam je možný dát jen mírně olejem pomáznutou jakoukoliv zeleninu a narychlo opéct, ani nemusím solit a když, tak malinko, gril chuť zvýrazní sám. Nebo pár kapek sojovky či maggi, jak kdo rád. Takže cukety, rajčata, papriky (svléknout pak šlupku), celer, pastinák, mrkev, lilek i brambory. Zachová se maximum vitamínů a minerálních látek. Maso se musí dělat rychle a krátce, aby zůstalo měkké, zelenina a brambory o chvilku déle.

Holky si taky dělaly jen obyčejné polévky - horká voda a lžička podravky či jiného koření, teď už je na trhu dokonce podravka extra - zdravější.
A glutamátu sodného se moc nebojte, není škodlivý ani zdaleka tak, jak se to poslední dobou prezentuje. Je to součást mnoha potravin, přírodní součást. Museli byste sníst denně kilo glutamátu, abyste měli zdravotní problémy.

No já nevím, ještě něco? Jo, vynikající je hlíva ústřičná, můžete ji upravit na mnoho způsobů i jíst syrovou a nebo si do jídla vysypat kapsli sušené hlívy (v lékárně). Krásně to dochutí a podpoří imunitu, obsahuje všechny vitamíny a minerály, i jód, který je pro hubnutí vítaný.

Víc už momentálně moje palice nevyplodí. Čauky a zdravím všechny, kdož jste trpělivě dočetli až do konce! Zdar!

Autor:  smapája [ 23 bře 2010 08:49 ]
Předmět příspěvku: 

Bossice
taky uvažuju delší dobu nad kontaktním grilem...jen tak můžeš mi prozradit značku toho svého?(že jsi s ním spokojená :D )

Autor:  verca [ 23 bře 2010 08:54 ]
Předmět příspěvku: 

tenhle nevypadá špatně na ty naše miniporcičky :lol: http://www.elektro-garden.cz/produkt/gr ... r-gr-1850/

Autor:  Majdalenka [ 23 bře 2010 17:01 ]
Předmět příspěvku: 

:DNo jasně :lol: :lol: BOSS.... :oops: 8) :lol: :lol: :lol: Já myslela, že když budu poořád lítat, budu za chvíli nudle

Autor:  bossice [ 23 bře 2010 17:17 ]
Předmět příspěvku: 

Smapájo já mám dost drahý kontaktní gril Catler, využila jsem slevy, když ho prodávali po výstavě a i tak stál spoustu tisíc. Myslím, že teď je na trhu dost velký výběr i v levnějších variantách. Ale při koupi si všímej, jestli má záchytnou nádobu na vypečený tuk. Je to dobrá vychytávka, jídlo je zase o něco dietnější. Jo a taky sleduj příkon, chce to spíš silnější, aby se rychleji grilovalo, tím se šetří víc vitamíny a minerály a maso je křehčí.

Autor:  Majdalenka [ 23 bře 2010 17:38 ]
Předmět příspěvku: 

:D Holky, které jste teprve na tekuté a kašovité, když jsem měla chuť na něco jiného, tzn od masa...jak jsem dělala třeba gulášek pro rodinku, vzala jsem si trošku té šťávičky a hned mi bylo líp a když jsem mohla kašovité přidala jsem si do toho trošku chlebíku bez kůrky rozmočit a bylo to mňami a nebo třeba játra na cibulce s majdou, hned jsem si nachystala misku na šťávičku a papala :lol: :lol:
Jednou jsem taky nechala na 15 minut namočený trvdý sýr v mléku a pak ho v něm uvařila přidala k tomu 1 brambor i s trochou té vody a vše dohromady rozmixovala a to mi chutnalo.... :D

Autor:  severka [ 01 dub 2010 20:19 ]
Předmět příspěvku: 

Poradím jak vařit bez tuku
do hrnku nebo mističky dáme sypké zeleninové polévkové koření zalijeme horkou vodou,přidáme trochu alkoholu nebo jeblečného džusu,nádoba ze silnějším dnem cokoli potřebujeme dusit,smažit,třeba cibulku,a postupně podléváme zeleninovím vývarem,moc se mi to osvěčilo. :roll:

Autor:  saschetka [ 22 dub 2010 10:35 ]
Předmět příspěvku:  ahoj

ahojky, přeji hezký den. Chtěla jsem se zeptat za jak dlouho po opce moohu zkusit cibuli nebo česnek... jsem teď 4 týdny po opce a chtěla bych příteli uvařit něco dobrého... Je to kuřecí minutka se sýrovou omáčkou, která je složena mj i z cibule.. Kdo jste dýl po operaci, můžete mi prosím poradit? Děkuji moc.

Autor:  rennnie [ 22 dub 2010 11:10 ]
Předmět příspěvku: 

Saschetko, to musíš zkusit a uvidíš sama. Mě třeba moc kořeněné, mastné a kyselé věci vadily. Ale je to na každém zvlášť. Ochutnej a poznáš sama, jak ti to sedne :-) Ale z mé zkušenosti - budeš najezená už při vaření a ochutnávání, takže až bude prostřeno, ty už nebudeš moct jíst.

Autor:  Milca-berca [ 22 dub 2010 12:12 ]
Předmět příspěvku: 

Já třeba nemohu vůbec kyselé okurky,tatarskou (všechno co je nakyslé) to je pak zvraceního :roll: ,chleba a pečivo..jím jen celozrné suchary a to tak jeden ke snídani.Ale mě třeba pečivo vůbec nechybí ani moc přílohy...raději si dám maso...pomaličku si to člověk vychytá...co mu dělá dobře a co né a sakramensky si to pamatuje...po několikáté :oops: :P

...a ještě mě neděláí dobře syrová zelenina zatím...to všechno skoro lítá ven...


Všechno je jen a jen o vyzkoušení..... :wink:

Sále si vážím jídlo každé ...a často nesním ani těch 80-90g...vždy zbude...

Autor:  Milca-berca [ 22 dub 2010 12:14 ]
Předmět příspěvku: 

rennie...ooo jak bych chtěla bejt najezená jen z vůni a ochutnávání :oops: :oops: :oops: ...asi to bude tím,že moc když vařím neochutnávám... :lol: asi budu muset začít... hi hi hi ..stejně převážně vařím jen pro manžela..a sama si dělám jičí verze...

...ale co jsem moc ráda,že zvládám ukočírovat chut na čekulády a podobné sušenky s náplněma...nějak to vůbec nepotřebuji..a když už tak si dám Bebe obyčejné jednu dvě a stačí...

Autor:  verca [ 22 dub 2010 12:32 ]
Předmět příspěvku: 

saschetko já měla včera rizeto a tam byla i cibule a nic mi to neudělalo, takže to chce opravdu zkoušet a zkoušet :wink:
Jinak jsem si dala 2 ani ne moc vrchovaté lžíce a byla jsem plná, takže jsem si ho dala ještě odpledne ke sváče :lol:

Autor:  Dejna [ 22 dub 2010 13:19 ]
Předmět příspěvku: 

je nás určitě levnější živit než šatit :D

Autor:  Iriska [ 08 kvě 2010 19:01 ]
Předmět příspěvku:  ahoj všichny,nevím kam to pisnout tak to píši sem

Našla jsem zajímavou informaci po čem která krevní skupina tloustne tak ho sem dám ať si můžeme dát pozor a nemít Kg navíc... :) :) :)

Po čem krevní skupiny tloustnou:


0 - pšeničný lepek, kukuřice, fazole, čočka, zelí, květák, hořčice
B - kukuřice, čočka, arašídy, sezam, pohanka, pšenice
A - maso, mléčné výrobky, fazole, pšenice
AB - červené maso, fazole, semínka, kukuřice, pohanka, pšenice

Přišlo mi to zajímavé kdyby to mělo být jinde ráda dám..

Recept nerecept,myslím že dobrá rada nad zlato...pěkný den všem :) :) :)

Stránka 1 z 7 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/